Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.
0 1
17.01.2021 Plaats: Ghelamco Arena

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters:
Mathias Hillaert - Ruben Wyns

Vierde official: Arthur Denil

Wedstrijdverslag

Vanhaezebrouck baalt in Gent, Vercauteren straalt in de Ghelamco Arena
De Buffalo’s pakten in hun laatste twee uitwedstrijden slechts één punt en zagen de top vier en daarmee deelname aan de play-off voor Europees voetbal, zo uit het zicht verdwijnen. De afgelopen weken speelden de Gentenaars dominant voetbal met veel balbezit, maar dat werd niet omgezet in overwinningen. Zonder kapitein Odjidja moest dus nu Royal Antwerp FC bekampt worden in de lege Ghelamco Arena. De Sinjoren zakten na hun gemiste kans in Mechelen toch met vertrouwen af naar Oost-Vlaanderen. Met kersvers Gouden Schoen Lior Refaelov in de rangen en het debuut van coach Frank Vercauteren werd op een driepunter gerekend. De nieuwe coach bracht vier wijzigingen aan ten opzichte van het vorige competitietreffen in het Afas Stadion Achter De Kazerne.

Alexis de Sart, Koji Miyoshi en Dylan Batubinsika kregen een invallersstatuut toegewezen. Aurélio Ulineia Buta was geschorst omwille van vijf gele kaarten. In hun plaats mochten Jérémy Gelin, Martin Hongla, Dieumerci Mbokani en… Nill De Pauw in de startersrij postvatten. Voor KAA Gent was in deze gedevalueerde topper topschutter Yaremchuk terug van de partij. Voorin kreeg Depoitre de voorkeur op Kleindienst. Ondanks al het aanvallende talent in beide spelerskernen werd zondagmiddag vooral een tactisch steekspel opgedist.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was er eentje voor Sven Kums, die een dieptepass uitstekend controleerde. Antwerpdoelman Alireza Safarbeiranvand was bij de pinken. Beide elftallen gingen uit van een solide defensieve organisatie, zodat kansen schaars waren. Ook weinig dynamisch spel en veel duels op de middenstrook kregen de kijkers voor hun televisie te aanschouwen. Een eerste Antwerpkans voor Lior Refaelov werd afgeblokt door Ngadeu. Het was vooral Nill De Pauw die vaak en goed positie kiezend opstoomde naar de vijandelijke linies. Jammer genoeg was de laatste pass vaak ondermaats en werd een zwoegende en beukende Dieumerci Mbokani foutief afgestopt in het strafschopgebied.

De thuisploeg kon enkel dreigen met een afstandsschot van Boukari. Alireza Safarbeiranvand stond attent te keepen.

In de tweede helft waren er enkele scharniermomenten. Nog geen vijf minuten gespeeld of kapitein Sven Kums kreeg een uitgelezen kans om de score te openen. De scheidsrechter kende de thuisclub een penalty toe na een duikelpartij van Yaremchuk. Alireza Safarbeiranvand werd naar de verkeerde hoek gestuurd, maar de Gentse kapitein zag tot zijn afgrijzen zijn pingel terugkaatsen via de binnenkant van de linkerpaal. Gerechtigheid geschied, vanaf dat moment kantelde de partij. Rond minuut 70 braken enkele minuten van Antwerpse dominantie aan. Eerst kopte Ritchie De Laet nog een vrije trap van strateeg Lior Refaelov naast. Een kwartier voor tijd was het bingo. Faris Haroun kreeg van Nill De Pauw een pre-assist.

De modelkapitein draaide om zijn as en bediende de doorgespurte Martin Hongla. De Kameroener gaf Sinan Bolat het nakijken. Nadien werd Dieumerci Mbokani nogmaals in verdachte omstandigheden het scoren belet, maar de scheidsrechter zag er opnieuw geen graten in. Aan de overkant keepte Alireza Safarbeiranvand zich in de harten van de Antwerpgezinden door Boukari het scoren te beletten. Ook met hoge ballen richting invaller Kleindienst wist de Iraanse goalie wel raad. Pogingen van Depoitre en opnieuw Bukari werden onschadelijk gemaakt door de Iraniër. Een clean sheet was dan ook het logische gevolg van de goede partij van de sluitpost.

Met een tactische masterclass van Frank Vercauteren won de Great Old dit prestigetreffen met de Arsenalscore en dat in een match waar de bezoekers slechts zeven (!) overtredingen maakten, waarvan er twee bestraft werden met een geel karton. Tegenstander KAA Gent maakte er veertien, maar werd amper gesanctioneerd. Kan dat imago van vuile ploeg ook meteen de vuilbak in? Woensdag moeten de Reds opnieuw aan de bak in het vertrouwde Bosuilstadion. Cercle Brugge is de gast voor de eerste thuiswedstrijd onder de supervisie van Frank Vercauteren. Kunnen de Sinjoren hun PO 1-ambities kracht bijzetten? Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/01/2021)

Statistieken

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Sinan Bolat
21 Andreas Hanche-Olsen
5 Michael Ngadeu
25 Nurio Fortuna
14 Alessio Castro-Montes
22 Sulayman Marreh
30 Niklas Dorsch (K)
24 Sven Kums
20 Osman Bukari
7 Roman Yaremchuk
29 Laurent Depoitre
1 Alireza Safarbeiranvand
14 Nill De Pauw
4 Abdoulaye Seck
26 Jérémy Gelin
2 Ritchie De Laet
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun (K)
94 Jordan Lukaku
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

75' 14 Alessio Castro-Montes (uit)/
15 Milad Mohammadi (in)
 
82' 22 Sulayman Marreh (uit)/
34 Tim Kleindienst (in)
 
82' 30 Niklas Dorsch (uit)/
6 Elisha Owusu (in)
 
14 Nill De Pauw (uit)/
21 Dylan Batubinsika (in)
86'
 
38 Faris Haroun (uit)/
15 Frank Boya (in)
86'
 

Begin Match
      Nill De Pauw 35'
      Martin Hongla 51'
71' Osman Bukari      
      Martin Hongla 0-1 75'
TERUG