Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. S.V. Zulte Waregem
0 1
16.12.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters:
Romain Devillers - Tom Vanpoucke

Vierde official: Maarten Toeback

Wedstrijdverslag

Great Old moet herbronnen na tweede thuisnederlaag op rij
Zo snel kan het gaan in de (voetbal)sport. Na maanden van superlatieven na de
veroveringstocht in Europa en het aantrekkelijke voetbal opgedist in de Jupiler Pro League, moest Ivan Leko zich verdedigen tegenover de opportunistische mediaverslaggevers. Jawel, de Kroaat kreeg ineens vragen op zich afgevuurd over de aanvallende en risicovolle speelwijze van zijn elftal. Natuurlijk is de mate waarin dit lukt volgens hem afhankelijk van het spelersmateriaal, de tegenstander en de omstandigheden. Die omstandigheden waren helaas zo nefast dat een tweede thuisnederlaag op rij niet te vermijden was. Een homogene fusieclub kwam enigszins fortuinlijk winnen in een sfeerloos en kil Bosuilstadion. De bezoekers hadden wel 12 dagen kunnen recupereren van hun laatste wedstrijd tegen RSC Anderlecht, terwijl de Sinjoren hun 12e wedstrijd in 49 dagen afwerkten. En dus manifesteerde zich onvermijdelijk de vermoeidheid bij de basiself.

In de startersrij was er plaats voor keeper Jean Butez en de uit schorsing teruggekeerde Ritchie De Laet. Alireza Safarbeiranvand en Jérémy Gelin verdwenen naar de invallersbank. Aangezien de aanvallende intenties werden geprezen in de media begon de thuisploeg fris en fruitig aan de wedstrijd. Met zijn bekende pushkreten moedigde de oefenmeester zijn troepen aan. Het leek wel of er een vijfsecondenregel van Ivan Leko bestond. Dat diende namelijk als leidraad om de bal in korte tijd terug te veroveren na balverlies. In de eerste 25 minuten viel Royal Antwerp FC onverschrokken aan en creëerde tal van doelkansen. Onder impuls van de opstomende wingback Simen Juklerod kwam er doelgevaar. De voorzetten van de Noor werden echter door Dieumerci Mbokani nipt gerateerd. Ook Pieter Gerkens kon een opgelegde kans niet verzilveren. De kwieke Koji Miyoshi was even later na mistasten van Bostyn ook onfortuinlijk. De aanvalslust bleef niet zonder gevolgen voor de defensieve organisatie. Te vaak lag het veld open voor gevaarlijke tegenstoten. Na Antwerps balverlies waren de ruimtes tussen de linies en in de rug van de offensieve backs, regelmatig te groot. Had je kunnen verwachten dat de fusieclub de klasse ontbeerde om daarvan optimaal te profiteren? Niets bleek minder waar. Na een afgeslagen corner deed Deschacht op zijn flank een fantasienummertje waarmede hij Simen Juklerod op het verkeerde been zette. De voorzet van de 39-jarige
werd in de tweede zone verlengd door invaller Vossen. Aan de andere zijde was ondertussen Bruno zich aan het positioneren. Met zijn vijfde goal in vijf wedstrijden bracht de Luikenaar zijn ploeg op voorsprong. Ook ex-Antwerpspelers Opare en Govea lieten zich positief opmerken bij de West-Vlamingen en hielden met Essevee die voorsprong vast tot aan de rust.

Na de kampwissel verving Ivan Leko de nonchalant acterende Martin Hongla door winger Manuel Benson. Even later moest ook Ritchie De Laet met een blessure het strijdtoneel verlaten. Voor de Antwerpenaar kwam Nana Ampomah in het elftal. Beide wingers waren duidelijk uit op persoonlijk succes, maar konden amper dreigen tegenover de stug acterende falanx van Francky Dury. De thuisploeg moest waakzaam blijven tijdens de omschakelmomenten van Essevee. Zo kwam Govea dicht bij de dubbele voorsprong. Jean Butez stond pal. Net voor de wissel van strateeg Lior Refaelov kreeg Faris Haroun de mogelijkheid om de bordjes in evenwicht te brengen. De header van de kapitein ging echter over het doel. Met Alexis De Sart kwam er animo in het aanvalsspel van de Sinjoren. Abdouleye Seck scoorde de gelijkmaker maar scheidsrechter D’Hondt keurde de treffer af, omdat de robuuste verdediger de bal met de arm getoucheerd zou hebben. De bezoekers kozen dan om met tijdrekkende manoeuvres de match vol te maken en werden, daarbij geholpen door een falend arbitraal kwartet. Een driepunter voor Essevee en tijd voor herbronning bij Royal Antwerp FC na een tweede thuisnederlaag op rij.

Na deze wedstrijd die in het teken stond van de strijd tegen racisme wacht binnen drie dagen alweer een nieuwe competitieopdracht. Er zal moeten blijken of het gehavende moraal van de ploeg opgekrikt kan worden met een driepunter. De afstand tot een top 4 klassering bedraagt inmiddels al vier punten. Op de Freethiel is Waasland-Beveren zondag de tegenstander. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/12/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. S.V. Zulte Waregem

Elftallen

46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
2 Ritchie De Laet
19 Koji Miyoshi
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun (K)
6 Simen Juklerød
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
25 Louis Bostyn
33 Cameron Humphreys
3 Olivier Deschacht
27 Laurens De Bock
4 Daniel Opare
43 Nikolaos Kainourgios
5 Damien Marcq (K)
21 Ibrahima Seck
10 Omar Govea
19 Gianni Bruno
15 Tomas Chory

Wissels

46' 18 Martin Hongla (uit)/
28 Benson Manuel (in)
 
54' 2 Ritchie De Laet (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
 
67' 11 Lior Refaelov (uit)/
25 Alexis de Sart (in)
 
15 Tomas Chory (uit)/
9 Jelle Vossen (in)
10'
 
19 Gianni Bruno (uit)/
6 Abdoulaye Sissako (in)
89'
 
3 Olivier Deschacht (uit)/
24 Ewoud Pletinckx (in)
90'
 

Begin Match
      Gianni Bruno 0-1 36'
      Damien Marcq 49'
      Laurens De Bock 58'
70' Alexis de Sart      
      Daniel Opare 71'
85' Nana Ampomah      
TERUG