Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Kortrijk R. Antwerp F.C.
0 1
07.03.2020 Plaats: Guldensporenstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters:
Tom Vanpoucke - Brecht Devriese

Vierde official: Michiel De Cuyper
Toeschouwers: 5.618

Wedstrijdverslag

Lior Refaelov wederom beslissend in Guldensporenstadion
Ondanks een goede terugronde bevonden de Kerels zich in de anonimiteit van de rechterkolom van de Jupiler Pro League. Zonder winteraankoop Moffi wilde de thuisploeg revanche nemen voor de bekeruitschakeling. Bovendien moest KVK de trouwe thuisaanhang in de laatste competitiewedstrijd van de reguliere competitie verwennen met spraakmakend voetbal. Coach Vanderhaeghe rekende op Stojanovic, de Serviër scoorde dit seizoen immers al tweemaal tegen de Great Old. Antwerpcoach Laszlo Bölöni opteerde voor vier wijzigingen ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Koji Miyoshi, Steven Defour, Ritchie De Laet en Wesley Hoedt kregen een plaats in het basiselftal. Lior Refaelov, Alexis De Sart, Simen Juklerod en Abdouleye Seck kregen een invallersstatuut toegewezen.

Vanwege de corona-dreiging waren er maatregelen getroffen om het competitieverloop te waarborgen. Geen handdruk dus: de coaches wuifden naar elkaar. Faris Haroun, modelaanvoerder van stamnummer één (toe aan zijn driehonderdste wedstrijd op nationaal vlak) had een vuistje voor zijn collega van de overkant in petto. Traditie vergaat niet! Scheidsrechter Wim Smet floot de wedstrijd op gang. De Sinjoren gingen op zoek naar de ideale uitgangspositie om Play Off 1 aan te vangen, de bekerfinale op een serene manier voor te bereiden en dus opnieuw te winnen in het Guldensporenstadion. Een vol uitvak zag hoe een dominant Royal Antwerp FC met 56% balbezit, 17 doelpogingen waarvan zes binnen het kader en een penseelstreek van invaller Lior Refaelov op een vrije trap zeven minuten van het einde met een Arsenalscore zegevieren. Er was het vijfde clean sheet voor Sinan Bolat, de verdedigende masterclass van Ritchie De Laet en Dino Arslanagic, de opbouwende kwaliteiten van Wesley Hoedt en de raids van duurlopers als Aurélio Ulineia Buta en Didier Lamkel Ze. De ervaren stuurman zag tot zijn grote tevredenheid zijn wisselcontingent uitblinken.

In de beginfase leken de Kerels de wedstrijd in handen te nemen met een wenkende kans voor Mboyo en enige gevaarlijke infiltraties van Julien de Sart. Sinan Bolat keepte secuur. Als er toch gevaar dreigde van de thuisclub was er sneltrein Ritchie De Laet om met stevige tackles onheil te voorkomen. Na een moeizame start waarbij de bezoekers moeilijk de vrije man op het middenveld konden bereiken, stak Koji Miyoshi de lont aan het vuur. Met een waanzinnige infiltratie legde hij de bal panklaar voor Ivo Dos Santos Rodrigues. De Portugese winger zag zijn doelgericht schot door de uitblinkende doelman Jakubech in hoekschop verwerkt worden. Daarna bleef het initiatief voor de bezoekers met kansen voor Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Ze. De gouden stier leverde een doorzichtige stiftbal richting Jakubech en ook LZ7 kon de Slowaakse doelman niet verschalken. Voor een zogenoemde eindeseizoenwedstrijd golfde het spel toch mooi op en neer. Buiten een gekraakt schot van een op het randje van sportiviteit spelende Julien de Sart kwam de thuisploeg niet meer. Brilscore aan de rust, al waren voor de Antwerpsupporters de repetities voor de bekerfinale tegen de reeksleider al begonnen. Een indrukwekkend liederenrepertoire daalde neer over het Guldensporenstadion.

De tweede helft kende een aantal scharniermomenten. Een kopbal van de vrijstaande Van Der Bruggen verdween in de grijpgrage handen van Sinan Bolat. Scheidsrechter Wim Smet dreigde de pedalen te verliezen bij een steeds potiger spelende thuisploeg. Vaak werden interessante omschakelingsmomenten langs Antwerpzijde afgebroken door een cynische overtreding. En dan kwamen de wissels. Met Alexis de Sart kwam er meer dynamiek en beleving in het middenveldspel van de Sinjoren. Dat resulteerde direct in een levensgrote kans. Lior Refaelov kwam vervolgens de Antwerpse rangen vervoegen. Thuiscoach Vanderhaeghe wisselde ook, maar dat bleek een serieuze miskleun te zijn. Invaller Gueye verloor een middenveldduel met Alexis de Sart en maakte een overtreding. Lior Refaelov dropte de bal aan het uiteinde van het strafschopgebied waar Wesley Hoedt de bal zou verlengen. Die andere Kortrijkse invaller Lepoint ging met een hoog gestrekt been naar de bal en een nieuwe vrije trap viel de Great Old ten deel. Lior-time. Met een heerlijke curve waar hij het patent op heeft, brosseerde hij de bal voorbij de muur en de kansloze thuisdoelman. Zeven minuten voor tijd ontplofte het bezoekersvak in delirium. Een nieuwe driepunter werd bijgeschreven bij het totaal.

Met 53 punten zit Royal Antwerp FC op recordkoers en profiteerde het bovendien maximaal van de uitglijders van de concurrentie. Volgende week is Royal Excelsior Moeskroen te gast in het Bosuilstadion. Stamnummer één kan mogelijk de reguliere competitie zonder thuisnederlaag afsluiten. Wederom een huzarenstukje in het derde seizoen na de promotie naar het hoogste echelon van het nationale voetbal. Aftrap zondag om 18u. in het Antwerpstadion. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/03/2020)

Statistieken

K.V. Kortrijk R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Adam Jakubech
2 Petar Golubovic
35 Lucas Tuta
76 Timothy Derijck
30 Kristof D'Haene
25 Evgen Makarenko
14 Hannes Van Der Bruggen (K)
5 Larry Azouni
23 Julien De Sart
7 Ilombe Mboyo
11 Jovan Stojanovic
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
38 Faris Haroun (K)
16 Steven Defour
8 Ivo Rodrigues
7 Didier Lamkel Ze
19 Koji Miyoshi
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

67' 11 Jovan Stojanovic (uit)/
17 Habib Gueye (in)
 
76' 5 Larry Azouni (uit)/
15 Christophe Lepoint (in)
 
84' 14 Hannes Van Der Bruggen (uit)/
51 Eric Ocansey (in)
 
19 Koji Miyoshi (uit)/
25 Alexis de Sart (in)
61'
 
8 Ivo Rodrigues (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
73'
 
7 Didier Lamkel Ze (uit)/
3 Abdoulaye Seck (in)
86'
 

Begin Match
60' Kristof D'Haene      
72' Lucas Tuta      
87' Habib Gueye      
      Lior Refaelov 0-1 88'
TERUG