Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
1 0
14.12.2019 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters:
Kristof Meers - Kevin Dhondt

Vierde official: Jordy Vermeire
Toeschouwers: 14.150

Wedstrijdverslag

Met de groeten van Lior Refaelov
Hoewel de harde kern zich in zijn 'actiebereidheid' geknipt voelt, was de Bosuil deze zaterdag op het bezoekersvak na toch aardig volgelopen. Royal Antwerp FC moest nu maar eens bewijzen dat het ook de organisatie van KAS Eupen, snel en efficiënt zou kunnen ontmantelen voor een achtste zege op rij tegen de Panda's. Bovendien kon de Great Old mits winst een mooie zestien op achttien laten optekenen, een uniek record onder Laszlo Bölöni en de zijnen. De technische staf had overigens nu al besloten een klein voorschot te nemen op de voor het jaareinde nog volgende (zware) opdrachten. Een mini-makeover was daarvan het resultaat, al maakten Steven Defour en Koji Miyoshi daarvan geen deel uit. Simen Juklerod en Sander Coopman kregen de voorkeur en zij verwezen Alexis de Sart en publiekslieveling Ritchie De Laet naar de dug-out.

Ook het aanvallende geweld van Kevin Mirallas en Amara Baby moest heel lang het ongeduld onder een warme deken verbijten, maar zij mochten beiden zich uiteindelijk toch nog verheugen in een (korte) actieve bijdrage. Tegenstander KAS Eupen had zijn laatste wedstrijd gewonnen, kwam met het nodige vertrouwen naar Deurne-Noord en paste zich, dixit de coach tactisch, niet aan de tegenstander aan. "We hebben de aangeboden ruimtes heel goed benut", vatte coach San José het verloop voor zijn kleuren uitdrukkelijk samen. Hoewel de Oost-Kantonners schijnbaar met een driemansachterhoede de strijd zouden aangaan, bleek spoedig wat anders. Tot zelfs Antwerp-huurling, diepe spits en Eupens topschutter Jonathan Bolingi toe, liep met defensieve instructies tussen de lijnen. Scheidsrechter van dienst was Frederik Geldhof.

Had Royal Antwerp FC inderdaad de aftrap, het zou een tijdje duren voor de poulains van Laszlo Bölöni en Wim De Decker voet aan grond kregen op de Eupense speelhelft. De thuisaanhang deed ondertussen haar uiterste best, maar vond in het trommellozen en zeer kleine bezoekende contingent nauwelijks een uitdaging. Veel balbezit, maar het tempo van de balwisseling was te laag om de bezoekende organisatie uit elkaar te rijten. Het was inmiddels duidelijk dat Pas in de negentiende minuut ging er een siddering van ontgoocheling doorheen het stadion. Bedrijvige Ivo Dos Santos Rodrigues leverde binnen de zestien af. Dieumerci Mbokani kon onvoldoende bij de bal om doeltreffend te besluiten. Schouterden kwam bij zijn individuele actie te breed uitgemeten uit. De bal ging voorlangs het doel van Sinan Bolat, tot dan enkel in beeld bij een schaarse teruglegger van zijn eigen centrumverdedigers.

Faris Haroun probeerde vanachteruit aan te sturen en zo mocht Lior Refaelov even later ook zijn eerste hoekschop van de partij trappen. Sander Coopman had even later vanop een flank iets heel moois in gedachte. Ook al had een mooie assist voor Gouden Stier Mbokani kunnen worden, zijn voorzet viel razendsnel en heel dicht bij het Eupense doel uit de lucht. Doelman De Wolf had er de nodige moeite mee om het voorwerp uiteindelijk met beide vuisten in hoekschop af te weren. Dino Arsalagic stond koppensgereed en zag hoe diepe spits Jonathan Bolingi de bal van de lijn schraapte. Ook al had hij al een paar keer de oversteek van flank gemaakt, Didier Lamkel Ze leek niet helemaal in zijn element. Hij stuurde de rebound af een schot van Aurélio Ulineia Buta een beetje onbeholpen naast. Zo bleef het bij een dubbele nul bij de rust. Ook de kolommen van de matchfacts bleven na de eerste vijfenveertig minuten maagdelijk blank.

KAS Eupen trapte de tweede periode op gang. Bautista, halverwege de periode ingeruild voor voor Ambalo, kon zowaar Antwerpdoelman Sinan Bolan voor het eerst tot ingrijpen met de handen dwingen. De meest actieve Anversois liep met Jonathan Bolingi in de rangen van de bezoekers. Hoewel hij menig luchtduel naar eigen voordeel omboog, kon ook hij kon voor (te) weinig Eupens gevaar zorgen. Simen Juklerod toonde zich aan het einde van een inspanning van Didier Lamkel Ze in een offensieve bui. De bal viel pardoes in de grijphanden van doelman De Wolf. Ondanks de intrede van Kevin Mirallas en al een eerste doelpoging vol op de bezoekende goalie, zag je de frustraties bij Dieumerci Mbokani bij elk (foutief) ingrijpen van de tegenstander zo toenemen.

Tot twee keer toe ging hij mee in een opstootje met de Eupense verdediging en werd meteen naar de strafbank verwezen bij de volgende competitieopdracht op Stayen. Een nieuwe hoekschop van Lior Refaelov belandde na een ommezwaai doorheen de zwart-witte zestien uiteindelijk via Kevin Mirallas in handen van de bezoekende doelman. Amara Baby kwam op het terrein, stuurde de bal in de zestien en zag Kevin Mirallas na een lenige controle nog naast het doel besluiten. De beste kans van de partij leverde slechts een schamel applaus op, het publiek getergd door innerlijke onrust. Een achterwaartse kopslag van Dieumercdi Mbokani was helaas hetzelfde lot beschoren. En die nul bleef maar op het bord... KAS Eupen brak sporadisch uit de zachte omknelling. Milicevic zocht het avontuur aan de overkant, maar ook hij geraakte nauwelijks tot in de buurt van de grote rechthoek.

Kevin Mirallas werd net voor de fatale zone foutief in zijn rush tegengehouden. Amat werd het geel onder de neus gestopt. Lior Refaelov achter de bal voor een rood-witte vrijschop. Hoewel de muur heel duidelijk veel te dicht stond, krulde hij de bal netjes onder de balk tegen de touwen. Een vreugde-explosie rolde doorheen het stadion. KAS Eupen probeerde nog wat terug te doen, maar grossierde op alle stroken van het terrein in overtredingen en gele kaarten. Een beetje sneu dat Jonathan Bolingi net voor het ingaan van vier extra minuten nog weggestuurd werd vanwege protest. De Great Old mocht ook na deze (mindere) prestatie, de driepunter bijschrijven bij het totaal. Coach Laszlo Bölöni leek desondanks niet helemaal tevreden...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/12/2019)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
6 Simen Juklerød
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
20 Sander Coopman
7 Didier Lamkel Ze
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
1 Ortwin De Wolf
16 Omid Ebrahimi
18 Nils Schouterden
4 Jonathan Bolingi
21 Jon Bautista
22 Siebe Blondelle (K)
23 Olivier Verdon
26 Jens Cools
32 Andreas Beck
5 Jordi Amat
77 Danijel Milicevic

Wissels

71' 20 Sander Coopman (uit)/
87 Kevin Mirallas (in)
 
85' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
14 Amara Baby (in)
 
87' 7 Didier Lamkel Ze (uit)/
2 Ritchie De Laet (in)
 
21 Jon Bautista (uit)/
17 Carlos Embalo (in)
71'
 
22 Siebe Blondelle (uit)/
20 Yuta Toyokawa (in)
84'
 
16 Omid Ebrahimi (uit)/
9 Flavio Ciampichetti (in)
87'
 

Begin Match
58' Dieumerci Mbokani      
      Omid Ebrahimi 58'
      Jordi Amat 78'
80' Lior Refaelov 1-0      
      Siebe Blondelle 84'
      Nils Schouterden 89'
90' Amara Baby      
      Jonathan Bolingi 90'
      Jonathan Bolingi 90'
TERUG