Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Kortrijk R. Antwerp F.C.
0 1
06.02.2020 Plaats: Guldensporenstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters:
Laurent Conotte - Vito Di Vincenzo

Vierde official: Wim Smet
Toeschouwers: 8.674

Wedstrijdverslag

Rood-witte fans door het dolle heen: Royal Antwerp FC naar de finale
Hoe moeilijker en hoe langer het bekerparcours, hoe groter ook de kans voor een aantal spelers op gele schorsingen. Tijdens de heenronde van twee halve finales, kwam speerpunt Dieumerci Mbokani uit op een dubbele boeking en dus moest de technische staf voorzien in diens vervanging. Zinho Gano, die in het verleden zijn kwaliteiten afdoende bewezen had en ook al enkele keren tot scoren kwam in rood-wit shirt, mocht het terrein op als supersub voor de zestien. Afgelopen zondag in de ongelukkig verloren partij op Jan Breydel nog bankzitter, liep Lior Refaelov, net als Steven Defour, opnieuw de startersrij in. Ivo Dos Santos Rodrigues, verrassend genoeg ook diens landgenoot Aurélio Ulineia Buta en Alexis de Sart vonden een plaatsje in de dug-out van het Guldensporenstadion. Van een broederduel in de middenzone zou dus pas heel laat in de partij sprake zijn. Koji Miyoshi viel opnieuw uit de selectie vanwege een nieuwe blessure aan de enkel. Het uitgangspunt bekend: om thuis te komen in het Koning Bosuilstadion binnen een zestal weken, moest Royal Antwerp FC zelf tenminste een keer scoren en geen doelpunt(en) incasseren. Geen evidente opdracht, concludeerde coach Laszlo Bölöni. Bijkomend mochten een aantal rood-witten hun inzet niet bekopen met een gele kaart. Technische staf, spelers en fans van KVK hoopten uiteraard hun gunstige(r) uitgangspositie te kunnen verzilveren richting het hoofdstedelijk gewest. Scheidsrechter voor deze geladen partij was Nicolas Laforge.

De inzet van de partij, een ticket voor een wedstrijd op hoog niveau, op een onberispelijke grasmat, zo eentje waar ze op de Bosuil elke keer weer kunnen voetballen en met Club Brugge KV een tegenstander met internationale uitstraling. De Antwerp-XI hadden voor de gelegenheid hun donkerblauwe wedstrijdkledij uit de kast gehaald voor een slag der Guldensporen, al had de ondergrond meer weg van de Groeningerkouter na een doorregende dag. Sfeer op de tribunes, al werd die op de twee overdwarse tribunes door illegaal vuurwerk aangewakkerd. Royal Antwerp FC had de aftrap en mocht meteen kennis maken van een mooi stukje ijzerwerk van Laforge. De kennismakingsronde werd al meteen wreed verstoord door een stevig handspel in de zestien. Laforge stond aan het gras genageld met de gekende spreidstand der armen. De VAR gaf niet thuis. Hopelijk heeft de matchdelegate de gecontroleerde en niet mis te verstane reactie uit het bezoekende vak correct genoteerd! Royal Antwerp FC voor de tweede keer in enkele dagen op West-Vlaamse bodem bestolen, al had dat tijdelijk geen effect op de wat kansenarme wedstrijd. Eens goed op dreef, stuurde Ritchie De Laet zijn ploegmaat Lior Refaelov aan voor een schot dat maar nauwelijks naast ging. Even later kwam de lokale goal weer onder dreiging. Didier Lamkel Ze, een hele wedstrijd lang getreiterd en uitgescholden door het lokale heir, richtte zijn kopslag buiten het kader. KVK stelde er voorlopig maar heel weinig tegenover. Eerst nog een doelpoging van Didier Lamkel Ze die net niet het zijnet haalde en net voor het half uur knalde Mboyo hopeloos hoog over het doel van Sinan Bolat, voor de gelegenheid in knalgele uitrusting. Niet slecht zo'n eerste doelpoging na bijna een half uur spel. Bleef het spektakel in de bezoekende zestien eerder beperkt van omvang, aan de overkant was er alweer een zwaargemiste kans van Laforge. Bal tegen de arm bij Derijck. Laforge stond opnieuw aan het gras genageld met de gekende spreidstand der armen. De VAR intervenieerde en stuurde de wedstrijdleider richting monitor. Na enig aarzelen kreeg de dader de gele kaart te zien en stond Lior Refaelov terecht klaar achter de strafschopstip. Geen gedoe, gestrekt rechtdoor en Royal Antwerp FC meer dan verdiend op voorsprong. Meteen de ruststand, al kreeg KVK nog twee minuten toe voor een weinig efficiënte achtervolging.

Met de gedreven opwarming van Abdoulaye Seck leek Laszlo Bölöni een vroege wissel te overwegen, uiteindelijk zou de Bosuilpatron daarmee nog bijna twintig minuten wachten. Het werd meteen een dubbele wissel. Wesley Hoedt, geraakt tijdens een duel in de zestien, kon niet meer verder. Hij werd onderweg naar binnen op meer dan een lekker pilsje getrakteerd. Geen reactie bij de wedstrijdleiding, zodat ook Alexis de Sart meteen aan zijn job mocht beginnen. Het was even zoeken bij de bezoekers en dus kantelde de wedstrijd (eindelijk) in het voordeel van de lokalen. Tot dan had de Great Old controle én de beste kansen van de partij gehad. Zo richtte Benson Manuel enkele keren buiten het kader. Zo trof Zinho Gano de dwarsligger. Daar ontsnapte KVK aan meer ergs: Lior Refaelov spurtte op aangeven van Didier Lamkel Ze richting Jakubech, maar trof onfortuinlijk de buitenkant van de staak. Faris Haroun kopte over de dwarsbalk. Om maar te zeggen, Sinan Bolat had nauwelijks weerwerk moeten bieden, al werd hij in de lucht uitstekend uit de wind gezet door Abdoulaye Seck, winnaar van alle luchtduels. Helaas viel de tweede bal vaak, vaker, vaakst voor de voeten van de Kerels die de druk opvoerden. Het werd een ware stormloop. Amara Baby bekocht zijn inzet met de gele kaart en moest de mogelijke finale aan zich voorbij laten gaan. KVK deed er alles aan, dwong een hele reeks hoekschoppen af, maar tot scoren kwamen ze niet, ook niet tijdens de toegift van ZES volle minuten. Een keertje leek Sinan Bolat de val nabij, maar werd voorbeeldig geassisteerd door Abdoulaye Seck ter voorkoming van de gelijkmaker. Zeer tot vreugde van alle bezoekers, waar ze zich in het stadion ook ophielden, mag Royal Antwerp FC zich na een bijzonder moeilijk bekerparcours opmaken voor dé finale van de Croky Cup, Club Brugge KV de tegenstander. Een mooiere uitdaging kan je je moeilijk voorstellen!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/02/2020)

Statistieken

K.V. Kortrijk R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Adam Jakubech
5 Larry Azouni
35 Lucas Tuta
76 Timothy Derijck
30 Kristof D'Haene
23 Julien De Sart
14 Hannes Van Der Bruggen (K)
10 Herve Kage
15 Christophe Lepoint
7 Ilombe Mboyo
20 Terem Moffi
1 Sinan Bolat
2 Ritchie De Laet
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
6 Simen Juklerřd
38 Faris Haroun (K)
16 Steven Defour
7 Didier Lamkel Ze
11 Lior Refaelov
28 Benson Manuel
93 Zinho Gano

Wissels

59' 10 Herve Kage (uit)/
70 Faiz Selemani (in)
 
68' 15 Christophe Lepoint (uit)/
11 Jovan Stojanovic (in)
 
72' 14 Hannes Van Der Bruggen (uit)/
25 Yevhenil Makarenko (in)
 
16 Steven Defour (uit)/
25 Alexis de Sart (in)
64'
 
22 Wesley Hoedt (uit)/
3 Abdoulaye Seck (in)
64'
 
28 Benson Manuel (uit)/
14 Amara Baby (in)
72'
 

Begin Match
34' Timothy Derijck      
      Lior Refaelov (penalty) 0-1 36'
61' Terem Moffi      
      Amara Baby 89'
TERUG