Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V. Oostende
1 2
23.01.2021 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters:
Yves De Neve - Jeroen Walschap

Vierde official: Jordy Vermeire

Wedstrijdverslag

Sterke Kustboys pakken volle buit op Fort Bosuil
De thuiswedstrijd tegen KSV Cercle Brugge van afgelopen woensdag, leverde een tweede opeenvolgende winstpartij op. Door de absentie van sleutelspelers als Faris Haroun, Jérémy Gelin, Martin Hongla, Koji Miyoshi, Dieumerci Mbokani en gouden schoen Lior Refaelov kon men van een noodploeg gewag maken. Tegen de Vereniging miste de Antwerpenaren overduidelijk de creatieve ingevingen van enkele basispionnen. Toch mocht het ontbreken van targetman Dieumerci Mbokani, Faris Haroun en de COVID-19 positief geteste spelers een succes tegen een gehavend KV Oostende niet in de weg staan. Er stond immers een kans op een virtuele tweede plaats in de Jupiler Pro League op het spel. Ook de kustboys kwamen na hun goede prestatie op Olympia met veel vertrouwen aan de aftrap. Coach Blessin miste sterkhouders als doelman Hubert, centrale verdediger Theate en middenvelder Vandendriessche maar bleek niettemin over een rijk gestoffeerde bank te beschikken. Thuiscoach Vercauteren ging voor een negen op negen met Lior Refaelov, Martin Hongla en Aurélio Ulineia Buta in de starterself. Een invallersstatuut was weggelegd voor Birger Verstraete, Nill De Pauw en Nana Ampomah. Diep in de spits moest Didier Lamkel Ze de West-Vlaamse verdediging trachten te ontmantelen. Afwezigen mogen immers geen excuus zijn voor puntenverlies. ‘Voetbal begint met de basisdingen, als die niet goed zijn, heb je een probleem’, sprak de thuiscoach na de moeizame winstpartij tegen de degradatiekandidaat. Frank Vercauteren heeft een kwantitatief brede selectie die schorsingen, blessures en COVID-19 gevallen moeiteloos moet kunnen opvangen. Dat het spel zonder een aantal sterkhouders wat minder wordt, is logisch, maar moeten de Reds gezien het spelerspotentieel thuis nagenoeg iedere Jupiler Pro League ploeg kunnen domineren en winnen.

Hulde overigens aan de greenkeepers, die de perfecte Bosuilmat sneeuwvrij en goed bespeelbaar hadden gemaakt. Dat vertaalde zich in een furieus openingskwartier van de Bosuilen. De Great Old nam vrank en vrij het initiatief. Toen Didier Lamkel Ze na acht minuten van de sokken werd gelopen door Hendry, kende scheidsrechter Put een vrije trap toe vanop 20 meter. Een kolfje naar de hand van strateeg en specialist Lior Refaelov. De metronoom zag zijn verwoestend schot door doelman Castro gepareerd worden. Niet getreurd echter, de Bosuilfalanx ging onverdroten verder op zijn elan. Na een kwartier leverde dat resultaat op. Pieter Gerkens zette de aanval op, Aurélio Ulineia Buta dweilde zijn flank af en leverde een perfecte voorzet af. De infiltrerende middenvelder gaf Castro het nakijken. Dan was het vet van de Antwerpse soep gedurende de eerste helft. Het waren de kustjongens, die het laken naar zich toe trokken in het verdere spelverloop. Na 35 minuten kon een indrukwekkende Hjulsager opstomen op zijn flank en de bal op het penaltypunt droppen. Aanvaller Sakala had de voorzet perfect ingeschat en trapte de bordjes in evenwicht. Daarna verwaterde het spel, vooral door overtredingen langs weerszijden, gevolgd door een geschreeuw als waren de Oostendse spelers door een bende hooligans neergebuffeld. Na een evenwichtige eerste helft gingen beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand.

Na de rust greep coach Vercauteren in. Het was de bleek acterende Jordan Lukaku, die het veld moest ruimen voor Simen Juklerod. Dat bracht ook het eerste gevaar met zich mee. Een verticale pass van Dylan Batubinsika vond de Noorse stylist op zijn flank. Met een imponerende rush liet hij de Oostendse verdedigers ter plaatse, het gekruiste schot ging evenwel voorlangs. Het was meteen de grootste Antwerpkans na de herneming. De Zeekapiteins werden vooruit gestuwd door hun aanvallende coach Blessin en dat leverde doelkansen op. Gueye, Sakala en Hjulsager verzuimden om een alert keepende Alireza Safarbeiranvand een tweede keer te verschalken. Om de balans in het middenveld te versterken bracht Frank Vercauteren nog Birger Verstraete in het elftal. De verdedigende middenvelder moest het flegmatieke duo Martin Hongla en Frank Boya ondersteunen in hun defensieve taken. Er lagen zowaar boulevards aan ruimte in omschakelingsmomenten. De kustboys bleken uiteindelijk fysiek de sterkste ploeg te zijn en konden dan ook niet onverdiend de winnende treffer aantekenen. Linksback Skulason vond vijf minuten voor tijd de ingevallen Kvasina, die van dichtbij de zege voor zijn elftal verzekerde. Enkel Lior Refaelov kon in de resterende tijd nog een vluchtschot afleveren, maar de inzet van de Gouden Schoen verdween over doel. Met deze zege wipt KV Oostende naar een bemoedigende vijfde plaats in de Jupiler Pro League terwijl de thuisploeg nu de rangen moet sluiten na enkele hectische weken. Dinsdag moeten de Reds naar de Oostkantons en aan de Kehrweg wordt liefst terug met de zege aangeknoopt. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/01/2021)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V. Oostende

Elftallen

1 Alireza Safarbeiranvand
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
2 Ritchie De Laet (K)
30 Aurélio Buta
15 Frank Boya
18 Martin Hongla
94 Jordan Lukaku
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
7 Didier Lamkel Ze
99 Bram Castro
33 Anton Tanghe
4 Jack Hendry
15 Frederik Jäkel
23 Ari Skulason
17 Andrew Hjulsager
6 Maxime D'Arpino
34 Nick Bätzner
25 Jelle Bataille
7 Makhtar Gueye
10 Fashion Sakala

Wissels

46' 94 Jordan Lukaku (uit)/
6 Simen Juklerřd (in)
 
76' 16 Pieter Gerkens (uit)/
5 Birger Verstraete (in)
 
88' 30 Aurélio Buta (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
 
88' 15 Frank Boya (uit)/
22 Bruny Nsimba (in)
 
10 Fashion Sakala (uit)/
19 Mamadou Thiam (in)
65'
 
7 Makhtar Gueye (uit)/
21 Marko Kvasina (in)
79'
 
34 Nick Bätzner (uit)/
24 Evangelos Patoulidis (in)
93'
 

Begin Match
      Jack Hendry 7'
15' Pieter Gerkens 1-0      
21' Jordan Lukaku      
33' Aurélio Buta      
      Fashion Sakala 1-1 33'
50' Martin Hongla      
      Andrew Hjulsager 58'
      Nick Bätzner 61'
      Marko Kvasina 1-2 85'
TERUG