Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

KV RS Waasl.-SK Bev. R. Antwerp F.C.
0 4
06.12.2019 Plaats: Stadion Freethiel

Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters:
Dirk Gilon - Jeroen Walschap

Vierde official: Wesley Alen
Toeschouwers: 4.822

Wedstrijdverslag

Gezondheidswandeling op de Freethiel
Met tomeloze energie en een duidelijk plan had R Antwerp FC afgelopen dinsdag de uittredende landskampioen KRC Genk aan het wankelen gebracht. De kwalificatie na verlengingen en een strafschoppenepiloog illustreerde dat de Reds op vele vlakken verder staan dan de Limburgers. De scoutende hoofdcoach Mercier zag dat het goed was en rekende zich op voorbaat rijk voor de Scheldederby. Stamnummer 1 was diep moeten gaan in de thriller op de Bosuil. Dat zou ze zuur opbreken in het competitietreffen van de 18e speeldag op de Freethiel.Voor de Bosuiljongens werd het echter een gezondheidswandeling. Tegen een makke thuisploeg won de Great Old met afgetekende, niet eens overdreven cijfers.

Een deel van de aantrekkingskracht van voetbal is dat het team met de betere spelers niet altijd wint. Behalve geluk speelt communicatie daarbij een belangrijke rol. Een goed ingespeeld elftal onderscheidt zichzelf door te herkennen wat er zal gebeuren nog voordat het gebeurt. Ondanks de kleine recuperatietijd tussen de wedstrijden in een loodzware maand betaalde het zware labeurwerk op de trainingen zich wederom uit. Het team van de ervaren Roemeense coach Laszlo Bölöni is nu zover dat het gedrag van ploeggenoten voorspelbaar wordt. De realiteit is dat KVRS Waasland-Sk Beveren een ploeg is strijdend voor het behoud in de JPL, terwijl Royal Antwerp FC voluit gaat voor een plaats bij de eerste zes en wie weet eer, glorie en wie weet Europees voetbal. Met een indrukwekkend machtsvertoon en een collectief gave prestatie was de Great Old 90 minuten lang heer en meester op de Wase grond.

De herfst rook lekker. December Rain namen de 22 acteurs voor lief. Scheidsrechter Wim Smet floot de partij op gang. Met vijf wijzigingen in het elftal begonnen de bezoekers weifelend aan de openingswedstrijd van de 18e speeldag. Een voorzet van Weigel moet door Ritchie de Laet in hoekschop verwerkt worden. Nadien zette rood-wit aanval na aanval op. Een doorsteekpassje van Ivo Dos Santos Rodrigues vond de infiltrerende Alexis De Sart. De topaanwinst kon de bal echter onvoldoende controleren en de wenkende kans ging verloren. Niet getreurd echter, in de 20e minuut konden de weer talrijk meegereisde supporters voor de eerste maal juichen. Een combinatie via Aurélio Ulineia Buta, Lior Refaelov vond op de flank superspits Dieumerci Mbokani. De Congolees had een machtige assist in huis voor de aan de tweede paal instormende Didier Lamkel Ze. Een fraai doelpunt buitenkant rechts met dito viering was het resultaat.

Een zesde assist voor de Congolees, die daarmee zijn kandidatuur voor de Gouden Schoen kracht bijzette. Voor de Kameroener is het zijn vijfde goal van het seizoen. ‘LZ7’ en Dieumerci bleven de hele avond een gesel voor de thuisdefensie. In het restant van de eerste helft verzuimde de Great Old de score te verdubbelen. Goalkeeper Pirard trad in de schijnwerpers met twee wondersaves op schoten van Lior Refaelov en Alexis De Sart. Op het rustsignaal dweilde Aurélio Ulineia Buta nog maar eens zijn flank af, de voorzet werd door de Israëlische draaischijf centimeters naast het doel gewerkt. Royal Antwerp FC hadhet nagelaten om zijn opponent al voor het rustsignaal uit te tellen, maar na de citroentjes zouden de Reds orde op zaken stellen. Een inspiratieloos en weinig strijdlustig Waasland-Beveren liet zich gewillig naar de slachtbank leiden.

Het tweede bedrijf begon met een snedige vrije trap van Lior Refaelov. Hij bediende de Portugese winger Ivo Dos Santos Rodrigues, wiens controle te wensen overliet. Ook Didier Lamkel Ze kon een assist van Dieumerci Mbokani niet verzilveren door een goede interventie van rechtsachter Weigel. Op het uur werd een pass van Wesley Hoedt door de Congolese stormram op een briljante manier verlengd tot bij ‘LZ7’. De nieuwbakken Kameroense international wist wel raad met het juwelen hakje van de Gouden Stier. In twee tijden verschalkte hij doelman Pirard en de veilige dubbele voorsprong stond op het bord. Terwijl Sinan Bolat stond te koukleumen aan de overzijde dreef een collectief uitmuntend spelende Bosuilploeg in de laatste vijf minuten de score nog op. Beide coaches hadden hun wisselcontingent aangesproken, maar het was wingback Aurélio Ulineia Buta, die aan de basis van derde goal lag.

Hij ging in de Wase zestien over het been van aanvaller Koita. Scheidsrechter Wim Smet wees resoluut naar de stip. Dieumerci Mbokani nette zijn 14e treffer van het seizoen. Bij het ingaan van de extra-strijd combineerden invallers Kevin Mirallas en Zinho Gano naar hartelust op de vijandelijke helft. Met zijn tweede treffer in weinig speelminuten kon de supersub zijn naam opnieuw waarmaken. Een collectief gave prestatie leverde een vierklapper en een driepunter op. De Antwerpse succescoach heeft momenteel enkel luxeproblemen op te lossen qua selectie. Volgende week spelen we voor een uitverkochte Bosuil tegen KAS Eupen en de Oostkantonners lagen ons wel de afgelopen jaren. Just be there voor een nieuwe voetbalhoogmis in het walhalla van het Bosuilstadion. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/12/2019)

Statistieken

KV RS Waasl.-SK Bev. R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Lucas Pirard
7 Andreas Wiegel
26 Aleksandar Vukotic
23 Maximiliano Caufriez (K)
28 Daam Foulon
11 Beni Badibanga
52 Jur Schryvers
17 Aboubakary Koita
6 Aaron Tshibola
10 Yuki Kobayashi
9 Fiorin Durmishaj
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
25 Alexis de Sart
7 Didier Lamkel Ze
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

60' 9 Fiorin Durmishaj (uit)/
99 Stefan Milosevic (in)
 
69' 52 Jur Schryvers (uit)/
90 Olivier Dhauholou Ciryack (in)
 
77' 10 Yuki Kobayashi (uit)/
14 Denzel Jubitana (in)
 
11 Lior Refaelov (uit)/
87 Kevin Mirallas (in)
68'
 
7 Didier Lamkel Ze (uit)/
20 Sander Coopman (in)
75'
 
70 Dieumerci Mbokani (uit)/
93 Zinho Gano (in)
88'
 

Begin Match
      Didier Lamkel Ze 0-1 20'
Ruststand 0-1
      Didier Lamkel Ze 0-2 60'
65' Aleksandar Vukotic      
      Kevin Mirallas 75'
      Dieumerci Mbokani (penalty) 0-3 86'
      Zinho Gano 0-4 90'
93' Eindstand 0-4 93'
TERUG