Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. O.-H. Leuven
3 2
30.11.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters:
Dirk Gillon - Mathias Hillaert

Vierde official: Wesley Alen

Wedstrijdverslag

Drie kopbaldoelpunten bezegelen het lot van Kabouter Eddy
De wedstrijden volgen zich voor de Great Old in een razend tempo op. Om te bekomen van de inspanningen van de Europa League, was er dit keer geopteerd voor een partij op maandagavond, de eerste van liefst drie opdrachten binnen een tijdspanne van geen volle week. Royal Antwerp FC mocht dan tot verbazing van velen geoogst hebben op het Europese front, de maand november was niet erg gul geweest met nationale punten, maar om te spreken van het traditionele herfst-dipje? Neen, daarvoor waren het voetbal van een te superieure kwaliteit en de inspanningen te weinig beloond geweest. Niet alleen voor de Great Old zou puntengewin een mooie opsteker blijken, ook de Leuvense fusieclub en dan vooral haar coach, waren er op gebrand om de reputatie van giant-killer te prolongeren. Die Marc Brys zal onderweg nog wel eens het verhaal van kabouter Eddy verteld hebben, maar om nu het heir van Ivan Leko en Rudi Cossey te verontrusten met een plastieken pop? Neen, dat moest anders en dus had de technische staf serieus wat met de pionnen geschoven. Deels uit noodzaak om o.a. het ontbreken van Frédéric Duplus op te vangen, deels om de defensieve organisatie te versterken. De captain van de fusieclub was eerder het terrein afgetrapt ten koste van... een gele (!) kaart en laat nu net scheidsrechter Wim Smet als een volleerde goochelaar met dat karton hebben lopen zwaaien. Neen, er werd niemand van het terrein getrapt en ook de fouten verbleekten bij wat tijdens de classico te zien was geweest. Begrijpe wie kan, al zal dat Faris Haroun worst wezen. Hem wacht volgend weekeinde een eerste schorsingsdag op bezoek bij reeksleider KRC Genk.

Royal Antwerp FC had in een nagenoeg ongewijzigde samenstelling de aftrap van de partij met de (lege) tribune drie in de rug. Lior Refaelov onderstreepte zijn bloedvorm met een eerste poging op doel. Een overtreding op de spelmaker was de aanleiding voor een interventie van doelman Romo met de vuist. De hoekschop werd gevolgd door een hoekschop door een doelpunt. Dylan Batubinsika kopte de vroege voorsprong op het scorebord. De bezoekers hadden nauwelijks afgetrapt of Abdoulaye Seck dweilde de rechterflank af en schilderde de bal millimeterprecies op het voorhoofd van Dieumerci Mbokani die aan de tweede paal feilloos binnenkopte. De fusieclub leek net als die andere promovendi al vroeg uitgeteld. Niets was minder waar. Hoewel de roodhemden ruim baas waren, wees scheidsrechter out of the blue na een (onschuldig) duel in de zestien naar de stip met gele kaart bovenop voor dader Faris Haroun. Hoewel Jean Butez in eerste instantie de bal keerde, moest hij zich in de herneming van Henry toch gewonnen geven. Zo krijg je natuurlijk al te gemakkelijk het volk over je heen! Er sloop zowaar enige defensieve onzekerheid in de elf van Leko - Cossey. Mercier stuurde Sowah in de lengteas op avontuur en er stond net als tegen die andere promovendus begin oktober, na amper een kwartier plots opnieuw een gelijke stand op het bord. Even voorbij halverwege de eerste speelhelft leek nieuwe voorsprong in de maak. Koji Miyoshi kwam via Dieumerci Mbokani los in de zestien, maar verloor zijn sang froid. Het vluchtschot belandde rechts naast het doel van Romo. Net voor het ingaan van het derde kwartier en het strafschopgebied werd Pieter Gerkens in strijd met het voetbalreglement door Hubert bejegend. Hoewel Smet in eerste instantie naar de stip wees, moest Simen Juklerød na 'correctie' van Boterberg uiteindelijk vrede nemen met een vrijschop buiten de rechthoek. Helaas stond de muur zoveel te dichtbij dat de Ploeg van 't Stad er enkel een corner aan overhield. Beide ploegen dreigden elk nog een keer, maar de gelijke stand kwam opnieuw de kleedkamer uit.

Het terrein werd onder een striemende regen hardnekkig bijgewerkt. Ondanks de intense opwarming aan beide kanten kwamen dezelfde tweeëntwintig na de kampwissel weer in actie. Al had OHL de aftrap, het moest al vlug te fors ingrijpen om Dieumerci Mbokani het werken te beletten. Ook Jean Butez moest even de handen uit de mouwen steken. De Great Old trok resoluut aanvallende registers open. Zo zag Martin Hongla de rebound van een vrijschop van Lior Refaelov boven het doel van Romo klimmen. Scoorde OHL de aansluiting na precies twaalf minuten, het was nu aan de Great Old om precies in de 57e minuut opnieuw te knallen. Royal Antwerp FC recupereerde ter linkerzijde bezoekend balverlies. Simen Juklerød vond aan de tweede paal Martin Hongla die de derde goal voor zijn kleuren binnenkopte. De fusieclub opnieuw op achterstand, maar gaf zich alleszins niet gewonnen. Suleiman kwam het offensief versterken. Ivan Leko reageerde met de inbreng van Benson Manuel. Hoewel de thuisploeg achteruit gedwongen werd, bleef het een aangenaam kijkstuk. OHL benutte het balbezit om vijandelijke grond op te zoeken, maar liep zich steevast vast op de roodwitte organisatie met eens te meer een bijzonder secure Ritchie De Laet. De Man van Deurne-Noord zorgde ook nog voor aanvallende impulsen zodat het eigen kamp geregeld onder de druk uitkwam. Hoewel er beiderzijds nog wel wat hoekschoppen te trappen vielen, bleven de echte doelkansen uit. Jordan Lukaku kreeg in het slot nog speelminuten, maar een beslissende voorzet afleveren, lukte hem dit keer helaas niet. Zo bleef het spannend tot het allerlaatste fluitsignaal. Een akkefietje tussen Henry en Abdoulaye Seck werd in het slot met de gele kaart van Smet beslecht, maar wat deze scheidsrechter deze avond bezielde?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/11/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. O.-H. Leuven

Elftallen

46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
2 Ritchie De Laet
19 Koji Miyoshi
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun (K)
6 Simen Juklerød
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
90 Rafael Romo
2 Vaclav Jemelka
23 Sascha Kotysch
5 Pierre-Yves Ngawa
33 Mathieu Maertens
6 David Hubert
29 Kristiyan Malinov
18 Barnabas Bese
10 Xavier Mercier
14 Kamal Sowah
9 Thomas Henry

Wissels

66' 38 Faris Haroun (uit)/
28 Benson Manuel (in)
 
77' 6 Simen Juklerød (uit)/
94 Jordan Lukaku (in)
 
83' 19 Koji Miyoshi (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
 
18 Barnabas Bese (uit)/
13 Suleiman Mousa (in)
60'
 
33 Mathieu Maertens (uit)/
22 Olivier Myny (in)
71'
 
29 Kristiyan Malinov (uit)/
32 Daan Vekemans (in)
85'
 

Begin Match
5' Dylan Batubinsika 1-0      
8' Dieumerci Mbokani 2-0      
10' Faris Haroun      
      Thomas Henry 2-1 12'
      Kristiyan Malinov 15'
      Kamal Sowah 2-2 17'
      Mathieu Maertens 20'
      David Hubert 30'
      Pierre-Yves Ngawa 38'
41' Ritchie De Laet      
57' Martin Hongla 3-2      
87' Abdoulaye Seck      
      Thomas Henry 87'
TERUG