Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Cercle Brugge K.S.V. R. Antwerp F.C.
1 2
19.01.2020 Plaats: Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters:
Kevin Monteny - Christophe Baillieul

Vierde official: Michiel De Cuyper
Toeschouwers: 4.200

Wedstrijdverslag

Achterstand ophalen met tien tegen elf
Het verschil in klassement tussen Royal Antwerp FC op bezoek in het aftandse Jan Breydelstadion, en Cercle Brugge KSV sprak boekdelen. Toch zou dit mogelijk een moeilijke uitwedstrijd worden voor de Great Old, waarschuwde coach Laszlo Bölöni tijdens zijn immer amusante vooruitblik. In het recente verleden had rood-wit het immers altijd wat moeilijk om het juiste ritme te vinden na de winterstop, dixit winterstage. De ingesteldheid van de Vereniging viel te voorspellen. De reekslaatste moest zijn laatste troefkaarten op de mat leggen, wilde het na de recente opmars van Waasland-Beveren niet nu al helemaal kopje ondergaan in het klassement. De jaarwissel bracht ook een voorzitterswissel met zich, plus een aantal nieuwe gezichten, waardoor het tactische bord haast onvoorspelbaar was voor de tegenstander van 't Stad. Terwijl Laszlo Bölöni plaats ruimde voor Faris Haroun en Benson Manuel in zijn basiself, gooide Storck zijn team helemaal door elkaar. Oude bekende De Belder kreeg de aanvoerdersband omgegord. Nieuweling Chatziisalas moest van zijn kant de strijd aangaan met Gouden Stier Dieumerci Mbokani, die in dit nieuwe jaar nadrukkelijk een nieuwe gooi zal doen naar de eerstvolgende persoonlijke trofee die niet afhankelijk is van stemming(makerij). Scheidsrechter van dienst was West-Vlaming (!) Jan Boterberg om de wedstrijd in goede banen te leiden.

De Vereniging nam afscheid van zijn voorzitter Schotte en mocht meteen de wedstrijd op gang trappen. Weinige seconden later mochten de bezoekers die beweging nog eens overdoen. De bal kwam aangewaaid voor Hazard die in een duel met Aurélio Ulineia Buta gretig neerging in de zestien. Cercle mocht middels Hogas meteen achter de stip en liet de opgelegde kans niet liggen. Ondanks de massale steun in de rug van Sinan Bolat, zat er niet onmiddellijk een kantelmoment in voor de rood-witten, wel integendeel. Cercle ging aan het spurten, kwam Wesley Hoedt tegen en de centrale verdediger liep als allereerste Antwerpspeler tegen een rechtstreekse rode kaart van Boterberg aan. Royal Antwerp FC op achterstand en in ondertal, de hoop groeide in groen-witte harten. Laszlo Bölöni instrueerde een onmiddellijke tactische aanpassing zodat Faris Haroun de vrijgekomen plaats in de achterhoede overnam. Ook beweging aan de zijlijn: Martin Hongla begon aan een langdurige opwarming, die hem in een defensieve aanpassing van de veldbezetting na de kampwissel tussen de lijnen bracht. Royal Antwerp FC in de achtervolging en dat inspireerde Dino Arslanagic om het hoofd van Dieumerci Mbokani in de groen-zwarte zestien te zoeken. Een deviatie was net op maat van Lior Refaelov om al spoedig de gelijkmaker te netten. Een zucht van opluchting doorheen het bezoekende vak terwijl het volume crescendo ging. De lokalen zagen het met lede ogen aan hoe de bezoekers de wedstrijd in handen namen, zonder echter al te veel gevaar te stichten. Ook de Cerclisten slaagden er ondanks de inspanningen van Hazard en .. evenmin in Sinan Bolat te bedreigen.

Herschikking op het rood-witte middenveld. Faris Haroun had tijdens de eerste periode in de achterhoede gedepanneerd, maar werd nu afgelost door Martin Hongla Yma II. Rood-witte uitblinker Alexis de Sart schoof tussen de linies en had al spoedig het doel van Hassen in 't vizier. De aanzet van Dieumerci Mbokani werd voor een keer slordig met het hoofd gekeerd door rechtsachter Donsah. De inspiratievolle streep van Alexis de Sart verdween in de linkeronderhoek. Er was al langere tijd beweging aan de zijlijn en even later verscheen ook de man-met-de-gulden baard Didier Lamkel Ze tussen de lijnen in opvolging van Kevin Mirallas. Zoals geweten was Benson Manuel al aan het begin van de tweede periode vervangen. Ongewoon vroeg, maar de omstandigheden vroegen erom. Eens op voorsprong, moest de Great Old achteruit. Cercle nam het commando tot boven de cirkel over. De rood-witte defensie toonde zich doorlopend en consequent oninneembaar, al zou Cercle daar wel meer dan een handvol hoekschoppen aan overhouden. De trap van Peeters vond met Eppel, De Belder of nog Chatziisaisas slechts sporadisch een hoofd of een voet van de eigen kleuren voor een kopslag of doelpoging buiten het kader. Krachtpatser Ritchie De Laet ontnam Cercle nog voor het uur bijna alle illusies. Zijn inspanning krulde zich net voorbij de verste paal. Ook Dieumerci Mbokani op wie een schandelijk aantal overtredingen werd begaan, kwam even in de verleiding, maar ook hij kon het klusje niet afmaken. Cercle drukte door tijdens het slotoffensief van ruim een kwartier plus bijna zes extra minuten, maar wist Sinan Bolat uiteindelijk niet meer te verschalken. Belangrijke punten voor de Great Old...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/01/2020)

Statistieken

Cercle Brugge K.S.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

83 Mouez Hassen
3 Dimitrios Chatziisaias
14 Jonathan Panzo
22 Yves Dabila
41 Giulian Biancone
8 Stef Peeters
18 Lassana Coulibaly
20 Kevin Hoggas
7 Kylian Hazard
9 Dylan De Belder (K)
10 Dino Hotic
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
38 Faris Haroun (K)
25 Alexis de Sart
11 Lior Refaelov
28 Benson Manuel
87 Kevin Mirallas
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

46' 14 Jonathan Panzo (uit)/
19 Marton Eppel (in)
 
64' 7 Kylian Hazard (uit)/
13 Lyle Foster (in)
 
76' 10 Dino Hotic (uit)/
34 Thibo Somers (in)
 
28 Benson Manuel (uit)/
18 Martin Hongla (in)
46'
 
87 Kevin Mirallas (uit)/
7 Didier Lamkel Ze (in)
57'
 
11 Lior Refaelov (uit)/
6 Simen Juklerød (in)
84'
 

Begin Match
1' Kevin Hoggas (penalty) 1-0      
      Wesley Hoedt 7'
      Lior Refaelov 1-1 13'
31' Lassana Coulibaly      
Ruststand 1-1
      Alexis de Sart 1-2 55'
71' Stef Peeters      
      Martin Hongla 81'
      Sinan Bolat 84'
      Faris Haroun 92'
92' Eindstand 1-2 92'
TERUG