Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V. Kortrijk
1 1
23.01.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters:
Florian Lemaire - Romain Devillers

Vierde official: Christof Dierick
Toeschouwers: 14.500

Wedstrijdverslag

Dominante Reds moeten aan de bak in het Guldensporenstadion na bekerthriller op de Bosuil
In de Croky Cup moeten de stoere Kerels een bleek seizoen kleur geven. Het uitschakelen van achtereenvolgens FC Seraing, KAS Eupen en R Union SG resulteerde in een ticket voor de halve finale tegen Royal Antwerp Football Club. In een wederom uitverkochte Bosuil moesten de Kortrijkzanen een goed resultaat boeken om de terugwedstrijd te redden. Met defensief afbraakvoetbal en een laag blok slaagden de Kerels in hun missie. Door een halve hold-up te plegen tegen een ontketende, dominante thuisploeg (27 doelkansen tegen 3) zal de return moeten beslissen over de deelnemer aan de finale in het Koning Bosuilstadion. Door een slechte generale repetitie op Stayen koos coach Vanderhaeghe voor vijf nieuwe namen. Voor de naar de heimat teruggekeerde Kagelmacher hengelde de bezoekende coach de ervaren rot Derijck binnen.

De thuisreputatie van de Reds neemt gigantische proporties aan. Met de steun van de imposante twaalfde man kon nog geen enkele ploeg op de Bosuil zegevieren. Met die statistieken in het achterhoofd was stamnummer Een ook de grote favoriet om de heenwedstrijd van de halve finale te winnen. Een dag eerder was Club Brugge KV dat ook geweest tegen fusieclub SV Zulte Waregem. De falanx van Dury haalde een verdiend gelijkspel in Jan Breydel tegen de fiere reeksleider. Een waarschuwing die kon tellen! Thuiscoach Laszlo Bölöni had vier wijzigingen in petto ten opzichte van het winnende elftal tegen de Vereniging uit Brugge. Simen Juklerod, Martin Hongla Yma II, Didier Lamkel Ze en Ivo Dos Santos Rodrigues kregen een plaats in de starterself. Aurélio Buta zat op de strafbank, een met het publiek selfies makende Wesley Hoedt was geschorst na zijn rode kaart in Jan Breydel. Voor Manuel Benson en Kevin Mirallas was een plekje op de invallersbank voorzien. Antwerpcoryfee Patrick Goots gaf de aftrap voor 90 minuten bekervoetbal met alle ingrediënten die een wedstrijd kan opleveren.

Nadat KV Kortrijk in de eerste drie minuten de indruk had gewekt om een positieve bijdrage te willen leveren aan een voetbalspektakel, verdween die ambitie met het verstrijken van de tijd. De volgende 87+ minuten was éénrichtingsvoetbal naar de kooi van de uitblinkende Slowaakse doelman Jakubech. Met powerplay van de hoogste orde nagelde de dominante Reds de West-Vlamingen in de eigen zestien. Pogingen van Faris Haroun en Didier Lamkel Ze werden gestuit, Lior Refaelov en een bedrijvige Ivo Dos Santos Rodrigues vonden evenmin de weg naar doel. In de negentiende minuut een driedubbele kans. Motor op het middenveld Alexis de Sart schoot vanop 20 meter naar doel, Jakubech pareerde diens inzet. De rebound kon net zomin door Dieumerci Mbokani als kapitein Faris Haroun in doel worden verlengd. Steeds bevond zich een Kortrijkse voet, been of ander lichaamsdeel in de baan van de knallers. Winger Ivo dos Santos Rodrigues leverde een panklare voorzet af, er was niemand gevolgd om de bal in doel te deponeren. Didier Lamkel Ze verkwanselde met een zwak rollertje een overtalsituatie.

De thuisploeg probeerde vruchteloos om met fraai combinatievoetbal het Kortrijkse slot te ontgrendelen. Tot jolijt van een vol bezoekersvak was de brilscore intact aan het rustsignaal.

De eerste helft waren alle bezoekende schijnaanvallen vastgelopen in de verdedigende flessenhals van het Antwerpbastion. Sinan Bolat kon werkloos toezien hoe zijn ploeggenoten morsten met de doelkansen. Geen studieronde na rust, wel een poging van Simen Juklerod na 120 seconden. De Noorse linksachter vond doelman Jakubech op zijn weg. De Slowaakse doelman bracht redding, maar Antwerpproduct Ritchie De Laet was goed gevolgd. Tot afgrijzen van de rechtsachter kon Van der Bruggen nog net de bal in hoekschop verwerken. Niet getreurd echter want in minuut 55 werd de Noor bij één van zijn rushes neergelegd door Golubovic. Scheidsrechter Lardot wees resoluut naar de stip. Vreemd genoeg eiste Didier Lamkel Ze de bal op in de plaats van penaltykillers Dieumerci Mbokani of Lior Refaelov. Na lang aarzelen schoot de Kameroense groeibriljant de bal binnen het bereik van de grijpgrage vuisten van Jakubech. KVK putte moed uit deze misser. Bij de eerste noemenswaardige counter wisten ze te scoren.

Martin Hongla en Dino Arslanagic verdedigden te laks op een diepe bal. Mboyo verlengde het leer tot bij goaltjesdief Stojanovic en de hold-up was via een terugkaatser af de paal een feit. Het leer caramboleerde voor de voeten van de Serviër en hij trof raak. De thuisploeg had even tijd nodig om te hergroeperen. Coach Bölöni sprak zijn wisselcontingent aan. Met het inbrengen van Zinho Gano en het meer betrekken van stormram Dieumerci Mbokani zwollen de aanvalsgolven aan. Terwijl aan de overzijde Van der Bruggen nog eens kon dreigen met een schot op de deklat na een actie waarbij de bal duidelijk de doellijn had overschreden. De Great Old zette alles op alles om in een betere uitgangspositie aan de return te beginnen. Zinho Gano trof de binnenkant van de paal. Een voorzet van Simen Juklerod vond Dieumerci Mbokani. Met zijn vijfde goal in deze bekercampagne (één in elke ronde) en zijn negentiende treffer van het seizoen gaf hij de Reds uiteindelijk loon naar werken. Hoewel de assistent referee wederom het feestje wou verpesten, kon de VAR na eindeloos beraad dan toch het doelpunt goedkeuren.

Nadien ging de thuisploeg op zijn elan verder. Door de geboden ruimte in de rug konden de Kerels nog bijna de overwinning in de wacht slepen. De inzet van invaller Selemani strandde op de paal. De bekerthriller op de Bosuil eindigde dus onbeslist en het zal 14 dagen duren voor we weten wie nu de beste zaak heeft gedaan richting bekerfinale. Ook deze donderdagavond kon de favoriet zijn rol niet waarmaken. Nu even vertrouwen tanken tegen het team geleid door Francky Dury op zondagavond in de vertrouwde Bosuilkuip. Overigens vorderen de werken aan de nieuwe Tribune 4 in een snel tempo. Match na match kunnen we aanschouwen hoe het stadion van de toekomst er zal uitzien. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/01/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V. Kortrijk

Elftallen

1 Sinan Bolat
2 Ritchie De Laet
15 Dino Arslanagic
6 Simen Juklerřd
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun (K)
25 Alexis de Sart
7 Didier Lamkel Ze
11 Lior Refaelov
8 Ivo Rodrigues
70 Dieumerci Mbokani
21 Adam Jakubech
2 Petar Golubovic
30 Kristof D'Haene
35 Lucas Tuta
76 Timothy Derijck
11 Jovan Stojanovic
14 Hannes Van Der Bruggen
15 Christophe Lepoint
23 Julien De Sart
7 Ilombe Mboyo
20 Terem Moffi

Wissels

65' 11 Lior Refaelov (uit)/
87 Kevin Mirallas (in)
 
65' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
28 Benson Manuel (in)
 
76' 7 Didier Lamkel Ze (uit)/
93 Zinho Gano (in)
 
20 Terem Moffi (uit)/
70 Falz Selemani (in)
67'
 
15 Christophe Lepoint (uit)/
55 Vladimir Kovacevic (in)
81'
 
11 Jovan Stojanovic (uit)/
39 Imoh Ezekiel (in)
95'
 

Begin Match
      Kristof D'Haene 60'
      Jovan Stojanovic 0-1 69'
81' Dieumerci Mbokani 1-1      
93' Dieumerci Mbokani      
      Petar Golubovic 93'
TERUG