Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Standard de Liège R. Antwerp F.C.
1 0
22.02.2020 Plaats: Stade Maurice Defrasne

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters:
Mathias Hillaert - Rien Vanyzere

Vierde official: Kevin Van Damme
Toeschouwers: 21.394

Wedstrijdverslag

Raket van Oulare beslist intens duel
Op weg naar de topper van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League op Sclessin formuleerde het Antwerpkamp een diudelijke missie: de mindere resultaten tegen reekstoppers beteugelen met een goed resultaat. Coach Laszlo Bölöni dacht daarvoor een strijdplan uit waarvan de uitvoering sterk leek op een versterkte burcht neerzetten voor doelman Sinan Bolat. Hij zorgde er tegelijk voor dat er geen structuur was om de beste spelers van zijn elftal in hun kracht te krijgen. Dino Arslanagic kreeg een invallersstatuut toegewezen, Lior Refaelov kreeg vaderschapsverlof, Ritchie De Laet blesseerde zich tijdens de opwarming aan de knie. Met Wesley Hoedt, Simen Juklerod en Alexis De Sart in de startersrij moesten broodnodige punten gesprokkeld worden. Ook Preud’homme had zijn mannen gewaarschuwd. De duels voor de tweede bal na afleggers van Dieumerci Mbokani moesten deze keer voor de Luikenaars zijn. Ook hij koos voor zekerheid, een raket van Obbi Oulare besliste de wedstrijd in zijn voordeel.

In een kolkend, uitverkocht Sclessin begonnen de bezoekers met een fraaie actie van Dieumerci Mbokani hef felst. De Rouches namen het initiatief dadelijk over. Met een overbevolkt middenveld langs beide kanten waren de duels hevig, de doelpogingen schaars. Het lage blok van de Sinjoren kon het gevaar tot een minimum beperken, al werd daarmee wel R Standard de Liège ondanks het ontbreken van de topvorm op weg geholpen. Met een afstandschot van Bastien wist Sinan Bolat wel raad. De Antwerpdoelman moest zich onderscheiden wanneer Lestienne aan de verste paal een doorgekopte corner in doel probeerde te verlengen. Met een mirakelsave voorkwam Sinan Bolat de lokale voorsprong. Aan de overkant konden enkel Dieumerci Mbokani en Ivo Dos Santos Rodrigues dreigen. Dan was het ogenblik van Oulare aangebroken. Na 34 minuten dribbelde een gedisciplineerd spelende Carcela zich vast op Wesley Hoedt. De lokale targetman vormde de terugspringer om in een pegel vanop twinig meter om Sinan Bolat het nakijken te geven. Niet vreemd, want het was een raket met een snelheid van 129 km/u. Vanaf dat moment speelde de thuisploeg in een zetel en namen de bezoekers resoluut de partij in handen. Een mooie kans via de constant uitgefloten Didier Lamkel Ze belandde in het zijnet.

De tweede helft was nog geen minuut oud en LZ7 profiteerde bijna van een mistasten in de Luikse defensie maar door het slechte veld en een duidelijke trekfout aan het shirtje van Vanheusden werd de wenkende kans niet verzilverd. De Great Old bleef aandringen zonder evenwel grote kansen af te dwingen. Het wederom volgelopen uitvak probeerde de ploeg vooruit te stuwen, maar de creativiteit van kersverse papa Refaelov werd node gemist. Beide coaches gingen dan over tot vervangingen. Met Koji Miyoshi en Manuel Benson werd voor meer voetballend vermogen op de flank geopteerd, terwijl Preud’homme nog een vijfde verdediger teovoegde. Een erg bedrijvige Steven Defour, bij elk balcontant consequent uitgefloten, kreeg te weinig dynamiek in de Antwerpse acties. Hoe Dieumerci Mbokani ook beukte op de lokale defensie, een treffer zat er niet in. Ondanks nog enkele pogingen van de linksback Simen Juklerod. Een voorzet van de Scandinaviër ging aan de verste paal buiten. Een ultieme kopstoot van invaller Zinho Gano leverde geen succes op. Met een Arsenalscore wist de thuisploeg over de Sinjoren te wippen in de Jupiler Pro League ranking en zich te verzekeren van PO 1. Stamnummer 1 heeft nog één punt nodig in de resterende competitiewedstrijden. Volgende week otnvangt de Great op de Bosuil KVO zonder Wesley Hoedt, de Nederlandse verdediger kreeg (terecht?) zijn vijfde gele kaart in de blessuretijd van de intense wedstrijd. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/02/2020)

Statistieken

R. Standard de Liège R. Antwerp F.C.

Elftallen

16 Arnaud Bodart
27 Mergim Vojvoda
3 Zinho Vanheusden
34 Konstantinos Laifis
24 Nicolas Gavory
28 Samuel Bastien
19 Selim Amallah
8 Gojko Cimirot
22 Maxime Lestienne
10 Mehdi Carcela
17 Obbi Oulare
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
3 Abdoulaye Seck
22 Wesley Hoedt
6 Simen Juklerød
38 Faris Haroun (K)
25 Alexis de Sart
16 Steven Defour
7 Didier Lamkel Ze
8 Ivo Rodrigues
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

74' 17 Obbi Oulare (uit)/
25 Felipe Avenatti (in)
 
84' 19 Selim Amallah (uit)/
23 Senna Miangue (in)
 
90' 22 Maxime Lestienne (uit)/
18 Aleksandar Boljevic (in)
 
25 Alexis de Sart (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
63'
 
8 Ivo Rodrigues (uit)/
28 Benson Manuel (in)
66'
 
16 Steven Defour (uit)/
93 Zinho Gano (in)
79'
 

Begin Match
33' Obbi Oulare 1-0      
35' Selim Amallah      
      Abdoulaye Seck 44'
      Steven Defour 78'
      Wesley Hoedt 90'
TERUG