Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Club Brugge K.V.
0 2
13.12.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters:
Christophe Battiston - Vito Di Vincenzo

Vierde official: Nathan Verboomen

Wedstrijdverslag

Vroege goal sneed roodwit de adem af
Plaatselijke omstandigheden dwongen de door schorsingen en blessures gehavende kern van Royal Antwerp FC al opnieuw te verschijnen op de groene rechthoek, amper achtenveertig uren na de terugkeer uit Europa. Zo moest Ivan Leko op een drafje voorzien in de vervanging van Ritchie De Laet met het grote strijdershart, helaas volgeboekt in die andere topper van een week eerder. De technische staf kon wel opnieuw beroep doen op Pieter Gerkens. Tegenstander deze zondag om half twee was uittredend landskampioen en verliezend bekerfinalist 2020-2021 HLN had geprobeerd de historische naijver tussen beide clubs op te schroeven, maar daar namen ze beide tijdens deze gezondheidscrisis via hun respectieve officiële webkanaal prompt en geredelijk afstand van. Tegenstander Club Brugge KV was evenmin op volle sterkte, maar genoot het geweldige voordeel dubbel zoveel voorbereidingstijd na hun Europese opdracht te hebben gehad. Scheidsrechter Laforge was aangeduid om deze wedstrijd in een lege Bosuil in goede banen te leiden.

Lior Refaelov mocht de partij op gang trappen, maar zijn kleuren verloren onmiddellijk het initiatief. De tegenstander, bij wie doelman Mignolet in dezelfde kleuren optrad als het scheidsrechtelijke trio, smoorde het roodwitte initiatief en zou prompt op voorsprong klimmen. Amper twee minuten ver of Diatta werd op de rechterflank op aangeven van Lang doorheen de lokale afweer gestuurd. Het schot schroeide meteen het linkerzijnet. Van een binnenkomer gesproken. De bezoekers mochten dan wel overwicht hebben, nog voor het kwartier leek Simen Juklerod op weg naar de gelijkmaker. Zijn schot spatte helaas uiteen op de rechterstaak. Het zou helaas een van de weinige plaatselijke hoogtepunten blijken. Amper enkele minuten later kregen Haroun & co. nog een opdoffer te verwerken. Na een duel randje zestien meter werd Jérémy Gelin prompt uitgesloten. Club Brugge was meteen heer en meester op alle veldstroken, al werd Alireza Safarbeiranvand nauwelijks aan het werk gezet. Een hele reeks hoekschoppen leverde nauwelijks meer op dan een aantal kopbalpogingen die de dwarsbalk verre overschreden of in handen van de Antwerpdoelman vielen. De bezoekende coach liet zich op de tribunes opmerken met onsportief gedrag met een tweede bal op het terrein te trappen, ingrijpen deed de wedstrijdleiding helaas niet. In blessuretijd nog actie in beide gebieden. Eerst moest Mignolet een fors getrapte hoekschop van Simen Juklerod wegboksen, meteen het sein voor de bezoekers om het terrein over te steken van wie Lang uiteindelijk de doelpoging naast richtte.

Onmiddellijk na de kampwissel gingen beide teams in overtreding met de buitenspelregel, maar wist Club Brugge KV ook nog de voorsprong te verdubbelen. Een hoekschop van Lang ter rechterzijde werd aan de eerste paal beroerd door Pieter Gerkens. Rits nam de rebound meteen op de slof en effende het pad naar de overwinning voor zijn kleuren. Ondanks de niet aflatende inzet van Dieumerci Mbokani, waarbij hij eens te meer niet de bescherming genoot die ook hij verdient, vond Royal Antwerp FC niet de juiste weg om de achterstand te verkleinen, laat staan ongedaan te maken. Daarvoor ontbrak het de ploeg aan frisheid in de benen en het hoofd. De Europese campagne kostte eens te meer punten, al zorgde het degelijke heroptreden van Alexis de Sart voor een lichtpuntje op deze donkere zondag. Woensdag mag Royal Antwerp FC opnieuw aan de slag, Club Brugge KV krijgt (toevallig) opnieuw een dag meer voorbereiding... Plaatselijke omstandigheden volgens de objectieve kijk van een verslaggever van de VRT? Nog drie wedstrijden te gaan voor de 'eindejaarsfeesten'.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/12/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Club Brugge K.V.

Elftallen

1 Alireza Safarbeiranvand
4 Abdoulaye Seck
26 Jérémy Gelin
21 Dylan Batubinsika
19 Koji Miyoshi
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun
6 Simen Juklerød
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
88 Simon Mignolet
77 Clinton Mata
44 Brandon Mechele
5 Odilon Kossounou
11 Krépin Diatta
26 Mats Rits
20 Hans Vanaken
3 Eder Balanta
18 Federico Ricca
90 Charles De Ketelaere
10 Noa Lang

Wissels

30' 19 Koji Miyoshi (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
 
60' 11 Lior Refaelov (uit)/
25 Alexis de Sart (in)
 
71' 18 Martin Hongla (uit)/
33 Louis Verstraete (in)
 
3 Eder Balanta (uit)/
17 Simon Deli (in)
60'
 
10 Noa Lang (uit)/
21 David Okereke (in)
78'
 
90 Charles De Ketelaere (uit)/
27 Youssouph Badji (in)
89'
 

Begin Match
      Krépin Diatta 0-1 2'
16' Jérémy Gelin      
      Mats Rits 0-2 48'
50' Martin Hongla      
      Eder Balanta 55'
78' Dylan Batubinsika      
83' Dieumerci Mbokani      
TERUG