Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. St.-Truidense V.V. R. Antwerp F.C.
1 1
22.12.2019 Plaats: Stadion Stayen

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters:
Pieter Becquet - Romain Devillers

Vierde official: Quentin Pirard
Toeschouwers: 5.679

Wedstrijdverslag

Het venijn zat 'm in de staart
Krijgen niet alle leden van de voetbalbond de nodige en zelfde bescherming tegen onsportieve bejegening? Met Alexis de Sart keerde een ex-speler terug naar de heimat. Dat was ook in de huiskamers te merken aan het afkeurend gejoel waarmee het lokale heir zijn frustraties meende te moeten uiten, bij elk balcontact van de jonge Luikenaar. Erger nog elke (zware) overtreding op de Antwerpspeler werd met applaus bedacht. Neen, in Deurne-Noord hebben de te vaak gecontesteerde fans een hele andere, positieve(re) aanpak in petto, vraag dat maar eens aan Geoffry Hairemans. Royal Antwerp FC trok overigens zwaar gehandicapt naar het (verdoemde) kunstgras van Stayen. De aanhoudende regenval maakte er het balgevoel zeker niet gemakkelijker op voor Zinho Gano. De boomlange spits kreeg van bij aanvang de niet-onaanzienlijke, bijna onmogelijke opdracht om even goed te doen dan (geschorste) Dieumerci Mbokani. Benson Manuel werd voor zijn magistrale doelpunt in het Stade Maurice Defrasne door zijn coach gehonoreerd met een basisplaats. Zo verdween Amara Baby (tijdelijk) naar de dug-out. Ook Martin Hongla viel buiten de startersrij. Zijn taak viel... met offensieve steun van Lior Refaelov, Didier Lamkel Ze ten deel. Of de beresterke, maar tegelijk (mentaal) fragiele flankspeler de hem opgedragen taak goed heeft uitgevoerd, daarover lopen de meningen heel ver uit elkaar. Was het tactische bord van S.T.V.V.-interimcoach Nicky Hayen bestand tegen de aanpak van zijn ex-club en en kon S.T.V.V. zich zodoende herpakken na de monsternederlaag van een week tevoren?

De bezoekers uit Deurne-Noord hadden enkel concurrentie van een zware trom. Op het terrein kreeg Royal Antwerp FC al spoedig een eerste, zij het kleine waarschuwing. De Ridder stuurde na een eerste hoekschop in de zestien, waar Nelson over het doel van Sinan Bolat kopte. Al spoedig moest de sturende middenvelder van S.T.V.V. zijn plaats afstaan, zijn vervanger Allan Goncalves Sousa. De stadionomroeper had duidelijk geoefend, dat bleek al bij het declameren vanop het kunstgras, voorafgaand aan het eerste fluitsignaal van Alexandre Boucaut. Zinho Gano werd in de lucht gezocht, maar wist om uiteenlopende redenen nauwelijks bij de bal te komen. Zo zorgde de vrijschop van Lior Refaelov na duwfout in de rug van de spits, voor een zuchtje gevaar in de Truiense zestien. Didier Lamkel Ze lanceerde zichzelf voor een loopactie en een te hoog gericht schot richting doel van Yabuki. Probeerden S.T.V.V. zowel over links met Acolatse als over rechts met Botaka voor aanvoer te zorgen, ook Aurélio Ulineia Buta trok een offensieve kaart. Zijn voorzet viel evenwel naast het geel-blauwe doel. Na corner van Acolatse, ging het via Sinan Bolat en Benson Manuel vliegensvlug diep en tot in de zestien met Lior Refaelov. Boucaut zag geen graten in de forse ingreep van de Truiense defensie. Onder gejoel vrijgespeeld door Alexis de Sart, besloot Benson Manuel pal op doelman. Halverwege die eerste periode probeerde Acolatse de Antwerpdoelman vanop afstand te verschalken, maar ook dat lukte niet. Een gevaarlijk draaiend schot van Goncalves ging mits enige Antwerpse hulp voorlangs en leverde de Truienaars een volgende hoekschop op. Royal Antwerp FC klom nog bijna op voorsprong in blessuretijd. Didier Lamkel Ze vuurde op Yabuki, Zinho Gano was er net niet dicht genoeg bij om de terugkaatser doeltreffend te benutten. De Great Old had moeite gehad met de Truiense omschakelmomenten, maar bereikte wel het rustsignaal van een kansenarme eerste periode met een dubbel blanke tussenstand.

De tweede helft startte met dezelfde 22 acteurs. S.T.V.V. richtte via een kopbal Suzuki ook nu het eerste gevaartje aan, zij het uit buitenspel. De thuisploeg trok op eigen helft het balbezit naar zich toe, met sporadische een welgemikte diepe bal. Toch was het opnieuw Didier Lamkel Ze die verrassend uithaalde en doelman Yabuki tot ingrijpen dwong. Het vervolg liep even langs de Truiense rechterflank, of er dreigde plots groot gevaar in de zestien. Zinho Gano kwam na langdurig rood-wit balbezit finaal langs Ivo Rodrigues los. Zijn knal spatte tegen de dwarsbalk. Net voor het kwartier kon de rood-witte spits opnieuw doelgericht aanleggen. Het schot kwam evenwel te breed uitgemeten. Een snelle rood-witte counter na Truiens balverlies, belandde finaal via Zinho Gano in het zijnet. Aan de overkant plaatste invaller Colidio naast het doel van Sinan Bolat. Coach Hayen had ondertussen twee offensieve wisselspelers ingezet en dat leverde opnieuw enkele hoekschoppen op, allemaal binnen bereik van de grijphanden van Sinan Bolat. Ook het afstandsschot van Sankhon was slecht gericht. Invaller Goncalves knalde op zijn beurt de wolken tegemoet. Zinho Gano kopte in handen van Yabuki. Ondanks de gerichte zoektocht van beide ploegen, leek de wedstrijd af te stevenen op een dubbele blanke eindscore. Mmaee permitteerde zich een fout op Ritchie De Laet om vervolgens theatraal in de zestien neer te gaan. Bij geen van beide incidenten greep de fluitenier van dienst in. De thuisploeg zou even later toch de score weten te openen. Colidio knalde uit het niets op de vuisten van Sinan Bolat, Suzuki duwde de rebound beheerst in het rood-witte doel. De stadionomroeper rekende zich al drie punten rijker. De reactie volgde in blessuretijd. Didier Lamkel Ze stuurde Aurélio Buta in de zestien en hoewel de Bosuilverdediger enige moeite van het weerbarstige leer ondervond, werd hij op onreglementaire manier staande gehouden. Ondanks de onsportieve Truiense houding en gebaren, kwam Lior Refaelov achter de stip en nette onverbiddelijk. Twee punten verloren of een punt gewonnen?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/12/2019)

Statistieken

K. St.-Truidense V.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Daniel Yabuki
12 Samuel Asamoah
16 Steve De Ridder
20 Samy Mmaee
29 Elton Acolatse
30 Nelson Balongo
32 Christopher Durkin
4 Tena Pol Garcia
7 Jordan Botaka
8 Ibrahima Sankhon
9 Yuma Suzuki
1 Sinan Bolat (K)
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
25 Alexis de Sart
7 Didier Lamkel Ze
11 Lior Refaelov
28 Benson Manuel
8 Ivo Rodrigues
93 Zinho Gano

Wissels

5' 16 Steve De Ridder (uit)/
50 Allan Sousa (in)
 
65' 30 Nelson Balongo (uit)/
18 Facundo Colidio (in)
 
88' 29 Elton Acolatse (uit)/
27 Mathieu Troonbeeckx (in)
 
28 Benson Manuel (uit)/
87 Kevin Mirallas (in)
56'
 
8 Ivo Rodrigues (uit)/
14 Amara Baby (in)
75'
 
2 Ritchie De Laet (uit)/
6 Simen Juklerĝd (in)
90'
 

Begin Match
76' Samuel Asamoah      
      Dino Arslanagic 79'
87' Yuma Suzuki 1-0      
      Wesley Hoedt 90'
      Lior Refaelov (penalty) 1-1 90'
TERUG