Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.
4 2
06.12.2020 Plaats: Luminus Arena

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Yves De Neve - Kevin Monteny

Vierde official: Jasper Vergoote

Wedstrijdverslag

Royal Antwerp FC puntenloos huiswaarts
De kalendermaker had aan het (bijna) einde van de Europese campagne met KRC Genk en Club Brugge KV nog twee pittige opdrachten gereserveerd voor Royal Antwerp FC. Met amper twee dagen rust na de donderdagavondwedstrijd ging het deze zondag richting Limburg om er in de Luminus Arena de reekseerste te bekampen. Antwerpcoach Ivan Leko is een zelfverklaarde tegenstander van rotatie, maar moest deze speeldag noodgedwongen aan zijn elftal sleutelen. Met dank aan het voortvarende optreden van scheidsrechter Smet nam aanvoerder Faris Haroun met tegenzin plaats op de strafbank en dat op een ogenblik dat Pieter Gerkens, zijn gedoodverfde vervanger, getackeld werd door een gezondheidsprobleem. Zo kregen we, zeg maar, het grote debuut van Louis Verstraete in de startersrij die daarmee naamgenoot Birger Verstraete aan de bank kluisterde en ook die andere zomeraanwinst Frank Boya tot een plaats in de tribunes veroordeelde. Cristian Benavente kwam weliswaar tot scoren in zijn debuutwedstrijd, deed het niet onaardig in Europa, maar veroverde na een handjevol invallersminuten pas nu zijn eerste nationale basisplaats. Bij tegenstander KRC Genk stuurde coach Van Den Brom een perfecte doorslag van het team dat de vorige speeldag de leidersplaats van de JPL veroverde.

De wedstrijdleiding pakte meteen uit met twee dubieuze beslissingen in de aanvangsminuten en ook het doelpunt van Royal Antwerp FC werd verkeerdelijk in de vlag gevangen. Koji Miyoshi lag op vinkenslag om op aangeven van Lior Refaelov doorheen de blauwwitte verdediging te spurten en meteen ook maar de netten van Vukovic bol te zetten. De interventie van de VAR verloste uiteindelijk het roodwitte heir na volle twee minuten! Ondanks de aanmoedigingen uit het commentatorenvak van ex-Genkenaar Sonck, had de thuisploeg weliswaar de eerste hoekschop van de partij, maar de weg richting Jean Butez leek lange tijd versperd. Objectiviteit is aan de nieuwe rechtenhouder helaas niet besteed! Zo kwam Simen Juklerod nog een keertje uit in he zijnet, al zou het doelpunt vanwege (twijfelachtig) buitenspel van Lior Refaelov geen doorgang hebben gevonden. Op nieuwe hoekschop van de thuisploeg lanceerde Jean Butez de aanvallende actie. Het schot van Dieumerci Mbokani ging helaas over het blauwwitte doel. Het eerste kwartier gespeeld, kwam de thuisploeg eindelijk dreigend opzetten. Jean Butez en zijn verdediging moesten tot twee keer toe handelend optreden. Een raid over de rechterflank van Muñoz bereikte aan de tweede paal topschutter Onuachu en de bordjes hingen in evenwicht. KRC Genk had de smaak nu te pakken. Bij de volgende uitbraak kreeg de Genkse spits opnieuw aangespeeld van Muñoz en stond zijn club op voorsprong. Onder aanvoering van Ritchie De Laet ging de Ploeg van 't Stad in de achtervolging, maar moest toch voortdurend opletten voor de lokale tegenprikken. in de slotfase van de eerste periode kreeg Martin Hongla geel toegestopt en bewees Van Driessche met een belachelijke boeking voor Ritchie De Laet meteen waarom er geen Belgische scheidsrechters op de Europese scene worden toegelaten. Ito had nog een min of meer gevaarlijke kopslag in huis, maar scoren deed de thuisploeg voorlopig niet meer.

Dat derde doelpunt was helaas een sinterklaascadeau vanwege de Antwerpdoelman. Een klein kwartier ver na de kampwissel stuurde Jean Butez de teruglegger van Abdoulaye Seck in de voeten van Bogonda en die maakte nuttig gebruik van het geschenk om zijn kleuren op dubbele voorsprong te zetten. Jordan Lukaku onmiddellijk na de rust en Aurélio Ulineia Buta op het uur, waren de verse krachten om enkele vermoeide roodwitte benen te vervangen. Na een niet-bestrafte overtreding op Jérémy Gelin, ging de jongste Lukaku het duel aan met de aanstormende Maehle en werd op zijn beurt prompt opgeschreven. Abdoulaye Seck en Jérémy Gelin kwamen er uiteindelijk met een stevige bolwassing vanwege warrige Van Driessche. De vrijschop van Bogonda leverde weliswaar een hoekschop op, maar werd netjes door Jean Butez met de vuist ontzet. Het was overigens Jordan Lukaku himself die Dieumerci Mbokani met een millimeterpreciese assist bediende voor de aansluitingstreffer. Guy Mbenza kwam nog even in actie in roodwit shirt, maar KRC Genk wist in de slotfase op counter nog een vierde treffer te netten. Dieumerci Mbokani werd nog geveld door een slag in het gelaat, maar daar had de wedstrijdleiding uiteraard geen boodschap aan. Royal Antwerp FC miste haar aanvoerder en moet volgende zondag met dank aan Van Driessche de uittredende landskampioen tegemoet zonder Mister Great Old Ritchie De Laet.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/12/2020)

Statistieken

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Danny Vukovic
23 Daniel Munoz
46 Carlos Cuesta
33 Jhon Lucumi
31 Joakim Maehle
8 Bryan Heynen
17 Patrik Hrosovsky
21 Jere Uronen
7 Junya Ito
18 Paul Onuachu
10 Théo Bongonda
46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
26 Jérémy Gelin
2 Ritchie De Laet
19 Koji Miyoshi
18 Martin Hongla
33 Louis Verstraete
6 Simen Juklerød
24 Christian Benavente
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

80' 18 Paul Onuachu (uit)/
22 Cyriel Dessers (in)
 
90' 10 Théo Bongonda (uit)/
22 Bryan Limbombe (in)
 
90' 7 Junya Ito (uit)/
38 Eboue Kouassi (in)
 
6 Simen Juklerød (uit)/
94 Jordan Lukaku (in)
46'
 
2 Ritchie De Laet (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
58'
 
24 Christian Benavente (uit)/
9 Guy Mbenza (in)
70'
 

Begin Match
      Koji Miyoshi 0-1 4'
18' Paul Onuachu 1-1      
23' Paul Onuachu 2-1      
      Ritchie De Laet 39'
      Martin Hongla 39'
44' Jere Uronen      
59' Théo Bongonda 3-1      
      Jordan Lukaku 60'
      Dieumerci Mbokani 3-2 83'
88' Cyriel Dessers 4-2      
TERUG