Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.
0 0
21.02.2021 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Wesli De Cremer

Lijnrechters:
Lennert Becquet - Kristof Meers

Vierde official: Maarten Toeback

Wedstrijdverslag

Defensies heersen op de Bosuil
Furieus was het niet, het begin van de Reds tegen de Kanaries. Na een hoopgevende periode sinds de winterbreak met als voorlopig sluitstuk de spektakelmatch tegen Rangers FC, was de verwachting dat Royal Antwerp FC tegen de Haspengouwers direct een statement zou afgeven, geheel in de stijl van het huis. Dat de Great Old dit niet vanaf het eerste fluitsignaal deed, de pressing zelfs achterwege liet en koos voor organisatie, zei echter genoeg. Met defensies bestaande uit Schmidt, Caufriez, Cacace, Texeira en Lavalée aan de kant van de bezoekers en Alireza Beiranvand, Ritchie De Laet, Jérémy Gelin, Maxime Le Marchand, Abdouleye Seck en Jordan Lukaku voor de thuisclub was de kans op een brilscore zeker aanwezig. Voor de Reds kwamen Birger Verstraete en Didier Lamkel Ze de starterself vervoegen en was er een bankzittersstatuut weggelegd voor de routiniers Faris Haroun en Dieumerci Mbokani. Dat beide teams zo op hun verdediging leunden had uiteraard te maken met snelle spitsen Suzuki en Mboyo voor de Limburgers en Didier Lamkel Ze voor de thuisploeg.

De Reds konden door de voorafgaande resultaten van deze speeldag met een zege hun tweede plaats verstevigen en trokken ten aanval. Didier Lamkel Ze kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn kleuren op voorsprong te zetten. De Kameroener verkoos voor eigen succes te gaan. Keeper Schmidt keerde zijn inzet. Aan de overzijde probeerde Suzuki met een schwalbe een penalty te versieren. Een geel karton was hier wel op zijn plaats. Een plaatsbal van Abdouleye Seck kende evenmin succes. Wingback Ritchie De Laet bleef onverdroten zijn flank afdweilen. Jammer genoeg waren de voorzetten van de kapitein een gemakkelijke prooi voor de Haspengouwse defensie. Aan de overzijde moest keeper Alireza Beiranvand in de voeten na een doorsteekbal richting Caufriez. De Limburgse topaankoop ging driest in op de doelman en de Iraniër moest noodgedwongen het terrein verlaten. Ortwin De Wolf mocht de resterende speeltijd tussen de palen postvatten. Didier Lamkel Ze kon bijna profiteren van een mistasten van Cacace, maar het was wachten op de slotminuten van het eerste bedrijf om verder doelgevaar te noteren.

Bruls kopte een voorzet van Suzuki over. Voor de thuisclub werden doelrijpe kansen voor Lior Refaelov en Ritchie De Laet in extremis geblokt.

Na de citroentjes bleef het uitgedokterde spelsysteem van Maes behouden. Met twee verdedigingsgordels van vier konden de aanvallen van de Sinjoren in de kiem gesmoord worden. Het was bovendien opletten geblazen voor een sporadische tegenprik. Bruls bediende met een vrije trap Suzuki. De Japanner besloot nipt naast. Tijdens de omschakeling kon Ritchie De Laet opstomen tot ver op de vijandelijke helft. De Antwerpse kapitein bediende Pieter Gerkens, de Limburger infiltreerde, maar kopte millimeters naast de staak. Toen vond coach Frank Vercauteren het welletjes. Hij bracht Koji Miyoshi en Dieumerci Mbokani tussen de lijnen voor de moegestreden Lior Refaelov en Pieter Gerkens. Er kwam meer dreiging in het Antwerpse spel. Martin Hongla probeerde vanop afstand de Truiense doelman te verschalken. Didier Lamkel Ze bracht voor, maar Koji Miyoshi was iets te klein om de voorzet met het hoofd te deviëren. Aan de overzijde werd een doelpunt van Lavalée afgekeurd na voorafgaandelijke fout op Abdouleye Seck.

De Reds zetten een eindoffensief in. Zo kon targetman Dieumerci Mbokani een voorzet verlengen naar de tweede paal. De mee opgerukte Jérémy Gélin kwam een teenlengte tekort om de bal in doel te verlengen. In de absolute slotfase konden beide invallers zich nog eens laten gelden. De voorzet van de Japanner werd door een secure doelman Schmidt onschadelijk gemaakt. Zo eindigde deze wedstrijd waar de defensies schitterden en de aanvallers onmondig waren logisch op een brilscore. Een goede repetitie voor de return in Glasgow is het zeker wat betreft het houden van de nul, maar gezien de moeilijke uitgangspositie moeten er op Ibrox ook aanvallende combinaties getoond worden. Misschien is een stunt in Glasgow alsnog mogelijk. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/02/2021)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.

Elftallen

1 Alireza Safarbeiranvand
4 Abdoulaye Seck
26 Jérémy Gelin
31 Maxime Le Marchand
2 Ritchie De Laet (K)
5 Birger Verstraete
18 Martin Hongla
94 Jordan Lukaku
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
7 Didier Lamkel Ze
21 Daniel Schmidt
3 Maximiliano Caufriez
39 Jonathan Buatu
26 Jorge Teixeira
27 Dimitri Lavalée
13 Liberato Cacace
32 Chris Durkin
16 Steve De Ridder (K)
44 Christian Brüls
9 Yuma Suzuki
7 Ilombe Mboyo

Wissels

35' 1 Alireza Safarbeiranvand (uit)/
97 Ortwin De Wolf (in)
 
71' 16 Pieter Gerkens (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
 
71' 11 Lior Refaelov (uit)/
70 Dieumerci Mbokani (in)
 
16 Steve De Ridder (uit)/
18 Facundo Colidio (in)
89'
 
44 Christian Brüls (uit)/
24 Mory Konate (in)
89'
 
9 Yuma Suzuki (uit)/
90 Nazon Duckens (in)
89'
 

Begin Match
      Dimitri Lavalée 70'
90' Ritchie De Laet      
TERUG