Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
2 2
20.09.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Ruben Wyns - Jeroen Walschap

Vierde official: Bert Put
Toeschouwers: 4000

Wedstrijdverslag

Vierduizend supporters zien spectaculaire remonte, ondanks puntenverlies
We gaan even terug naar 29 februari 2020. Dat waren tijden dat de lava van de Bosuiltribunes golfde. In het kloppende hart van het mythische stadion beleden we onze liefde voor voetbal. Met een supportersarmada van 12000 zagen we hoe Dieumerci Mbokani korte metten maakte met de Oostendse verdedigingsgordel en de roodwitte kleuren zich kwalificeerden voor Europees voetbal. We juichten om de goals van de toenmalige Gouden Stier en applaudisseerden bij elke gelukte actie. We voelden op intense wijze de magie van voetbal. En toen kwam de pandemie roet in het eten gooien. Zondagavond 20 september mocht R Antwerp FC 4000 supporters ontvangen van minister van Sport Weyts. De politicus gaf aan 750 businessklanten en 3250 supporters toelating om hun geliefde kleuren naar de overwinning te schreeuwen. Tegen de Oostkantonners mocht dat gezien de recente resultaten sinds de promotie geen problemen opleveren. Uiteindelijk moest Junior Pius de meubelen redden om de thuisnederlaag te vermijden.

Er was slechts een wijziging tegenover het elftal dat in Stadion Stayen zegevierde. De geschorste Dylan Batubinsika moest toekijken hoe Junior Pius met verdedigende zwaktes, maar wel met beslissende kopbaldoelpunten zijn rol in de verdediging overnam. De bezoekende coach veranderde uiteraard niets aan het succesvolle recept van de week voordien. Hij heeft met de Bosnische spits Prevljak het laatste puzzelstukje gevonden voor een succesvolle jaargang in de Jupiler Pro League. De gastheren werden hartstochtelijk aangemoedigd door de achterban op de drie in gebruik zijnde tribunes en grepen als favoriet direct het initiatief. Draaischijf Lior Refaelov kronkelde langs twee Eupense verdedigers en vlamde keihard richting doel vanop 18 m. Een secuur keepende De Wolf kon in hoekschop verwerken. Nadien waren er nog rushes uit het achterveld van Ritchie De Laet, Simen Juklerod en Abdouleye Seck die echter geen succesvol vervolg kenden. De Panda's lieten de storm overwaaien en konden via de ex-Barcelonaspeler Adriano gevaarlijk omschakelen.

Terwijl het lokale medische team bijstand moest verlenen aan Dieumerci Mbokani en beide centrale verdedigers konden de bezoekers van de vrijgekomen ruimtes gebruik maken. In de slotfase kreeg Ritchie De Laet een aangeschoten bal tegen zijn hand en na VAR-interventie ging de bal zowaar op de stip. De Bosnische topschutter Prevljak klaarde de klus. In een tumultueuze slotfase kreeg Dieumerci Mbokani nog een geel karton toegewezen door de warrig leidende Van Driessche.

De citroentjes waren de thuisploeg blijkbaar niet goed bekomen. Na enkele minuten kon Musona de score verdubbelen. De hele verdedigingslinie werd makkelijk op het verkeerde been gezet. Toen ontwaakte de Bosuilreus. Met het inbrengen van jonkies Manuel Benson en Bruny Nsimba trok de thuisploeg alle offensieve registers open. Twee pogingen van de winger werden verijdeld door de Eupense goalie. Een tsunami aan corners viel de thuisclub ten deel. Rond het uur verstuurde kapitein Faris Haroun een hoge voorzet richting kleine backlijn. Abdouleye Seck won het duel met de keeper. Junior Pius kon de bal met een header in doel verlengen. De gastheren geloofden opnieuw in hun winstkansen. Dankzij het maken van vele overtredingen ten koste van liefst vijf (!) bijkomende gele kaarten konden de Panda's nog even standhouden. Lior Refaelov dropte een vrije trap richting verste paal waar Dieumerci Mbokani de bal teruglegde op de instormende centrale verdediger Junior Pius. Met diens tweede kopbaldoelpunt van de avond verzoende hij het morrende publiek weer met hun helden.

Ook na deze remonte kon de Great Old met kansen voor Bruny Nsimba en Pieter Gerkens het laken naar zijn kant trekken. Het jeugdproduct van KRC Genk scoorde na een knappe infiltratie, maar zijn ervaren spitsbroeder stond in de voorafgaande fase mogelijk een millimeter buitenspel. Ook Manuel Benson kraakte nog een schot. De late invalbeurt van Koji Miyoshi bracht even weinig zoden aan de dijk. In blessuretijd redde De Wolf nog een inzet van Bruny Nsimba. Aan de overzijde bracht kapitein Faris Haroun nog een reddende tackle op een schot van invaller Ngoy.
Zondagavond werd er door beide ploegen een vermakelijk spektakel opgedist en mochten 4 000 enthousiaste supporters de Deurnese straten in. Twee verloren punten kunnen niet wegnemen dat de connectie met de Bosuilmagie er terug is. Volgende week bekampen we KV Kortrijk in het Guldensporenstadion. Wellicht kunnen we het zure puntenverlies dan doorspoelen met een nieuwe uitzege.
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/09/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
40 Junior Pius
2 Ritchie De Laet
14 Nill De Pauw
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun (K)
6 Simen Juklerød
11 Lior Refaelov
16 Pieter Gerkens
70 Dieumerci Mbokani
1 Ortwin De Wolf
21 Adriano Correia
5 Jordi Amat
6 Benoît Poulain
23 Senna Miangue
8 Stef Peeters
26 Jens Cools
10 Knowledge Musona
77 Mamadou Koné
9 Smail Prevljak
34 Konan N'Dri

Wissels

46' 14 Nill De Pauw (uit)/
28 Benson Manuel (in)
 
54' 18 Martin Hongla (uit)/
22 Bruny Nsimba (in)
 
81' 11 Lior Refaelov (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
 
10 Knowledge Musona (uit)/
39 Edo Kayembe (in)
64'
 
21 Adriano Correia (uit)/
32 Andreas Beck (in)
75'
 
9 Smail Prevljak (uit)/
7 Ndanu Ngoy (in)
84'
 

Begin Match
      Knowledge Musona 35'
Ritchie De Laet      
Dieumerci Mbokani      
      Mamadou Koné
      Smail Prevljak (penalty) 0-1
      Knowledge Musona 0-2 52'
62' Junior Pius 1-2      
      Smail Prevljak 65'
      Jordi Amat 69'
77' Junior Pius 2-2      
      Ndanu Ngoy 86'
      Benoît Poulain 89'
TERUG