Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Royal Excel Mouscron
1 1
08.08.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters:
Yves De Neve - Mathias Hillaert

Vierde official: Wesli De Cremer

Wedstrijdverslag

Enige kans benut en tegenstander pakt onverdiend punt mee
De Jupiler Pro League en haar supporters werden een kleine vijf maanden geleden voor de laatste speeldag van de reguliere competitie in slaap gesust. De Bosuil werd tijdig wakker gemaakt en kreeg begin augustus van het historische jaar 2020 met Royal Excel Mouscron precies dezelfde tegenstander te bekampen, alsof er ondertussen niets gebeurd was. Niets was minder waar: er gingen helaas heel veel vergaderingen, rechtszaken, kalenderwijzigingen, nationaal, regionaal, provinciaal en gemeentelijk overleg, maar ook de fantastische winst in de finale van de Croky Cup vooraf aan deze openingsspeeldag. De spelersgroep van Ivan Leko, Rudi Cossey en Edward Still had dus vertrouwen getankt voor deze eerste vertoning in een helaas wel akelig lege (en daar kan de klankband van de nieuwe rechtenhouder helaas niets aan veranderen) Bosuilstadion. Jean Butez, Frank Boya, Benson Manuel en Jonathan Bolingi, kort of langer geleden nog aan de slag in het Stade du Cannonier, hadden speciaal uitgekeken naar deze confrontatie. Op uitzondering van doelman Jean Butez en Nill De Pauw hield de technische staf vast aan het basiselftal van een week eerder in het Koning Bosuilstadion. Dieumerci Mbokani werd gehuldigd als beste speler van de voorbije campagne en om precies 19.00u. mocht de Great Old o.l.v. Nathan Verboomen de bal voor het eerst aan het rollen brengen.

Ondanks de afwezigheid van de twaalfde man, was het met 34° broeierig heet in Deurne-Noord. De 22 acteurs hadden het onder het toeziend oog van o.a. Alexis de Sart, van wie het bekershirt tijdens de voorbije veiling toch nog in een genereus bod had opgeleverd, bijzonder lastig om tempo in de partij te lopen. Antwerpdoelman Jean Butez kwam pas in de zevende minuut voor het eerst in beeld, nadat zijn ploegmaat Nill De Pauw al een eerste keer in de buitenspelval was gevangen. Pal voorbij het kwartier richtte Badibanga hoog boven het lokale rood-witte doel. De Great Old reageerde met een kopbal van Abdoulaye Seck op vrijschop van Lior Refaelov. Halverwege de eerste helft was er een langdurige drankpauze. De troepen van Leko - Cossey vonden er blijkbaar inspiratie in. Simen Juklerod schilderde zijn hoekschop ter linkerzijde op het hoofd van Junior Pius die knap naar de tweede paal richtte. Doelman Koffi haalde de pegel ternauwernood uit zijn doelvlak. Ook de hoekschop van Lior Refaelov die daarop volgde zorgde voor gevaar in de bezoekende rechthoek. Abdoulaye Seck knikte naar de linkerhoek, maar hij strandde in de vangarmen van Koffi. Badibanga ging nogmaals zijn kans vanop afstand, maar vond het doel van Jean Butez niet. Ver voorbij het half uur mocht Ciranni voor zijn kleuren een eerste hoekschop trappen, maar werd vanwege duwfout in de zestien onmiddellijk terug gefloten. In de veertigste minuut kwam de Antwerpdoelman voor het eerst echt in actie, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Nill De Pauw rondde de eerste periode in Antwerpshirt af met een poging naast het doel van Koffi. De statistieken spraken in tegenstelling tot het oervervelende commentaar van de nieuwe rechtenhouder boekdelen, maar afstand in de score had de Great Old (nog) niet kunnen realiseren.

Nauwelijks terug op het terrein of Dieumerci Mbokani werd getorpedeerd in de zestien. Lior Refaelov richtte vanop elf meter op halve hoogte in de rechterhoek. R.A.F.C. voor het eerst dit seizoen op voorsprong met applaus bovenop van doelman Jean Butez. Even, heel even gaf R.E. Mouscron de indruk wat terug te willen doen, maar de verdedigende stellingen echt verlaten, deden de bezoekers evenwel niet. Terwijl het balbezit van Faris Haroun en co. bleef oplopen, liepen verse krachten zich warm langs de zijlijn. De meest besproken voetballer van de JPL kreeg zijn laatste instructies van Edward Still, maar het was vooralsnog Lior Refaelov die er met zijn linker een hoekschop via doelman Koffie uitsleepte. Ritchie De Laet legde terug, Junior Pius kreeg zijn schot niet voorbij de bezoekende doelman. De drankpauze leverde meteen twee bezoekende vervangingen op. Tabekou had nauwelijks enkele minuten nodig om een rol van betekenis op zich te nemen. De vrijschop van Ciranni, na fout van Ritchie De Laet met gele kaart bovenop, werd centraal ontzet, maar de frisse kracht knalde vanop enige afstand door de rechterhoek van Jean Butez. Conclusie van de rechtenhouder: de nieuwe Antwerpdoelman gaat zonder clean sheet naar huis... Ivan Leko bracht nog Bruny Nsimba en even later ook nog Benson Manuel, maar de tussenstand werd ondanks zes extra minuten dank zij verwoed defensief werk van de bezoekers meteen ook de eerste eindstand in het vernieuwde, maar helaas lege Bosuilstadion.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/08/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Royal Excel Mouscron

Elftallen

46 Jean Butez
30 Aurélio Buta
2 Ritchie De Laet
4 Abdoulaye Seck
6 Simen Juklerĝd
40 Junior Pius
38 Faris Haroun (K)
18 Martin Hongla
14 Nill De Pauw
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
16 Hervé Koffi
13 Alessandro Ciranni (K)
5 Saad Agouzoul
22 Eric Bocat
3 Nemanja Antonov
14 Imad Faraj
6 Deni Hocko
30 Benjamin van Durmen
8 Jean Onana
29 Beni Badibanga
9 Virgiliu Postolachi

Wissels

65' 18 Martin Hongla (uit)/
7 Didier Lamkel Ze (in)
 
79' 14 Nill De Pauw (uit)/
22 Bruny Nsimba (in)
 
84' 6 Simen Juklerĝd (uit)/
28 Benson Manuel (in)
 
29 Beni Badibanga (uit)/
70 Serge Tabekou (in)
70'
 
30 Benjamin van Durmen (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601
Marko Bakic (in)
70'
 
14 Imad Faraj (uit)/
28 Enes Saglik (in)
80'
 

Begin Match
      Jean Onana 47'
49' Lior Refaelov (penalty) 1-0      
58' Aurélio Buta      
77' Ritchie De Laet      
      Marko Bakic 1-1 78'
TERUG