Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

O.-H. Leuven R. Antwerp F.C.
2 0
01.03.2021 Plaats: King Power at Den Dreef Stadion

Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters:
Jimmy Cremers - Dirk Gilon

Vierde official: Laurent Willems

Wedstrijdverslag

Twee wereldgoals en offensieve impotentie nekken Great Old
Na de spectaculaire exit uit de Europa League tegen het oppermachtige Rangers FC, mocht de Great Old de 28e speeldag afsluiten in bierstad Leuven. Aan den Dreef werden de Reds in een tijdspanne van vijf minuten de levieten gelezen door de troepen van coach Brys. Twee fenomenale doelpunten bezegelden het lot van een offensief impotente Bosuilploeg. Met de winstpartijen van de naaste achtervolgers moeten de Sinjoren de volgende weken stevig aan de bak om hun plaats in Play-off 1 veilig te stellen. Drie wijzigingen voerde coach Frank Vercauteren door ten opzichte van de midweekmatch in het Ibrox stadion. Abdouleye Seck kwam terug na een Europese schorsing. Frank Boya en Nill De Pauw kregen tevens een plaats in de startersrij. Jérémy Gelin en Martin Hongla verdwenen door blessures uit de kern. Voor Aurélio Ulineia Buta was er een bankzittersstatuut weggelegd. Coach Brys gaf verrassend de 19-jarige Patris op rechtsback een basisplaats.

De Reds begonnen hoopvol aan het treffen met een eerste hoekschop voor Lior Refaelov. De spelmaker vond kapitein Ritchie De Laet aan de eerste paal, maar zijn inzet hobbelde naast. Na 13 minuten volgde de eerste grote kans voor de bezoekers. Abdouleye Seck zwiepte de bal voor doel. Frank Boya buffelde de bal naast de verste paal. In het midden van de eerste speelhelft was dan het ogenblik van de thuisploeg aangebroken. De magische drietand Mercier, Sowah en Henry waren tot dan toe perfect geneutraliseerd, maar er kwam een vierde Leuvense pion roet in het Antwerpse eten gooien. De Jordaanse spits Al-Tamari dribbelde zich voorbij een resem Antwerpverdedigers en werd uiteindelijk foutief in het halve maantje gestuit door Maxime Le Marchand. Een kolfje naar de hand van Mercier om met een raket in de kruising zijn ploeg op voorsprong te schieten. Tot overmaat van ramp deed de Jordaanse spits vier minuten later het nog beter door vanop 25 meter Ortwin De Wolf te fusilleren met een fenomenaal schot in de winkelhaak. De Great Old moest zich na deze blitz-aanvallen hergroeperen en zocht mondjesmaat de aanval. De beste kansen kwamen er voor de mee opgerukte Nill De Pauw na een chip van Didier Lamkel Ze, ook Pieter Gerkens en Lior Refaelov verzuimden om de verdiende aansluitingstreffer te netten. Met een dubbele achterstand floot scheidsrechter Lothar D’Hondt voor het rustsignaal.

Hoewel de Reds qua kansen meer dan de evenknie waren van de thuisploeg, kon coach Brys zijn favoriete omschakelingsvoetbal spelen met de magische viertand voorin. De Sinjoren toonden weinig lef en grinta in hun spel, maar waren met 55% balbezit wel de dominante ploeg. Nadat topschutter Henry de eerste kans voor de Leuvenaars de wolken inschoot, kwam Stamnummer één in de box van de thuisploeg. Een vrije trap van Lior Refaelov vond aan de verste staak Abdouleye Seck. De centrale verdediger verlengde tot bij Maxime Le Marchand, wiens kopbal over doel zoefde. Tijd voor wissels aan Antwerpkant: Dieumerci Mbokani en Aurélio Ulineia Buta kwamen voor Frank Boya en Nill De Pauw. Meer offensieve stootkracht en dat vertaalde zich in doelkansen, maar niet in doelpunten. Jordan Lukaku bediende Lior Refaelov. De inzet van de draaischijf werd gekeerd door doelman Romo. Nadien stuurde targetman Dieumerci Mbokani zijn maatje Didier Lamkel Ze alleen voor doel, maar die kon de bal enkel aaien en onvoldoende kracht meegeven. Aan de overzijde kon Leicester-huurling Sowah nog eens dreigen. Het was tenslotte invaller Dieumerci Mbokani die met een vallende kopbal het laatste gevaar voor de Sinjoren inluidde. Met 13 doelpogingen waarvan zes binnen het kader, onderschrijft deze statistiek de offensieve impotentie van de Bosuilfalanx op deze maandagavond. Zaterdag komen de Kerels uit Kortrijk op bezoek en is een driepunter een must. Met een slinkende voorsprong op de vijfde plaats in de Jupiler Pro League is een misstap niet veroorloofd. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/03/2021)

Statistieken

O.-H. Leuven R. Antwerp F.C.

Elftallen

90 Rafael Romo
25 Louis Patris
5 Pierre-Yves Ngawa
2 Vaclav Jemelka
13 Suleiman Mousa
6 David Hubert
29 Kristiyan Malinov
24 Casper De Norre
14 Kamal Sowah
10 Xavier Mercier
9 Thomas Henry
97 Ortwin De Wolf
4 Abdoulaye Seck
31 Maxime Le Marchand
2 Ritchie De Laet (K)
14 Nill De Pauw
15 Frank Boya
5 Birger Verstraete
94 Jordan Lukaku
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
7 Didier Lamkel Ze

Wissels

80' 13 Suleiman Mousa (uit)/
16 Siebe Schrijvers (in)
 
93' 10 Xavier Mercier (uit)/
32 Daan Vekemans (in)
 
14 Nill De Pauw (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
70'
 
15 Frank Boya (uit)/
70 Dieumerci Mbokani (in)
70'
 
16 Pieter Gerkens (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
82'
 

Begin Match
24' Xavier Mercier 1-0      
29' Suleiman Mousa 2-0      
      Abdoulaye Seck 38'
47' Kristiyan Malinov      
      Aurélio Buta 85'
TERUG