Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Oostende R. Antwerp F.C.
1 1
21.11.2020 Plaats: Diaz Arena

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters:
Rien Vanyzere - Jo De Weirdt

Vierde official: Wesley Alen

Wedstrijdverslag

Halve buit veilig gesteld door Lior Refaelov
Had Royal Antwerp FC na het eerste luik van de (Europese) dubbelopdrachten de batterijen voldoende kunnen opladen om na de interlandbreak bij KV Oostende de driepunter te gaan halen? Ivan Leko had zijn kern rust gegeven en tegelijk de conditie van de nieuwkomers bijgespijkerd. Alexis de Sart hernam ondertussen de groepstrainingen. Aurélio Ulineia Buta werd voldoende fit bevonden om voor de eerste keer sinds zijn langdurige blessure aan de wedstrijd te beginnen in de Diaz Arena. Zo verhuisde Koji Miyoshi naar de 'invallersbank'. De technische staf beperkte in functie van de opdracht in Oostenrijk de rotatie tot slechts een speler. Birger Verstraete en Jérémy Gelin vielen uit de wedstrijdkern, Martin Hongla Yma II liep ondanks zijn internationale verplichtingen met de Kameroenese nationale ploeg, wel mee de startersrij in en zou eens te meer een rol van betekenis spelen.

Bij thuisploeg KV Oostende pakte coach Blessin om uiteenlopende redenen uit met twee wissels in het basiselftal. Bekende naam Capon moest op rechtsachter het gevecht aangaan met rechtstreekse tegenstander Simen Juklerod als vervanger voor de (rood)geschorste Bataille. Eleven Sports had het even opgezocht: de rood-witten stonden als braafste van de reeks tegenover de fusieclub als meest bestrafte. Dat was uiteraard aanleiding voor enkele voorbeschouwingen en verwijzingen naar de (onterechte) reputatie van de Great Old onder Laszlo Bölöni. Als scheidsrechter voor deze partij werd deze zaterdagavond op het doorregende gras van de Diaz Arena Erik Lambrechts afgevaardigd.

KVO won de toss en koos voor de aftrap, zonder daarbij noemenswaardig windnadeel te moeten vrezen. Beide clubs hadden enkele minuten nodig om zich te oriënteren op de drassige ondergrond, al zorgde de thuisploeg wel voor het eerste gevaar. Mcgeeghan vond de linkervoet van Antwerpdoelman Jean Butez op zijn weg. De rebound van Gueye vond de weg naar de wolken. Royal Antwerp FC vond na een snelle combinatie met Aurélio Ulineia Buta, Lior Refaelov en over links Simen Juklerod het hoofd van Pieter Gerkens die zijn kopbal rechts naast het doel van Hubert richtte. De vrijschop van Lior Refaelov zocht de voeten van Dieumerci Mbokani en of Abdoulaye Seck, maar geen van beide kwam dicht genoeg bij de bal om de Oostendse portier te verschalken. Ondanks de schreeuwerige geluidsband, bleef Jean Butez baas over een zwakke poging van Sakala.

Net voor het kwartier mocht Lior Refaelov naar het hoekje voor de eerste corner van de partij. Bij de navolgende corner was er Aurélio Ulineia Buta om het leer over de balk te sturen. Even later was er opnieuw de winger om af te drukken, al ging de poging nu in een bocht voorbij het Oostendse doel. Van Den Driessche was de vierde en laatste om binnen enkele seconden het rood-witte doel zonder succes onder vuur te nemen. Telkens stond er een stevig Antwerps been in de weg, tot Faris Haroun ten slotte zijn kamp ontzette. Lekkere partij, al liep Dieumerci Mbokani voor het eerst in de buitenspelval. Bij de eerste lokale hoekschop waren er de grijphanden van Jean Butez om vervolgens de Antwerpse topschutter opnieuw in de buitenval te betrappen. Even twijfel bij Lambrechts, maar Faris Haroun werd opgeschreven na een duel met Gueye. Heel Oostende riep om een rode kaart, maar die bleef op zak.

Beste kans van de eerste periode viel in extremis nog voor de linker van Simen Juklerod die de voeten van Hubert trof. Het laatste wapenfeit van een aangename eerste periode was een te hoog gericht schot van Mcgeeghan.

Rusten en van kamp wisselen met een dubbele nul op het bord. Geen vroege wissels na een leuke eerste periode, gekruid met een aantal mooie mogelijkheden beiderzijds, al nam Royal Antwerp FC zelfs op verplaatsing het merendeel van het balbezit voor haar rekening. Na Dieumerci Mbokani moest nu ook Lior Refaelov kennis maken met de verdedigende inzet van de tegenstander. Het leverde een eerste vrijschop op die door Dylan Batubinsika tot bij doelman Hubert verlengd werd. Echt gevaarlijk werd het voorlopig niet, al claimde Dieumerci Mbokani een strafschop na (vermeend?) handspel in de lokale zestien. Lambrechts liet het net als de elleboog aan Aurélio Ulineia Buta tijdens de eerste periode, lopen. KVO en RAFC wisselden mekaar nu af aan het cornerpunt. Bij een van die indraaiende ballen van D'Apino moest Dieumerci Mbokani zowaar aan de eerste paal redding brengen met het hoofd.

Nieuwe Oostende-spits Thiam was maar net op het terrein of zijn doelman moest na een rush van Ritchie De Laet en een stevige uithaal van Pieter Gerkens handelend optreden. Na nog een nieuwe Oostendse hoekschop reageerde Ivan Leko. Hij stuurde met Nana Ampomah aanvallende versterking voor de linkerflank. Even later mocht ook Aurélio Ulineia Buta met achterstand gaan rusten. Meesterlijk aangespeeld door Pieter Gerkens, stuurde diens vervanger Koji Miyoshi bij diens eerste baltoets Lior Refaelov randje zestienmeter aan en de bordjes hingen binnen de zestig seconden opnieuw in evenwicht. Even tevoren was KVO inderdaad op voorsprong geklommen na een door Tanghe efficiënt op hoekschop binnengekopte bal. Nana Ampomah kwam tijdens het rood-witte slotoffensief nog dicht bij de winning goal. De poging had een mooie curve richting kruising, maar was net iets te hoog gericht.

Het bleef bij een gelijkspel. Antwerpcoach Ivan Leko kon zich wel vinden in de puntendeling, enkele rood-witte fans spaarden helaas opnieuw hun kritiek richting eigen ploeg niet...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/11/2020)

Statistieken

K.V. Oostende R. Antwerp F.C.

Elftallen

28 Guillaume Hubert
27 Brecht Capon
33 Anton Tanghe
4 Jack Hendry
5 Arthur Theate
20 Theo Ndicka
26 Kevin Vandendriessche
6 Maxime D'Arpino
18 Cameron McGeehan
10 Fashion Sakala
7 Makhtar Gueye
46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
2 Ritchie De Laet
30 Aurélio Buta
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun (K)
6 Simen Juklerřd
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

66' 10 Fashion Sakala (uit)/
19 Mamadou Thiam (in)
 
74' 7 Makhtar Gueye (uit)/
21 Marko Kvasina (in)
 
6 Simen Juklerřd (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
70'
 
30 Aurélio Buta (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
81'
 
70 Dieumerci Mbokani (uit)/
24 Christian Benavente (in)
88'
 

Begin Match
      Faris Haroun 34'
80' Anton Tanghe 1-0      
      Lior Refaelov 1-1 81'
89' Marko Kvasina      
TERUG