Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

KV RS Waasl.-SK Bev. R. Antwerp F.C.
0 3
20.12.2020 Plaats: Freethielstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters:
Laurent Conotte - Philippe Vandecauter

Vierde official: Laurent Willems

Wedstrijdverslag

Thuisploeg in drie minuten KO
Met vier gele kaarten, twee geweigerde strafschoppen en een doelpunt onder verdenking, maakte team Lardot publiciteit voor de Belgische arbitrage. Toch werd Royal Antwerp FC allerminst gehinderd om deze zondag een goed resultaat neer te zetten tegen oud-speler en huidig W.B.-coach Nicky Hayen. De thuisploeg onderging voor deze Havenderby twee wijzigingen ten opzichte van de (verloren) midweekwedstrijd in de Ghelamco Arena. Ook de Great Old spoorde de afgelopen week niet goed en dus was coach Ivan Leko voor de pers het onderwerp van weinig een weinig hoopgevend toekomstperspectief. Enkel Imke Courtois gaf de Antwerpcoach alle krediet. Liefst vier spelers gingen evenwel op de schop. Met het oog op een hoger defensief rendement kregen Jérémy Gelin, Aurélio Ulineia Buta en Jordan Lukaku een plaatsje in de startersrij ten koste van Dylan Batubinsika, Koji Miyoshi en Simen Juklerod. Ook Martin Hongla Yma II verdween (tijdelijk) uit de kern. Schaduwspits Nana Ampomah claimde tegen zijn ex-club zijn tweede basisplaats. Twee ervaren captains namen voor hun kleuren de honneurs waar.

Royal Antwerp FC bracht als eerste de bal in beweging, maar het was de thuisploeg die de opener kruidde met een stevige doelpoging. Jean Butez had beide vuisten nodig om de gevaarlijke infiltratie van spits Frey af te weren. Het zou meteen de enige lokale doelpoging binnen het kader van de eerste periode betekenen. KVRS Waasland-Sk Beveren werd wel meteen naar het halve maantje gestuurd, zonder evenwel een rimpeling van gevaar te creëren. De Ploeg van 't Stad eiste vervolgens het initiatief op. Aurélio Ulineia Buta werd foutief in zijn dadendrang gestopt ten koste van een uitbrander voor Schoonbaert. Pieter Gerkens zag zijn kopbal vervaarlijk naast verzeilen, al ging daar een zeer zekere penaltyfout op Dieumerci Mbokani aan vooraf. Het (Franstalige) commentaar van de rechtenhouder sprak boekdelen! Uitgesteld. Faris Haroun was net om onduidelijke redenen na fout op hemzelf opgeschreven, of Lior Refaelov stuurde een raket richting kruising. Doelman Jackers deed nog een aardige poging, maar de bezoekende voorsprong was binnen. Amper afgetrapt of Pieter Gerkens recupereerde en via een lot aan benen ging aanvoerder Faris Haroun langs de achterlijn, stuurde aan en Nana Ampomah verdubbelde de score in het linkerhoekje. De fusieclub leek daarmee al vroegtijdig uitgeteld, al zorgde de VAR nog (onnodig) voor enige gefrustreerde blikken in de rood-witte dug-out. Ivan Leko moest wel nog voor het rustsignaal de geblesseerde kandidaat Gouden Schoen Lior Refaelov vervangen, maar zag ook nog een opportunistisch derde doelpunt van zijn poulains. Schoonbaert lanceerde Dieumerci Mbokani richting Jackers en de Antwerpse topschutter wipte de bal beheerst over de W.B.-doelman in het verre zijnet.

De geelblauwe technische staf pakte meteen na de kampwissel uit met een dubbele vervanging. Vukotic moest de achterhoede verstevigen, terwijl Efford een supplementaire offensieve inspanning moest leveren. Terwijl in de achtergrond de eeuwige strijdkreten "Push Push" klonken, trokken de bezoekers inderdaad opnieuw ten aanval. Nana Ampomah werd op hoekschop van Pieter Gerkens geblokt, terwijl de rebound van Jérémy Gelin hoog over het doel van Jackers klom. Invaller Efford bediende aan de overkant spits Frey, maar Jean Butez zette er een stevige voet tegen, al werd de kans met enige vertraging in de buitenspelvlag gevangen. Aurélio Ulineia Buta en Abdoulaye Seck werden vervolgens in het boekje van Lardot opgeschreven. Cristian Benavente en Simen Juklerod waren ondertussen aan hun speelminuten begonnen. Eerstgenoemde liet zich bijna onmiddellijk opmerken met een stevige doelpoging vol op doelman Jackers. Bij het ingaan van de extra-time werd Dieumerci Mbokani bij het afdrukken opvallend in de rug geduwd door Bertone. Het leverde de bezoekers een... hoekschop op! Royal Antwerp FC dook desondanks met de driepunter de Schelde onder. Er wacht de Great Old dit sportief succesrijke kalenderjaar nog een stevige opdracht.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/12/2020)

Statistieken

KV RS Waasl.-SK Bev. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Nordin Jackers
3 Brendan Schoonbaert
15 Dries Wuytens
19 Alexis Gamboa
7 Andreas Wiegel
12 Alessandro Albanese
4 Georges Mandjeck
10 Danel Sinani
6 Leonardo Bertone
17 Aboubakary Koita
99 Michael Frey
46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
26 Jérémy Gelin
2 Ritchie De Laet
30 Aurélio Buta
16 Pieter Gerkens
38 Faris Haroun (K)
94 Jordan Lukaku
23 Nana Ampomah
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

46' 17 Aboubakary Koita (uit)/
11 Joseph Efford (in)
 
46' 3 Brendan Schoonbaert (uit)/
26 Aleksander Vukotic (in)
 
87' 7 Andreas Wiegel (uit)/
27 Jenthe Mertens (in)
 
11 Lior Refaelov (uit)/
25 Alexis de Sart (in)
40'
 
23 Nana Ampomah (uit)/
24 Christian Benavente (in)
67'
 
94 Jordan Lukaku (uit)/
6 Simen Juklerød (in)
77'
 

Begin Match
      Faris Haroun 24'
      Lior Refaelov 0-1 25'
      Nana Ampomah 0-2 28'
      Jordan Lukaku 35'
      Dieumerci Mbokani 0-3 44'
57' Andreas Wiegel      
      Aurélio Buta 67'
      Abdoulaye Seck 76'
TERUG