Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.R.C. Genk
1 1
13.02.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters:
Kevin Monteny - Christophe Bailleul

Vierde official: Christophe Dierick
Toeschouwers: 11.480

Wedstrijdverslag

Didillon redt de Genkse meubelen
Met uitslagen als 2-4, 3-3, 3-5 in het recente verleden werd deze wedstrijd met stip aangeduid als een niet te missen evenement. KRC Genk mag dan wel een straatlengte achter Royal Antwerp FC staan in de JPL, maar ondanks het verliezen van enkele sterkhouders is het nog steeds een ernstig te nemen tegenstander. De Limburgers hebben na de Croky Cup eliminatie (door wederom R.A.F.C.) en Europese eliminatie een moeilijk halfjaar achter de rug. De thuisploeg wou de Limburgse trots een nederlaag toedienen om de hoge positie op de ranking te behouden. Met Abdoulaye Seck en Ritchie De Laet als onuitgegeven centraal verdedigingsduo en targetman Dieumerci Mbokani werden drie wijzigingen aangebracht ten opzichte van de winnende falanx in het Guldensporenstadion. Dino Arslanagic was volgeboekt, Wesley Hoedt geblesseerd. Voor Zinho Gano bleek tegen zijn ex-club een rol van supersub weggelegd.

Voor een uitverkochte Bosuil blies referee Boterberg de partij op gang. Een dominante thuisploeg kon na 20 seconden al het doel van Didillon bedreigen zonder direct resultaat. De Reds waren de gehele eerste helft dominant, al waren uitgespeelde kansen eerder schaars. Veel veldoverwicht met veel pressievoetbal leidde al in het eerste kwartier tot schoten van een bedrijvige Manuel Benson en een gedisciplineerd spelende Didier Lamkel Ze. Het Antwerps vizier stond niet op scherp. Bij de eerste tegenstoot was het raak aan de overzijde. Het was miljoenentranster Théo Bongonda, die de bal haarfijn op het hoofd van Onuachu schilderde. Met een buffelstoot scoorde de Nigeriaan zijn achtste doelpunt van het seizoen.

Stamnummer één bleef niet bij de pakken zitten en koos nog nadrukklelijker voor het offensief. Ook al werden de voetballende impulsen van Wesley Hoedt gemist, toch kon de Great Old met mooie combinaties de vijandelijke verdedigingslinie aan het twijfelen brengen. Op het halfuur werd roodwit beloond voor de geleverde inspanningen. Een vrije trap werd verlengd door een alomtegenwoordige Abdoulaye Seck. Gouden stier Dieumerci Mbokani en Ritchie De Laet gingen resoluut voor de kopbalkans maar rateerden dan wel hun interventie, ze brachten de Limburgse verdedigende sneltrein Maehle wel in verwarring. De Genkse rechtsachter devieerde de bal voorbij een kansloze Didillon. R Antwerp FC nette enigszins fortuinlijk de gelijkmaker en ging onverdroten op zoek naar een verdiende voorsprong. Met veel overtredingen om het tempo uit het spel te halen konden de Limburgers het rustsignaal met een gelijke stand ingaan.

Coach Wolf pakte uit met enkele geslaagde tactische wijzigingen. De Limburgers gingen met wingbacks spelen en dat leverde zowaar offensieve bevliegingen op. Bongonda, Hrosovsky en Ito kregen kleine mogelijkheden omdat het Antwerpse middenveld de controle in het eerste kwartier na rusten verloor. Daarna was het business as usual richting doel van Didillon. De Franse goalie wist zich te onderscheiden met sublieme parades op pogingen van LZ7 en rechtsback Aurélio Ulineia Buta. Toen beide coaches hun wisselcontingent aanspraken kon de thuisploeg met Ivo Dos Santos Rodrigues en Zinho Gano de beslissende treffer aantekenen. De uitblinkende doelman DIdillion redde het fel bevochten Genkse punt. Na deze puntendeling moeten de Reds zondag opnieuw aan de bak om een stug en efficiënt Sp. Du Pays de Charleroi te bekampen. Met een surplus van twee extra recuperatiedagen zijn de Karolo’s niet bij voorbaat kansloos. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/02/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.R.C. Genk

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
3 Abdoulaye Seck
2 Ritchie De Laet
6 Simen Juklerød
38 Faris Haroun (K)
16 Steven Defour
28 Benson Manuel
7 Didier Lamkel Ze
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
30 Thomas Didillon
31 Joakim Maehle
6 Sebastien Dewaest
33 Jhon Lucumi
21 Jere Uronen
46 Carlos Cuesta
4 Dries Wouters
7 Junya Ito
27 Theo Bongonda
17 Patrik Hrosovsky
18 Paul Onuachu

Wissels

70' 16 Steven Defour (uit)/
25 Alexis de Sart (in)
 
74' 28 Benson Manuel (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
 
88' 11 Lior Refaelov (uit)/
93 Zinho Gano (in)
 
27 Theo Bongonda (uit)/
42 Kristian Thorstvedt (in)
88'
 
18 Paul Onuachu (uit)/
15 Stephen Odey (in)
90'
 
7 Junya Ito (uit)/
22 Bryan Limbombe (in)
93'
 

Begin Match
      Paul Onuachu 0-1 11'
30' Simen Juklerød      
39' Joakim Maehle (own-goal) 1-1      
50' Aurélio Buta      
      Dries Wouters 86'
      Jhon Lucumi 88'
TERUG