Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Standard de Liège
1 1
08.11.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Yves De Neve - Kevin Monteny

Vierde official: Lawrence Visser

Wedstrijdverslag

R Standard de Liege pleegde halve hold-up op de Bosuil
Zondagmiddag was er de clash tussen twee clubs die aasden op revanche na midweekse nederlagen in de Europa League. Voor de thuisclub betekende een overwinning het op gelijke hoogte komen met fiere reeksleider Sporting du Pays de Charleroi. Mits winst van de bezoekers zou Luik kirren van vreugde. De eerste plaats in de Jupiler Pro League zou dan een feit zijn. De wederom lege Bosuil maakte dus zich uiteindelijk op voor een puntendeling. Met dit punt pleegde Standard de Liège wel een halve hold-up op de Bosuil. De thuisclub verzuimde immers een tsunami aan kansen te verzilveren. Ivan Leko bracht Dylan Batubinsika in het verdedigende compartiment binnen de lijnen. Daardoor kon de Kameroense international Martin Hongla een rij hoger postvatten. Birger Verstraete kreeg een plaats op de bank toegewezen. De bezoekers moesten het stellen zonder hun betrouwbare leider Zinho Vanheusden. Wel was er een basisplaats weggelegd voor de 18-jarige Siquet.

Wie was er het best hersteld van de Europese kater en schoot het snelst uit de startblokken? De Sinjoren namen een verschroeiende start. De uitblinkende Lior Refaelov bediende na 100 seconden Koji Miyoshi. De Japanner controleerde de bal onzorgvuldig en zag het leder over de doellijn rollen. Een minuut later kreeg targetman Dieumerci Mbokani aan de verste paal aangespeeld van Pieter Gerkens. De spits kon zijn header niet de gewenste richting meegeven. Faris Haroun schotelde de Gouden Stier van de vorige jaargang een doelrijpe kans voor, maar het vizier van Dieu stond niet op scherp. De lob van de aanvaller werd afgeslagen door doelman Bodart. Na 10 minuten werden de Sinjoren eindelijk beloond voor het energieke aanvalsspel. Vanuit het centrale gedeelte van het middenveld kwam Pieter Gerkens opstomen. Hij vond met een splijtende pass het hoofd van Lior Refaelov. We weten nu dat de metronoom niet alleen goud in de voeten heeft, maar ook met het hoofd. Met een waanzinnig boogje toverde de Antwerpspeler, ondanks het aandringen van Siquet en Dussenne, de bal in doel. De gastheren gingen even op hun lauweren rusten, maar de gezapig spelende falanx van Montanier kon geen vuist maken. Buiten een schotje van Lestienne moest doelman Jean Butez niets tegenhouden. Royal Antwerp FC verzuimde om de dominantie in het veldspel om te zetten in doelpunten. Pieter Gerkens en Simen Juklerod combineerden fraai met elkaar, maar de dubbele voorsprong bleef uit. Uit een half dozijn kansen slechts één doelpunt puren is helaas vragen om moeilijkheden. Met de oververdiende Arsenalscore blies referee Van Driessche voor het rustsignaal.

Wie dacht dat de Luikenaars met meer grinta uit de kleedkamer zouden komen, kwam bedrogen uit. In de duels en het balbezit moesten zij wederom het onderspit delven. De Reds waren heer en meester en creëerden met Pieter Gerkens en Koji Miyoshi verdere mogelijkheden. De snoekduik van eerstgenoemde en de krulbal van de Japanner vonden de netten echter niet. Bezoekend coach Montanier verving een bleke Boljevic door Tapsoba en de Luikenaars kregen zowaar een hoekschop. Genomen door Siquet en verlengd door de wonderbaarlijk snel herstelde Laifis aan de eerste paal. De bal ging naar de verste staak waar de ingelopen Lestienne de onverdiende gelijkmaker kon binnen knikken, terwijl er bij de thuisclub twee wissels klaarstonden. Aurélio Ulineia Buta en Nana Ampomah bezorgden de Antwerpse flanken vers bloed en zouden de bezoekende defensie met hun rushes constant verontrusten, maar ook God heeft soms zijn dagje niet. Het vormdipje van de topspits werd duidelijk toen hij na de gelijkmaker tot twee keer toe de beslissende treffer aan de voet had. De Antwerpse targetman knalde tegen zijn ex-club onbesuisd naast. Acht minuten voor tijd speelde Ivan Leko zijn laatste troef uit. Hij bracht Christian Benavente voor de moegestreden Pieter Gerkens. Opnieuw op jacht naar de overwinning werden de Luikenaars in de verdedigende stellingen gedwongen. Op assist van Nana Ampomah kon Lior Refaelov opnieuw afdrukken vanaf het penaltypunt. Het schot werd door een sublieme katachtige reflex van Bodart tegen het doelhout gewerkt. De allerlaatste schietkans kwam er voor Martin Hongla, maar ook hij wist de netten niet te laten trillen. Zo eindigde deze prestigeclash op een gevleid gelijkspel voor de Vurige Stede en kunnen beide clubs na de interlandbreak weer aan de bak voor zeven wedstrijden in een tijdspanne van drie weken. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/11/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Standard de Liège

Elftallen

46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
2 Ritchie De Laet
19 Koji Miyoshi
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun (K)
6 Simen Juklerød
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
16 Arnaud Bodart
24 Nicolas Gavory
34 Konstantinos Laifis
20 Merveille Bokadi
6 Noë Dussenne
41 Hugo Siquet
22 Maxime Lestienne
28 Samuel Bastien
26 Nicolas Raskin
32 Michel Balikwisha
18 Aleksandar Boljevic

Wissels

69' 19 Koji Miyoshi (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
 
69' 6 Simen Juklerød (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
 
82' 16 Pieter Gerkens (uit)/
24 Christian Benavente (in)
 
18 Aleksandar Boljevic (uit)/
23 Abdoul-Fessal Tapsoba (in)
63'
 
22 Maxime Lestienne (uit)/
33 Damjan Pavlovic (in)
81'
 
41 Hugo Siquet (uit)/
27 Laurent Jans (in)
81'
 

Begin Match
11' Lior Refaelov 1-0      
      Maxime Lestienne 1-1 68'
      Abdoul-Fessal Tapsoba 74'
      Nicolas Raskin 75'
      Damjan Pavlovic 90'
TERUG