Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. S.V. Zulte Waregem
2 1
26.01.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters:
Tom Vanpoucke - Nick Senecaut

Vierde official: Kevin Debeuckelaere
Toeschouwers: 10.619

Wedstrijdverslag

Ook SV Zulte Waregem voor de bijl in het Bosuilstadion
Eigen bericht - Ook zondagavond is een ideaal moment om de Antwerpfans naar het imposante Bosuilstadion te lokken. Amper drie dagen na de remise in de halve finale van de Croky Cup, waren de schorgezongen rood-witte kelen weer massaal aanwezig om van het SV Zulte Waregem van Francky Dury hartelijk welkom te heten in het Bosuilstadion. Beide clubs hadden een zware midweekwedstrijd in de benen en dus hadden de beide coaches met de pionnen geschoven. Zo liepen Aurélio Ulineia Buta, Abdoulaye Seck, Wesley Hoedt en Steven Defour in de startersrij, terwijl Koji Miyoshi na een wekenlange revalidatie opnieuw het wedstrijdblad haalde. In afwezigheid van geelgeschorste aanvoerder Faris Haroun, nam Sinan Bolat voor aanvang van de partij de honneurs waar in de middencirkel. Ook bij de bezoekers maakten heel wat verse krachten hun opwachting in het basiselftal. Chris Vandenabeele haalde eerder deze zondag al de nationale ether en zat nu opnieuw klaar om de supporters met een visuele beperking doorheen de wedstrijd te praten, zeg maar, bij momenten volumineus te informeren. Onder leiding van Lothar D'Hondt ging de Great Old op jacht naar een nieuwe verlenging van de ongeschonden thuisreputatie. Was die dertiende wedstrijd zonder nederlaag (waaronder drie bekeropdrachten) in de maak?

Royal Antwerp FC had dus de allerlaatste aftrap van de drieëntwintigste speeldag deze zondagavond en richtte meteen de blik richting Bossut. Het was even zoeken, maar al vlug kon Benson Manuel een eerste keer uithalen, al kwam de poging te breed uitgemeten. Meteen werd duidelijk dat Bossut er telkens het zijne van zou nemen om de partij opnieuw op gang te trappen, veelal diep en veelal met balverlies tot gevolg. Handspel in de zestien van Berahino kon er nog mee door, maar de aanpak van Dieumerci Mbokani door Baudry kwam de centrale verdediger meteen op een uitbrander te staan, een gele kaart zou hij evenwel niet scoren! Steven Defour zette zich achter de vrijschop, maar voorlopig nog zonder resultaat. Het blok van de bezoekers stond onder druk, maar gaf geen krimp, ook al omdat Ivo Dos Santos Rodrigues net niet de zwabberende voorzet van Benson Manuel kon beroeren aan de tweede paal. Tegen alle logica in, kwam den Essevee nog voor het kwartier op voorsprong. Balverlies in de middencirkel en een combinatie tussen Sissako en Berahino zette Bruno los in de rood-witte zestien. De uithaal richtte zich buiten bereik van Sinan Bolat in de verste hoek, tot dan toe geen moment in beeld geweest, maar wel al een geslagen doelman. Zoals beloofd gingen alle handen in het stadion op elkaar als steun voor Cercle-doelman Van Damme. De Great Old tekende ondertussen voor een dubbele poging die eerst de vuisten van Bossut trof om vervolgens via Ivo Dos Santos Rodrigues de rebound voorlangs te eindigen. Een vlotte combinatie ter linkerzijde werd door linksachter Mensah naast de kooi van Sinan Bolat geplaatst. Een twijfelachtige buitenspelvlag hield het rood-witte geweld even op, al was daar even voorbij het eerste half uur van de periode de gelijkmaker. Ivo Dos Santos Rodrigues versnelde over de linkerflank, zette voor, zag Benson Manuel net niet bij de bal komen, maar de aanstormende Aurélio Ulineia Buta voltrok de afwerking in de linkerbenedenhoek. Het zette Bossut niet tot meer snelheid aan. Op aangeven van Alexis de Sart, knalde Steven Defour in de vlucht hoog over. Het vanwege voorafgaand buitenspel afgekeurde doelpunt van Lior Refaelov, was zowat het laatste wapenfeit van een onderhoudende eerste speelhelft.

Vroege wissels zijn niet het handelsmerk van Antwerpcoach Laszlo Bölöni. Toch verraste de rood-witte selectieheer met de vroege vervanging van Lior Refaelov. Koji Miyoshi nam diens plek vlotjes over. De bezoekers kwamen weliswaar iets nadrukkelijker over de middellijn, echt veel doelgevaar leverde de inzet niet op. Beide ploegen trapten beurtelings een hoekschop. Oberlin belandde al eerder in het gele opschrijfboekje van D'Hondt en werd als eerste bezoeker naar de kant geroepen. Bezoekend topschutter Larin maakte z'n opwachting voor een (bijna) onopvallende beurt. Net voor het kwartier knalde de invaller. Sinan Bolat redde met een stevige beenveeg. Ivo Dos Santos Rodrigues scheerde de deklat, terwijl het schot van Benson Manuel naar de korte hoek rechts naast het doel van Bossut verdween. Er hing gevaar in de lucht. Berahino tilde zijn poging over de dwarsligger. Op aangeven van Alexis de Sart, kon Dieumerci Mbokani richten en knallen. Even later stond hij na een infiltratie met foutieve ingreep van Björdal achter de stip. Rechtdoor en op halve hoogte, Bossut had geen schijn van kans. Royal Antwerp FC stond niet geheel onverwacht en zeker verdiend op voorsprong. Zinho Gano kruidde zijn invalbeurt nog bijna met een derde en beslissende treffer. De vuisten van Bossut stonden evenwel in de weg. Essevee probeerde het nog met een late wissel, maar Royal Antwerp FC maalde ook doorheen de drie extra-minuten naar de volle buit. De selectie van Laszlo Bölöni en Wim De Decker leverde een mooie generale repetitie af voor de klapper tegen Club Brugge KV op Jan Breydel!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTE Online - 26/01/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. S.V. Zulte Waregem

Elftallen

1 Sinan Bolat (K)
30 Aurélio Buta
3 Abdoulaye Seck
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
25 Alexis de Sart
16 Steven Defour
11 Lior Refaelov
8 Ivo Rodrigues
28 Benson Manuel
70 Dieumerci Mbokani
1 Sammy Bossut
19 Gianni Bruno
2 Davy De Fauw
20 Henrik Bjordal
27 Dimitri Oberlin
3 Marvin Baudry
38 Saido Berahino
4 Gideon Mensah
45 Olivier Deschacht
5 Damien Marcq
6 Abdoulaye Sissako

Wissels

45' 11 Lior Refaelov (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
 
75' 16 Steven Defour (uit)/
7 Didier Lamkel Ze (in)
 
75' 28 Benson Manuel (uit)/
93 Zinho Gano (in)
 
27 Dimitri Oberlin (uit)/
9 Cyle Larin (in)
55'
 
4 Gideon Mensah (uit)/
14 Sandy Walsh (in)
74'
 
5 Damien Marcq (uit)/
29 Mathieu De Smet (in)
85'
 

Begin Match
      Gianni Bruno 0-1 14'
33' Aurélio Buta 1-1      
      Dimitri Oberlin 41'
      Olivier Deschacht 46'
      Damien Marcq 61'
77' Dieumerci Mbokani 2-1      
      Henrik Bjordal 81'
TERUG