Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Cercle Brugge K.S.V. R. Antwerp F.C.
2 1
16.08.2020 Plaats: Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters:
Dirk Gilon - Kristof Meers

Vierde official: Quentin Pirard

Wedstrijdverslag

Doelpunt van nieuweling Pieter Gerkens in de slotfase van de tabellen geblazen
De Great Old moest deze zondagmiddag met aftrap om 13:30u. aan de slag in het Jan Breydelstadion om er de Vereniging partij te geven. De statistieken spraken in het voordeel van de bezoekers. Het was immers al terugkeren in de tijd tot 1995 om de laatste overwinning van Cercle Brugge KSV terug te vinden. Christophe Lauwers was die zaterdagavond de beul van dienst met twee van de drie lokale treffers. Heden middag stond bij beide teams één speler met een verleden bij de tegenstander. Zo stonden Johanna Omolo en zijn ex-ploegmaat en Antwerpaanvoerder Faris Haroun tegenover mekaar. Antwerpcoach Ivan Leko stuurde na het gelijkspel op de openingsspeeldag liefst drie andere namen tussen de lijnen, onder wie nieuweling Pieter Gerkens, die heel recent zijn handtekening zette onder een driejaarsovereenkomst in Deurne-Noord. De fans van de Ploeg van 't Stad moesten gezien de algemene gezondheidstoestand helaas alweer genoegen nemen met de beelden en de weinig bevlogen commentaar van de nieuwe rechtenhouder. Cercle Brugge KSV had een degelijke indruk gelaten op de Luikse hoogvlakte en was er op gebrand om opnieuw een stevige prestatie neer te zetten. Ondanks zijn verleden in West-Vlaanderen sprak Antwerpcoach Ivan Leko resoluut stoute woorden: "We zijn naar Brugge gekomen om te winnen, het verleden is het verleden,...".

Na de nieuwe hymne van de Pro League, floot scheidsrechter Smet om precies half twee de partij op gang. Het was verrassend genoeg de thuisploeg die naar de bal greep en ook de eerste doelpoging ineen knutselde. Junior Pius ging om onbekende reden neer. Mbenza kwam zowaar de rood-witte zestien ingespurt, maar plaatste de bal naast het rood-witte doel. Cercle ging door op het elan. Een minuutje later kwam de eerste hoekschop ook al op naam van de thuisploeg. Dieumerci Mbokani stond aan de eerste paal klaar om het gevaartje te keren. Royal Antwerp FC mocht pas na het half uur voor het eerst naar het hoekje en het was meteen gevaarlijk voor de Brugse doelman Didillon. Didier Lamkel Ze speelde met zijn directe opponent en het werk zou zo meteen resultaat opleveren. Vertrokken op de eigen speelhelft vond hij in samenspel met Dieumerci Mbokani de vrije doorgang over links, kappen, een voorzet op het voorhoofd Pieter Gerkens schilderen en de debutant in rood-wit shirt kopte staalhard in doel. Van een binnenkomer gesproken. Cercle leek de pedalen kwijt, de Great Old had de controle, vond vlotter de weg naar doel, maar kon evenmin nog echt dreigen.

Twee ongewijzigde elftallen aan de aftrap voor de tweede periode en de acteurs wisten dan nog niet welk onweer er boven de 22 hoofden hing. De thuisploeg begon opnieuw scherp aan de periode en veroverde meteen ook de eerste corner van die speelhelft. Nog dichter bij doel kwamen de Cerclisten als Vanhoutte voorbij Junior Pius richting Jean Butez spurtte. Er was een secure Abdoulaye Seck nodig om het gevaar voor de doellijn te keren. Meteen het sein voor de weergoden om de hemelsluizen vol open te zetten boven Jan Breydel. Het was opnieuw diezelfde Antwerpverdediger die met een forse slidingtackle Mbenza het scoren wist te beletten. Nill De Pauw had dan al op rechtsachter moeten overpakken van de geblesseerde Aurélio Ulineia Buta. Ondanks de inbreng van Frank Boya en Jonathan Bolingi, behield Cercle controle en drukte dat vervolgens ook uit in doelpunten. In zijn eerste duel werd Jonathan Bolingi teruggefloten. Via de rug van Nill De Pauw belandde de bal op de staak en wist Mbenza in de rebound te scoren. Nog was de thuisploeg niet tevreden. Diezelfde Mbenza werd door Hotic weggestuurd en Jean Butez zag de bal in het dak van zijn doel verdwijnen. Royal Antwerp FC rechtte nog even de rug, maar kon de (eerste) nederlaag van het seizoen niet meer ongedaan maken. Met één op zes, laat de nieuwe technische staf een matige balans optekenen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/08/2020)

Statistieken

Cercle Brugge K.S.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Thomas Didillon
8 Robbe Decostere
5 Naomichi Ueda
4 Jérémy Taravel (K)
19 Dimitar Velkovski
15 Johanna Omolo
23 Charles Vanhoutte
20 Kevin Hoggas
10 Dino Hotic
7 Kylian Hazard
9 Kamboleke Mbenza
46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
40 Junior Pius
2 Ritchie De Laet
30 Aurélio Buta
7 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
5 Birger Verstraete
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

63' 7 Kylian Hazard (uit)/
34 Thibo Somers (in)
 
71' 19 Dimitar Velkovski (uit)/
25 Alexander Corryn (in)
 
90' 10 Dino Hotic (uit)/
2 Victor Da Silva (in)
 
30 Aurélio Buta (uit)/
14 Nill De Pauw (in)
51'
 
16 Pieter Gerkens (uit)/
15 Frank Boya (in)
64'
 
11 Lior Refaelov (uit)/
99 Jonathan Bolingi (in)
80'
 

Begin Match
30' Johanna Omolo      
      Pieter Gerkens 0-1 31'
      Dieumerci Mbokani 65'
70' Kamboleke Mbenza 1-1      
86' Kamboleke Mbenza 2-1      
TERUG