Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Sp. du Pays de Charleroi
1 1
16.02.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Yves De Neve - Tom Vanpoucke

Vierde official: Jordi Vermeire
Toeschouwers: 12.091

Wedstrijdverslag

Halve buit bleef in Deurne-Noord, met dank aan Sinan Bolat
Eigen bericht - Terwijl de tegenstander het dubbele aantal recuperatiedagen cadeau kreeg van de kalendercommissie, had de rood-witte technische staf alweer slechts twee dagen om na een midweekwedstrijd de groep voor te bereiden op de zoveelste moeilijke wedstrijd in het eigen Bosuilstadion. Gelukkig beschikken Laszlo Bölöni en Wim De Decker over een aantal wisseloplossingen om te kunnen roteren. Zo liepen Ivo Dos Santos Rodrigues en Alexis de Sart opnieuw in de startersrij ten nadele van Benson Manuel en Steven Defour. Niet verwonderlijk dat ook "Mr regelmaat" Dino Arslanagic opnieuw van de partij was na zijn gele schorsingsavond tegen KRC Genk. Abdoulaye Seck speelde een opvallende rol én tijdens de bekerkwalificatie voor de finale ten nadele van KV Kortrijk én tijdens de midweek competitiewedstrijd tegen de uittredende landskampioen. Hij werd zowaar twee keer tot 'man van de match' uitgeroepen, al heeft de sympathieke nummer drie het zgn. neutrale journaille absoluut niet aan zijn kant of zou dat te maken hebben met de kleur van zijn shirt. Laszlo Bölöni liet de vlieger op om alle interventies van de stoere Antwerpverdediger tegen het licht te houden en een eindje weg te kletsen in de studio met een dedain van onfeilbaarheid. Knap zo! Scheidsrechter van dienst was de onvolprezen Bram Van Driessche.

Royal Antwerp FC won de toss. Herinneringen van langvervlogen dagen: Cisse Severeyns had de aftrap met de wind en de nieuwbouw in de rug. De eerste hoekschop viel na counter over links voor de voeten van Morioka. Ivo Dos Santos Rodrigues ontzette aan de eerste paal. Gevaar even geweken, al leek de bal vaak stuurloos door het spel van storm Dennis. Doelpogingen waren eerder schaars, tot er een beetje onverwacht nog voor het kwartier toch een doelpunt op het scorebord prijkte. Of toch niet? Alexis de Sart vond Dieumerci Mbokani voor doel. Doelman Penneteau had de reactie met de vuisten in huis. In de rebound prikte Ivo Dos Santos Rodrigues de bal tegen het touwwerk. De vlag van tweede assistent werd terecht door de VAR overruled. De rood-witten leken gelanceerd voor meer, al ging na een brutale, maar niet-bestrafte overtreding van Dessoleil, Sporting bijna al richting gelijkmaker. Gelukkig was daar Dino Arslanagic om zijn kamp te ontzetten. Het leverde aan de overkant een hoekschop op voor Lior Refaelov. Al even onverwacht wees scheidsrechter Van Driessche naar de stip. Sinan Bolat raakte verdediger Willems die zich ter hoogte van de kleine rechthoek ophield in een fase waarbij hij de hoekschop van Morioka over het doel wist te koppen.

De geel geboekte Antwerpdoelman dook naar de linkerhoek en haalde de elfmeter van Morioka uit zijn doel. Dino Arslanagic ontzette zijn kamp. Sporting kwam nog een keer opzetten, maar Nicholson richtte hoog over doel.

Had de wind de Great Old voordeel gegeven in balbezit, in schoten op doel, na de kampwissel was het optornen tegen het natuurgeweld. Rezaei krulde met de hulp van Dino Arslanagic zijn doelpoging naast het doel van Sinan Bolat. De gelijkmaker kwam er even later toch. Morioka opnieuw aan het rechtercornerpunt. Ditu verlengde met het hoofd vanuit zitstand, Dessoleil knalde, Nicholson werkte in de rebound feilloos af. De rood-witte technische staf reageerde bijna onmiddellijk met een eerste (aanvallende) wissel. Benson Manuel en even later Kevin Mirallas maakten hun opwachting. Hoewel Sinan Bolat tot twee keer toe de handen vol had aan pogingen van Rezaei, kreeg R.A.F.C. plots een unieke kans om opnieuw op voorsprong te klimmen. Alexis de Sart leverde ideaal aan Dino Arslanagic. Doelman Penneteau redde met de vuisten, al was daar Dieumerci Mbokani onmiddellijk om te dreigen. Matias weerde af met de arm en de bal belandde na een langdurige interventie van de VAR op de stip. De misser had onmiddellijk gevolgen op het verloop van de partij. Sinan Bolat moest zich samen met zijn viermansverdediging tot het uiterste plooien om de tegenstander het scoren te beletten. Zo volgde een reeks van drie hoekschoppen op rij. Zo stuitte Rezaei tot ontgoocheling van zijn coach opnieuw op de Antwerpdoelman.

Royal Antwerp FC zette er een gekruld schot van Ivo Dos Santos Rodrigues tegenover. Net na het half uur mochten én Didier Lamkel Ze én tot twee keer toe Kevin Mirallas naar het cornerpunt, maar de dreiging van Sporting was daarmee niet onder controle. Kevin Mirallas werd in de slotseconden nog geboekt voor 'schwalbe', terwijl aan de overkant de gele kaart voor hetzelfde vergrijp zedig in de zak bleef bij Van Driessche. De wind was een storende factor. Had de Great Old de inspanningen van de midweek allicht slecht verteerd, Sporting du Pays de Charleroi moest uiteindelijk wel de halve buit in Deurne-Noord laten. Royal Antwerp FC deed alweer een klein stapje richting Play-Off I.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/02/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Sp. du Pays de Charleroi

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
3 Abdoulaye Seck
2 Ritchie De Laet
25 Alexis de Sart
38 Faris Haroun (K)
8 Ivo Rodrigues
7 Didier Lamkel Ze
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
1 Nicolas Penneteau
4 Maxime Busi
23 Steeven Willems
24 Dorian Dessoleil
25 Matias Nurio
26 Marco Ilaimaharitra
44 Ryota Morioka
27 Mamadou Fall
12 Joris Kayembe
16 Shamar Nicholson
10 Kaveh Rezaei

Wissels

55' 11 Lior Refaelov (uit)/
28 Benson Manuel (in)
 
68' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
87 Kevin Mirallas (in)
 
84' 25 Alexis de Sart (uit)/
93 Zinho Gano (in)
 
12 Joris Kayembe (uit)/
8 Ali Gholizadeh (in)
80'
 
10 Kaveh Rezaei (uit)/
18 Frank Tsadjout (in)
85'
 

Begin Match
15' Ivo Rodrigues 1-0      
32' Sinan Bolat      
      Shamar Nicholson 1-1 51'
      Matias Nurio 60'
      Dorian Dessoleil 72'
      Ryota Morioka 79'
89' Kevin Mirallas      
TERUG