Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen
4 1
02.10.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters:
Laurent Conotte - Florian Lemaire

Vierde official: Jan Boterberg
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Koji Miyoshi regisseert Great Old naar ruime zege
Bij Royal Antwerp FC is het lastig om raden in welke formatie het speelt. Hoe de poppetjes precies in het veld staan, verandert om de paar seconden. Heeft Ivan Leko twee tactiekborden in de kleedkamer hangen? Op het ene bord heeft de tegenstander de bal en op het andere bord is zijn eigen ploeg in de aanval. Praten over systemen is een totaal achterhaald iets, meent de hoofdcoach. Zijn spelers krijgen na een grondige videoanalyse te horen waar de ruimtes liggen bij de opponent en waar de bal veroverd kan worden. Elke wedstrijd kan op een andere plek gewonnen worden en dus varieert de speelwijze van duel tot duel, van speelhelft tot speelhelft, soms van kwartier tot kwartier. Zo bleek het inderdaad te lopen tijdens deze regenachtige vrijdagavond in een zinderende Bosuil. Sleutelspeler in de regionale derbyclash tegen YRKV Mechelen was Koji Miyoshi. De Japanner kreeg een eerste basisplek van het seizoen en had een voet in alle Antwerpse doelpunten. Na zijn geslaagde invalbeurt op KV Kortrijk verscheen ook Lior Refaelov aan de aftrap. Woelwater Didier Lamkel Ze werd heropgevist, de Kameroener dweilde naar believen zijn flank af tegen een weliswaar gehandicapte Mechelse falanx. Daardoor verdwenen Bruny Nsimba en Junior Pius naar de invallersbank, Benson Manuel, maar hij niet alleen, keek helaas geblesseerd toe.

De Sinjoren gaven 90 minuten lang een masterclass in intensiteit, variatie en beweging. De arme Maneblussers moesten de wet van de sterkste ondergaan met als regisseur de vinnige Koji Miyoshi. De kwelgeest van de geelroden liep voortdurend van de rechterzijkant naar het centrum. Meerdere spelers hadden overigens flexibele rollen met als doel de Mechelaars pijn te doen in balbezit en ze het voetballen onmogelijk te maken bij balverlies. Geen studieronde op de Bosuil. De 22 hoofdacteurs begonnen vol overgave aan de strijd. De Great Old voerde de boventoon en koos voor een beginoffensief richting het doel van Coucke. Nog geen vijf minuten waren verstreken of de bal lag al achter de bezoekende portier. In een wervelende aanval via alle linies werd uiteindelijk Koji Miyoshi op de vleugel in kansrijke positie gebracht. Diens voorzet naar Pieter Gerkens werd door verdediger Bushiri in eigen doel verwerkt. De thuisclub ging verder op zijn elan. Drie minuten later stond tot groot jolijt van de van vreugde kirrende supporters de dubbele voorsprong al op het bord. In de zone van de waarheid combineerden draaischijf Lior Refaelov en Koji Miyoshi naar hartenlust door de Mechelse verdedigingslinie. Laatstgenoemde trof met een grondscherend schot vanop 18 m raak. De bezoekers konden onder impuls van 'Geoffke Deurne-Noord' wel meedoen in het veldspel, maar misten power en présence in de vijandelijke zestien.

Net voor rust kon de thuisploeg de score nog uitdiepen met de derde competitietreffer van Dieumerci Mbokani. Met dank aan voorafgaand werk van een bedrijvige Pieter Gerkens en wederom Koji Miyoshi.

Lang geleden dat de Great Old met een dergelijke comfortabele voorsprong de kleedkamers kon opzoeken. De tweede helft zou dan ook in het teken staan van consolidatie van de ruime voorsprong en sporadische tegenprikken, al mochten de eerste tien minuten na de rust best gezien worden. Martin Hongla haalde uit van afstand, Koji Miyoshi zag zijn shot afgeblokt in hoekschop. Thuiscoach Ivan Leko kon overgaan tot applausvervangingen vanaf de 64e minuut. Even later was er een uniek moment in de beleving van de Antwerpsupporter. Een stormachtig applaus bij een doelpunt van de tegenstander. Ingevallen rechtsback Van Cleemput zorgde voor onrust op zijn flank, bediende de fluwelen voeten van het kind van de Bosuil en 'Geoffke' scoorde. De Bosuil was ook na dit tegendoelpunt een dansende vulkaan. Ondanks steriel veldoverwicht en een kans voor invaller Togui konden de Maneblussers nooit aanstalten maken op meer doelpunten. Het waren integendeel de thuissupporters die nogmaals uit hun dak konden gaan. De 4 000 getrouwen in hun bubbels zagen hoe Coucke reageerde op de kopslag van Dylan Batubinsika na vrijetrap van maestro Koji Miyoshi. Bal pal in de voeten van Abdoulaye Seck, die van dichtbij de verdiende eindcijfers vastlegde. Met 14 punten uit een maximum van 24 te behalen punten schuift de Great Old op naar een gedeelde vierde plaats in de Jupiler Pro League.

Christian Benavente geldt als het begin van een heus transferoffensief. Ook het resultaat van de Europese trekking in Nyon mocht er als voorpret best zijn. Met Toby Alderweireld en José Mourinho komen er toppers naar de Bosuil voor een Europees treffen eind van de maand en met LASK Linz en Ludogorets Razgrad komen er nog twee bekende ploegen in de nabije toekomst hun opwachting maken op de perfecte Bosuilmat. Beide clubs kunnen heel wat adelbrieven voorleggen in het voorbije decennium wat betreft Europese prestaties maar na de demonstratie van vanavond en de versterkingen achten we de Reds toch niet kansloos in de poule. De eerstvolgende trip na de interlandbreak gaat richting de Gaverbeek. Hopelijk kunnen we dan een verlengstuk breien aan de recente uitoverwinningen op het hoogste echelon van het Belgische voetbal. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/10/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen

Elftallen

46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
2 Ritchie De Laet
19 Koji Miyoshi
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun (K)
7 Didier Lamkel Ze
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
1 Gaëtan Coucke
3 Lucas Bijker
6 Rocky Bushiri
23 Thibault Peyre
29 Issa Kabore
16 Rob Schoofs
7 Geoffry Hairemans
19 Kerim Mrabti
8 Onur Kaya (K)
20 Gustav Engvall
10 Igor de Camargo

Wissels

62' 70 Dieumerci Mbokani (uit)/
22 Bruny Nsimba (in)
 
74' 11 Lior Refaelov (uit)/
5 Birger Verstraete (in)
 
78' 7 Didier Lamkel Ze (uit)/
14 Nill De Pauw (in)
 
20 Gustav Engvall (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601
Nikola Storm (in)
46'
 
10 Igor de Camargo (uit)/
9 William Togui (in)
55'
 
29 Issa Kabore (uit)/
2 Jules Van Cleemput (in)
63'
 

Begin Match
5' Rocky Bushiri (own-goal) 1-0      
8' Koji Miyoshi 2-0      
43' Dieumerci Mbokani 3-0      
56' Martin Hongla      
      Rocky Bushiri 61'
      Geoffry Hairemans 3-1 66'
      Lucas Bijker 75'
78' Abdoulaye Seck 4-1      
TERUG