Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. St.-Truidense V.V. R. Antwerp F.C.
2 3
13.09.2020 Plaats: Stayen

Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters:
Dirk Gilon - Quentin Blaise

Vierde official: Kevin Debeuckelaere
Toeschouwers: 1600

Wedstrijdverslag

Noors kruit poeierde Truiense hoop aan flarden
Heropstanding of de dieperik in. Dat was het uitgangspunt voor Ivan Leko en de roodwitte technische staf voor de wedstrijd van de vijfde speeldag. Stadion Stayen en de geelblauwe kleuren waren de Antwerpcoach overigens niet vreemd. Hij passeerde immers in Haspengouw als eerste Belgische opdracht van zijn kort tevoren in Griekenland begonnen trainerscarrière. Aanvoerder Faris herinnerde zich ongetwijfeld de overtuigende zege van zijn kleuren tijdens de eindejaarsperiode van 2017, maar dan was de huidige Bosuilcoach er alweer vertrokken. Naast de langdurig geblesseerde Sander Coopman, Alexis de Sart en Aurélio Ulineia Buta, moesten de roodwitten het overigens ook stellen zonder de geschorste Birger Verstraete en Didier Lamkel Ze. Ondanks diens afwezigheid, trok DLZ7 alweer alle aandacht naar zich toe. Eleven had er zelfs een onderbreking van de uitloop van de wedstrijd in het Astridpark voor over om Ivan Leko hierover aan de tand te voelen, zonder dat de kijkers er evenwel wijzer uit werden. Zo kwam Nill De Pauw opnieuw postvatten om zijn vertrouwde rechterflank. Er was een minuut applaus aangekondigd ter nagedachtenis van oud-speler Alfred Riedl en de bezoekende elf kregen bij het betreden van het kunstgras van Stayen alvast een weinig verheffend fluitconcert over zich heen van de 1600 fanatieke lokale supporters.

Royal Antwerp FC had weliswaar de aftrap, maar moest al binnen de eerste speelminuut incasseren. S.T.V.V. veroverde de bal aan de middencirkel en in een vloeiende beweging werd Lee finaal via Colidio richting Jean Butez gestuurd. Ondanks een verwoede poging van de Antwerpdoelman, verdween het leer in de rechterbenedenhoek. Scheidsrechter Wim Smet stuurde de bezoekers onmiddellijk opnieuw naar de middencirkel. Het was Simen Juklerod die voor de Great Old doelman Steppe (ex-RAFC-jeugdopleiding) voor het eerst aan het werk zette. Lior Refaelov mocht even later op aangeven van Pieter Gerkens zijn kans gaan, maar kwam buiten het kader uit. R.A.F.C. had de match in handen, dwong de eerste hoekschop af, maar belandde ook al een eerste keer in de buitenspelval. Faris Haroun recupereerde, kreeg terug van Dieumerci Mbokani en stuurde ploegmaat Simen Juklerod haarfijn de loopgraven in. Met een heerlijk gekruist schot zette die de bordjes pal op het kwartier opnieuw in evenwicht. Royal Antwerp FC was nu volop aan zet, maar moest desondanks opnieuw incasseren. Faris Haroun verslikte zich in en de korte uittrap van Jean Butez en de aanstormende Konate en Koreaan Lee scoorde zijn tweede van de middag. In weinige minuten moest de VAR tot twee keer scheidsrechter Smet assisteren, maar de logische rode kaart bleef in de achterzak en de al even logische strafschop na handspel in de geelblauwe zestien, werd geweigerd. Het zette kwaad bloed bij de elf van Leko en Cossey. Bij de eerstvolgende hoekschop van Simen Juklerod, buffelde Abdoulaye Seck kurkdroog en staalhard binnen. In de weinige minuten tot het rustsignaal liep Dylan Batubinsika nog tegen een uiterst lichte gele kaart aan, die hem later in de partij zuur zou opbreken.

Beide coaches leken na een amusante en beklijvende eerste periode tevreden met de gang van zaken. Geen van beide heren sprak zijn reservepotentieel al aan, al liepen Koji Miyoshi, Benson Manuel en even later ook Junior Pius zich warm voor een eventuele latere invalbeurt. De wedstrijd liep tegen een dipje aan, maar in zicht van de zestigste minuut moest Antwerpdoelman Jean Butez opnieuw handelend ingrijpen. Even voorbij het uur stuurde Ivan Leko Koji Miyoshi op het kunstgras van Haspengouw, later nog gevolgd door Junior Pius en Louis Verstraete, die daarmee zijn debuut maakte in roodwit shirt. Jean Butez had S.T.V.V. even tevoren nog het scoren weten te beletten ten koste van een hoekschop. Spits Suzuki stuurde links naast het roodwitte doel. Junior Pius was inmiddels de geblesseerde Ritchie De Laet komen vervangen, maar het was die andere centrale verdediger die na een onschuldig duel met een tweede geel werd bedacht door Smet. S.T.V.V. greep in tegenstelling tot de eerste periode (met slechts 36 procent bezit) nu wel naar de bal. De Bosuilen hergroepeerden op de eigen helft en moesten nauwelijks wat weggeven. Het was in tegendeel de lokale club die uiteindelijk het deksel op de neus kreeg. Koji Miyoshi werd na een stevige spurt randje zestien meter gevloerd. Simen Juklerod zette zich achter het cirkeltje van Smet en krulde met links de bal links van de muur in de linkerhoek van Steppe. Op het tumult in de Truiense dug-out volgde nog een Truiense 'uitsluiting' van Konate. Ook al maakte S.T.V.V. de wedstrijd met z'n allen vol, de driepunter ging mee richting Bosuil.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/09/2020)

Statistieken

K. St.-Truidense V.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Kenny Steppe (K)
2 Ko Matsubara
39 Jonathan Buatu
20 Samy Mmaee
22 Wolke Janssens
24 Mory Konate
32 Chris Durkin
5 Santiago Colombatto
18 Facindo Colidio
10 Lee Seung-Woo
9 Yuma Suzuki
46 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
6 Simen Juklerød
38 Faris Haroun (K)
18 Martin Hongla
14 Nill De Pauw
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

72' 24 Mory Konate (uit)/
12 Samuel Asamoah (in)
 
80' 5 Santiago Colombatto (uit)/
90 Nazon Duckens (in)
 
84' 18 Facindo Colidio (uit)/
23 Ito Tatsuya (in)
 
11 Lior Refaelov (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
62'
 
2 Ritchie De Laet (uit)/
40 Junior Pius (in)
65'
 
14 Nill De Pauw (uit)/
33 Louis Verstraete (in)
80'
 

Begin Match
1' Lee Seung-Woo 1-0      
      Simen Juklerød 1-1 16'
23' Lee Seung-Woo 2-1      
24' Chris Durkin      
      Abdoulaye Seck 2-2 32'
      Dylan Batubinsika 41'
      Faris Haroun 52'
69' Mory Konate      
      Dylan Batubinsika 71'
      Koji Miyoshi 74'
      Simen Juklerød 2-3 89'
89' Mory Konate      
TERUG