Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Kortrijk R. Antwerp F.C.
1 3
25.09.2020 Plaats: Guldensporenstadion

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters:
Vito Di Vincenzo - Christophe Battiston

Vierde official: Kevin Van Damme
Toeschouwers: 2500

Wedstrijdverslag

Dramatische start, glorieuze ommekeer
Dubbele opdracht voor de elf van Ivan Leko en Rudi Cossey: storm Odette weerstaan en... de winning streak van de afgelopen paar seizoenen in het Guldensporenstadion verlengen. Geen gemakkelijke opdracht: recent puntenverlies, schorsingen en vooral blessures hadden de kern en het vertrouwen van de Great Old geteisterd. Zo mocht de technische staf weliswaar opnieuw beroep doen op Dylan Batubinsika en Birger Verstraete, maar de late uitval vanwege blessure van linkspoot en matchwinner op Stayen Simen Juklerod, had sporen nagelaten in het selectiewerk. Roodwit schoof met de pionnen tot Benson Manuel en Bruny Nsimba in de startersrij liepen. Niet alleen beide 'nieuwkomers', maar het geheel kreeg heel snel en geheel onverwacht een felle koude douche over zich heen.

Ondanks de lovende woorden over de prestatie op de Luikse hoogvlakte, had de nederlaag KVK-coach Vanderhaeghe aan het denken en puzzelen gezet. Ook de thuisploeg kwam desondanks met gulden sporen uit de catacomben van het eigen stadion. De felle neerslag ten spijt, heerste al vlug een euforische sfeer op en rond het terrein. De start was inderdaad verbluffend en dan gaan de (weinige) aanwezigen al snel mee in het verhaal dat KVK zowaar tijdelijk de (sub)top kon binnenvoeren...

Bij Royal Antwerp FC had de technische staf opvallend voor een offensieve veldbezetting gekozen. Vleugelbacks vind je inderdaad niet zo maar, al bleven o.a. Lior Refaelov en Birger Verstraete dus wel in de dug-out. De Great Old had weliswaar het relatieve voordeel van de aftrap, maar moest onmiddellijk opboksen tegen weer, wind en fel verzet van het lokale heir. Zo zouden ze in deze eerste speelhelft een record aantal van zestien overtredingen op het conto mogen inschrijven van de inspiratieloos leidende Boucaut, zonder ook maar enig gevolg voor de gele kaartenrekening. Een gelukje voor KVK dus. De wind gaf een extra boost aan de relatief onschuldige zwiep van D'Haene ter linkerzijde en Mboyo maakte dankbaar gebruik om tussen Abdoulaye Seck en Dylan Batubinsika door, Antwerpdoelman Jean Butez overhoeks te vloeren.

De vroege voorsprong inspireerde de Kerels tot aanvallende pressing. Royal Antwerp FC mocht middels twee kortopeenvolgende corners van Benson Manuel even in het stuk, het was de thuisploeg die voor gevaar zorgde. Zo moest Jean Butez tot twee keer toe in dezelfde fase redding brengen. Ocansey spoedde zich doorheen de roodwitte afweer, maar vond dus de Antwerpdoelman op zijn weg. De rebound leek gefundenes Fressen voor Julien de Sart, broer van langdurig geblesseerde Antwerpspeler Alexis, die node gemist werd en wordt tijdens dit openingsluik van de competitie. Begon Ritchie De Laet op rechtsachter en Benson Manuel op de overliggende zijde, op het half uur maakten ze de oversteek. Eerstgenoemde probeerde enkele van zijn rushes, maar het leverde nauwelijks een zucht van dreiging op in de lokale zestien. Benson Manuel ging op uitworp van zijn doelman het terrein over.

Zijn afstandsschot met links belandde centimeters naast het doel van Jakubech. Rusten met een bonus voor de thuisploeg.

Dat moest ongetwijfeld beter voor Royal Antwerp FC. Na de vervanging van centrale verdediger Junior Pius, zette de Great Old alles in op offensief weerwerk. Met de inbreng van Lior Refaelov, was de bedoeling van de Bosuilcoach duidelijk. De ingreep was duidelijk af te lezen aan het verdere verloop. KVK probeerde lichamelijke schade aan te richten in het resterende defensieve compartiment en werd daarvoor tijdens de verzorging van Bruny Nsimba en Ritchie De Laet (!) nog beloond met een hoekschop! De jonge aanvaller kon al snel weerkeren, maar het was bijna zes minuten proberen om buiten de lijnen de defensieve sterkhouder op te lappen. Royal Antwerp FC tijdelijk in ondertal op het water verzopen terrein, maar moest uiteindelijk toch opnieuw wisselen buiten het tactische plannetje.

De rol van Birger Verstraete was opvallend en tekende mee de roodwitte prestatie. KVK was er ondertussen in geslaagd welgeteld een keer voor een gevaartje te zorgen in de buurt van de rechthoek van Jean Butez. Met welvinden van de wedstijdleiding waren hun ingrepen een nog groter gevaar voor lijf en leden van de tegenstanders! De jonge Bruny Nsimba kon op aangeven van een flitsende Benson Manuel desondanks vuren, maar stuurde zijn schot naast de muit van Jakubech. Even voorbij het uur was het flink raak voor de bezoekers. Spurtende Benson Manuel bediende Pieter Gerkens en Sainsbury devieerde onder druk van Dieumerci Mbokani in eigen doel. De Ploeg van 't Stad greep voluit naar de bal, tikte KVK plots tureluurs. De Sart ontsnapte aan de uitsluiting en werd even later vervangen, allicht om erger te voorkomen.

In een duel met Makarenko ging Lior Refaelov neer, hij stond terug recht en knalde de vrijschop door de wankele lokale constructie tegen de touwen. In twintig minuten tijd hadden de bezoekers de score omgekeerd en het zou alleen nog erger worden voor Vanderhaeghe & co. In blessuretijd ging Bruny Nsimba achter de steekbal van Lior Refaelov aan, bediende millimeterprecies Dieumerci Mbokani die via het zijnet de score en de zege van de Great Old een nog rianter uitzicht gaf. De Ploeg van 't Stad duikt opnieuw de linkerkolom in. Het systeem Leko bleef overeind.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/09/2020)

Statistieken

K.V. Kortrijk R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Adam Jakubech
2 Petar Golubovic
5 Trent Sainsbury
76 Timothy Derijck
30 Kristof D'Haene
23 Julien De Sart
25 Yevhenii Makarenko
14 Hannes Van Der Bruggen
7 Ilombe Mboyo
10 FaÓz Selemani
51 Eric Ocansey
46 Jean Butez
40 Junior Pius
21 Dylan Batubinsika
4 Abdoulaye Seck
28 Benson Manuel
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun (K)
2 Ritchie De Laet
22 Bruny Nsimba
16 Pieter Gerkens
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

69' 51 Eric Ocansey (uit)/
27 Michiel Jonckheere (in)
 
80' 23 Julien De Sart (uit)/
11 Jovan Stojanovic (in)
 
84' 25 Yevhenii Makarenko (uit)/
17 Pape Habib Gueye (in)
 
40 Junior Pius (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
46'
 
2 Ritchie De Laet (uit)/
5 Birger Verstraete (in)
58'
 
28 Benson Manuel (uit)/
14 Nill De Pauw (in)
67'
 

Begin Match
2' Ilombe Mboyo 1-0      
      Trent Sainsbury (own-goal) 1-1 62'
69' Julien De Sart      
      Lior Refaelov 1-2 82'
83' Kristof D'Haene      
      Dieumerci Mbokani 1-3 90'
TERUG