Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent
1 0
22.08.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters:
Florian Lemaire - Jeroen Walschap

Vierde official: Frederik Geldhof

Wedstrijdverslag

Dieumerci is het scoren niet verleerd
Niemand bij Royal Antwerp FC had verwacht nog ooit en zeker niet zo snel het te moeten opnemen tegen het afscheidnemende trainersduo Bölöni - De Decker. Dat is nochtans wat deze derde speeldag van de nieuwe campagne gebeurde. Na de uiterst bescheiden start van de Buffalo's namen ze deze beslissing in de Ghelamco Arena in aanloopperiode naar deze wedstrijd. Het vertrouwen in eigen kunnen ook al niet groot in rood en wit, stonden de zenuwen dan ook strakgespannen bij de achterban bij de Great Old. De (verstoorde) zomervoorbereiding had dan wel de Croky Cup naar Deurne-Noord gebracht, maar de puntenoogst na twee speeldagen was bijzonder mager. De fans hadden elk wel een oplossing voor de nogal wankele prestatie van de achterhoede, de technische staf had zelf ook denkwerk moeten verrichten. Nill De Pauw had (op rechtsachter) gedepanneerd in Brugge om het uitvallen van sterkhouder Aurélio Ulineia Buta op te vangen. Er was geen extreme make-over voor nodig en dus behield hij het vertrouwen met een ruime offensieve opdracht. Junior Pius, verraden door een gebrek aan wedstrijdritme na een jaar blessureleed, belandde in de dug-out samen met een aantal offensieve krachten. Dylan Batubinsika moest zodoende centraal het nieuwe slot op de deur worden. Jean Butez heeft nog niet de reputatie van zijn voorganger bij de achterban, maar hun roep op de sociale media werd niet gehoord en dus behield de jonge doelman het vertrouwen van zijn selectieheren. Dieumerci Mbokani had een snipperdagje achter de rug, maar werd desondanks in de startersrij het veld op gestuurd. Scheidsrechter van dienst Lardot floot de partij na enige aarzeling kwart voor negen op gang.

Ook bij KAA Gent was aan de selectie gesleuteld. Laszlo Bölöni wijzigde nauwelijks in zijn defensieve sector en dus moest Dino Arslanagic alweer tevreden zijn met een plaatsje in de imposante dug-outs van de Bosuil. Castro-Montes moest de schaduw worden van Didier Lamkel Ze. Er was in diens vleugel geknipt en dus had de frivole flankspeler een opvallend defensieve taak op te knappen. Het offensief van de thuisploeg trok zich over rechts op gang. Dat leverde onmiddellijk een eerste hoekschop en een dot van een doelkans op. Ritchie De Laet verlengde aan de eerste paal, maar het kanon van captain Haroun mikte over de min of meer lege doelmond van Roef. Krijgt hij inderdaad Sinan Bolat als concurrent in doel? Aan de overzijde moest Jean Butez in de voeten van Yaremchuk die de Antwerpdoelman een flinke tik uitdeelde. Koelen zonder blazen was het devies van de wedstrijdleiding, al zou hij later in de partij Dylan Batubinsika bij diens eerste fout meteen de gele kaart aansmeren! Ook Dieumerci Mbokani leek vogelvrij, maar kon pal op het kwartier wel helemaal zelf de score openen. Het begon met een vrijschop van Lior Refaelov na fout van Plastun op de Antwerpspits, Didier Lamkel Ze bediende Abdoulaye Seck, Faris Haroun stond voorbij de tweede paal op de ideale plek om een voorzet op maat van het voorhoofd van de uittredende topschutter te schilderen en de netten van Roef trilden. De bezoekers reageerden met een schot rechtdoor van Dorsch en dwongen Jean Butez zo tot ingrijpen. Halverwege de eerste periode mocht Kums voor zijn kleuren via de vuist van de Antwerpdoelman voor het eerst naar de hoekschopvlag. Abdoulaye Seck kon op zijn beurt uitpakken met een kopslag richting doel, maar kwam te hoog uit. Net voor inrukken ging de bezoekende coach in zijn gekende stijl in de clinch met de vierde official, maar moest met achterstand de rust in...

Ongewijzigde elftallen, al had Simen Juklerod dan al een stevige opwarmsessie in de benen. Jean Butez mocht al onmiddellijk ingrijpen op schot van Yaremchuk. Was het de voorbode voor een bestorming van zijn doel? De Antwerpdoelman moest al snel opnieuw een hoekschop toestaan, al viel de navolgende kopslag van centrale verdediger Ngadeu pal in zijn grijphanden. Diens overbuurman moest zich heel hard strekken om de kopbal van Dieumerci Mbokani te pareren. Roef moest even later al opnieuw aan het werk om Dieumerci Mbokani van zijn tweede van de avond te houden. Het kostte moeite. Pal op het uur ging na Kums, ook Nill De Pauw in het opschrijfboekje van Lardot. Het leverde de bezoekers een zoveelste gemakkelijke vrijschop, aanleiding voor nog een rondje stevig breiwerk. Bezus mocht dan dikwijls aan de bal komen, hij zorgde evenmin voor diepgang in het Gentse spel. Bij Royal Antwerp FC had Dylan Batubinsika beduidend meer moeite het aanvalsspel op gang te trekken, ter linkerzijde liep er wel Ritchie De Laet om de actie te verleggen. Dubbele wissel een kwartier voor tijd: Depoitre moest mee het slotoffensief voor de bezoekers gestalte geven, terwijl Simen Juklerod bij Royal Antwerp FC een tactische aanpassing inleidde. De blauwwitte technische staf zou de offensieve sector nog verder versterken, maar ook de inspanningen van Niangbo leverden niet te gewenste resultaat. Ondanks vijf (!) volle minuten extratijd mocht Ivan Leko, zeer tot zijn tevredenheid, de driepunter bijschrijven. De reacties van de achterban klonken helaas minder positief! Geen puntenwinst, maar Laszlo Bölöni en Wim De Decker kregen wel een staande ovatie mee vanwege de thuisbasis.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/08/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent

Elftallen

46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
2 Ritchie De Laet
14 Nill De Pauw
7 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
5 Birger Verstraete
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
33 Davy Roef
14 Alessio Castro-Montes
32 Igor Plastun
5 Michael Ngadeu
17 Jordan Botaka
24 Sven Kums
6 Elisha Owusu
30 Niklas Dorsch
9 Roman Bezus
34 Tim Kleindienst
7 Roman Yaremchuk

Wissels

74' 11 Lior Refaelov (uit)/
6 Simen Juklerød (in)
 
80' 16 Pieter Gerkens (uit)/
18 Martin Hongla (in)
 
86' 5 Birger Verstraete (uit)/
40 Junior Pius (in)
 
7 Roman Yaremchuk (uit)/
29 Laurent Depoitre (in)
74'
 
9 Roman Bezus (uit)/
11 Anderson Niangbo (in)
77'
 
30 Niklas Dorsch (uit)/
19 Brecht Dejaegere (in)
84'
 

Begin Match
16' Dieumerci Mbokani 1-0      
Dylan Batubinsika      
      Sven Kums 54'
60' Nill De Pauw      
TERUG