Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. KV RS Waasl.-SK Bev.
3 2
29.01.2021 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Wesley Alen

Lijnrechters:
Ruben Wyns - Brecht Devriese

Vierde official: Brent Staessens

Wedstrijdverslag

Didier Lamkel Ze en Dylan Batubinsika beslissen Scheldederby
Frank Vercauteren kon nog steeds geen beroep doen op Jean Butez, Jérémy Gelin, Aurélio Ulineia Buta, Faris Haroun en Dieumerci Mbokani. De ervaren coach koos dus voor het elftal dat dinsdagavond aan de Kehrweg aan het langste eind trok. Bezoekend coach Nicky Hayen moest Koita en Wiegl missen en verkoos ex-Antwerpspits Jordan Faucher in de starterself te droppen. Om 20u.45 betraden beide elftallen het terrein onder leiding van referee Wesley Alen. De Reds wisten dat bij winst de tweede positie in de Jupiler Pro League een feit was, terwijl bij de bezoekers ieder punt welkom is om het degradatiespook te laten verdwijnen. Vanaf het beginsignaal volgde een stormloop richting doel van de Waaslanders. Met gelegenheidspits Didier Lamkel Ze zorgde dat voor veel averij in de Waaslandse verdedigingslinie. Na twaalf minuten kon de Kameroener zijn vluchtschot niet kadreren maar dat was slechts uitstel van executie.

Het woelwater stond enkele minuten later wel aan het kanon toen hij na een heerlijk passje van een bedrijvige Jordan Lukaku Jackers kansloos liet. Met een raket vanop 30 meter verschalkte hij de Limburgse doelman. Daar hoorde een gepaste viering bij. De Kameroener had een briefje in zijn sok verstopt dat hij nu kon openbaren. Met de tekst ‘Bertoua, je suis là’ verwees hij naar zijn thuisbasis. Ploegmaat Dylan Batubinsika was er als de kippen bij om het briefje snel te laten verdwijnen. Met de bal aan de voet vond de doorgebroken Jordan Lukaku een uitblinkende Wase doelman op zijn weg. Een actie en dito schot van Frank Boya miste rakelings het doel. De thuisclub controleerde de wedstrijd, maar dan ontbond Jordan Faucher zijn duivels. Net voor het rustsignaal vond hij een (driest) uitkomende Alireza Beiranvand op zijn weg. Scheidsrechter Alen zag er een overtreding in en kende de fusieclub een strafschop toe. Een koud kunstje voor targetspits Frey om de bordjes in evenwicht te krijgen.

Na de rust toch de nodige commotie. De geblesseerde Frank Boya werd vervangen door Birger Verstraete. Ritchie De Laet bleef gedurende vijf minuten op het toilet zitten wegens buikkrampen. Toen de Reds niet meer in numerieke minderheid waren kwamen de aanvalsgolven aanrollen en was het opnieuw LZ7 -time. Hij sneed op de rechterflank naar binnen om met een afgeweken schot Jackers voor de tweede keer het nakijken te geven. Een enigszins fortuinlijk doelpunt, maar het was meer dan verdiend voor de aanvallende impulsen van de Bosuilfalanx. De thuisclub weigerde echter de gasten de doodsteek te geven door een derde treffer aan te tekenen en dat zou ze zuur opbreken. Frey pikte een slecht ontzetten van Alireza Safarbeiranvand op en hij kon rustig oprukken. Birger Verstraete had in een voorgaand duel de gele kaart gekregen en moest de Zwitserse spits zomaar de vrije doorgang verlenen. De aanvaller kon met een verwoestend schot egaliseren.

De Antwerpenaren gingen vervolgens verwoed op zoek naar de winnende treffer. Een kopbal van Didier Lamkel Ze werd door Jackers uit het doel geranseld. Ook Jordan Lukaku en opnieuw de Kameroener werden afgeblokt en gestuit in hun aanvallende intenties. Een tsunami aan hoekschoppen leidden echter niet tot de bevrijdende treffer. Het was wachten tot vier minuten voor tijd wanneer Nill De Pauw zijn man op de flank uitschakelde en een voorzet richting doel produceerde. De mee opgekomen centrale verdediger Dylan Batubinsika rees hoger dan twee Wase verdedigers en verlengde de beslissende header in doel. Een Kameroener en een Parijzenaar zorgden dus voor de doelpunten en lieten de talrijke kijkers voor de buis genieten van hun technische hoogstandjes. Met een tweede plaats in de Jupiler Pro League kan de ploeg nu met vertrouwen de bekerwedstrijd tegen La Louvière tegemoet zien. Dinsdagavond 18 u is de aftrap voorzien in het Bosuilstadion. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/01/2021)

Statistieken

R. Antwerp F.C. KV RS Waasl.-SK Bev.

Elftallen

1 Alireza Safarbeiranvand
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
2 Ritchie De Laet (K)
14 Nill De Pauw
15 Frank Boya
18 Martin Hongla
94 Jordan Lukaku
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
7 Didier Lamkel Ze
1 Nordin Jackers
52 Jur Schryvers
15 Dries Wuytens (K)
3 Brendan Schoonbaert
37 Miguel Vieira
5 Felix Bastians
4 Georges Mandjack
12 Alessandro Albanese
6 Leonardo Bertone
99 Michael Frey
9 Jordan Faucher

Wissels

45' 15 Frank Boya (uit)/
5 Birger Verstraete (in)
 
73' 16 Pieter Gerkens (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
 
82' 94 Jordan Lukaku (uit)/
6 Simen Juklerød (in)
 
9 Jordan Faucher (uit)/
11 Joseph Efford (in)
76'
 
3 Brendan Schoonbaert (uit)/
18 Daan Heymans (in)
90'
 
4 Georges Mandjack (uit)/
14 Denzel Jubitana (in)
90'
 

Begin Match
19' Didier Lamkel Ze 1-0      
      Michael Frey (penalty) 1-1 44'
Jordan Lukaku      
57' Didier Lamkel Ze 2-1      
68' Birger Verstraete      
      Michael Frey 2-2 71'
      Alessandro Albanese 85'
87' Dylan Batubinsika 3-2      
TERUG