Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen
1 0
29.11.2019 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters:
Romain Devillers - Kevin Monteny

Vierde official: Christof Dierick
Toeschouwers: 14.500

Wedstrijdverslag

Kevin Mirallas schiet Great Old naar tweede plaats
Architect van het succes en het nieuwe totaalvoetbal van YR KV Mechelen is Wouter Vrancken. De kroonprins van het nationale trainersgild stond zelfs op de nominatie om de nieuwe hoofdtrainer van landskampioen KRC Genk te worden na het ontslag van Felice Mazzu. Dat gebeurt met trainers die iets bijzonder presteren en die naam maken. Vrancken levert met de promovendus welhaast voortdurend topwedstrijden met eeuwigheidswaarde af, met als (waanzinnig) hoogtepunt de 3-1 zege tegen de geliefde kleuren zes weken geleden. De Great Old van meesterstrateeg en peoplemanager Laszlo Bölöni was belust op sportieve revanche. Na een wedstrijd waarin R Antwerp FC 18 doelpogingen ondernam met zeven schoten binnen het kader, zes hoekschoppen en 57% balbezit kon rood-wit de driepunter bijschrijven aan haar puntentotaal. Met 22 op 24 heeft het stamnummer één een nagenoeg perfect rapport in de duels op de eigen Bosuil.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden supporter Ben Vanleene floot referee Lardot de partij op gang. De ervaren thuiscoach had geopteerd om rebel Kevin Mirallas in de starterself te posteren ten faveure van Didier Lamkel Ze. De nieuwbakken Kameroense international moest na een bleke individuele prestatie in de Ghelamco Arena op de bank postvatten. Dat bleek eens te meer een geniale zet. Met een doelpunt in de 74e minuut besliste de ex-international de partij in het voordeel van zijn ploeg. From zero to hero in amper vijf dagen, het kan verkeren. De Roemeense zilvervos zag dat het goed was.

De Kakkers lieten Togui, Engvall en Geofffry Hairemans op de bank, een basisplaats werd ingeruimd voor Alexander Corryn. Na een studieronde van een klein kwartier trok een dominante thuisploeg het laken naar zijn kant. Centrale verdediger Wesley Hoedt strooide met ingenieuze crosspasses, Faris Haroun en een imposante Alexis de Sart (met de assist voor de enige treffer) heersten op het middenveld. Aurélio Ulineia Buta en Ivo Dos Santos Rodrigues dweilden naar hartenlust de flank af. De stugge Maneblussers beperkten zich tot tegenhouden van de Antwerpse aanvalsgolven. Met reuzekansen voor Wesley Hoedt en Dieumerci Mbokani konden de Reds een vroege voorsprong wettigen, maar een uitblinkende bezoekende goalie kon naderend onheil voor zijn ploeg voorkomen. Voor de Kakkers was het wachten tot 5 minuten voor het rustsignaal om Sinan Bolat te verontrusten. Het was Vanzeir, die De Camargo in stelling bracht. De kopbal van de stormram belandde over de kooi van de Antwerpdoelman. Even opwinding net voor de citroentjes als Mechels centrale verdediger Peyre een schot van Wesley Hoedt afblokt in het strafschopgebied. Met de hand! Na (langdurige) consultatie van de VAR ging de bal op de stip. Gouden stier Dieumerci Mbokani trapte te slap. Thoelen trad kordaat op. Brilscore aan de rust voor de thuisploeg, die zich vergat te belonen voor de geleverde inspanningen.

Een strijdlustig en gretige thuisploeg moest na de kampwissel Dino Arslanagic missen vanwege een blessure. Senegalees Abdoulaye Seck kwam hem vervangen in een goed geolied elftal. Voor de bezoekers was het steeds uitstel van executie. Vooral winger Ivo Dos Santos Rodrigues verzuimde om de Reds op een al lang verdiende voorsprong te zetten. Het wisselcontingent werd verder aangesproken. Lior Refaelov mocht na het uur gaan rusten, waardoor Kevin Mirallas op zijn geprefereerde spelmakerpositie kon postvatten. Didier Lamkel Ze moest voor nieuwe impulsen zorgen. Met (geblesseerde) Koji Miyoshi nog in de tribune kent de Antwerpse trainer de volgende weken op die positie een luxeprobleem. Op weg naar de beslissende treffer. Aurélio Ulineia Buta en Alexis de Sart knutselden een mooie actie in elkaar. Laatstgenoemde vond randje strafschopgebied de vrijstaande Kevin Mirallas. De Luikenaar haalde de trekker over en liet de Bosuil eindelijk kirren van vreugde. Bezoekend coach Vrancken reageerde met zijn laatste troefkaarten. Hij bracht Geoffry Hairermans, Togui en Engvall in. Een secure thuisdefensie liet zich dit keer de kaas niet meer van het brood halen. De doorgebroken Schoofs moest in extremis zijn meerdere erkennen in Sinan Bolat. Hij trok zijn eerste clean sheet van het seizoen over het eindsigrnaal van Lardot. De volgelopen Bosuil wist de inspanningen van de spelers te waarderen.

De wedstrijd begon een kwartier later begon dan voorzien vanwege drukte op de Antwerpse Ring, eindigde op een Arsenalscore voor de Reds. Aanvangstijd 20 u 45, het zogeheten Champions League tijdstip. Mogen de Antwerpsupporters stilletjes beginnen dromen van de beroemde hymne in het Bosuilstadion? Nu is het wachten of de trainer gaat roteren voor de bekerclash tegen KRC Genk, het volgende compertitietreffen is gepland voor vrijdag op de Freethiel. Just be there!!!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/11/2019)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
25 Alexis de Sart
11 Lior Refaelov
87 Kevin Mirallas
70 Dieumerci Mbokani
15 Yannick Thoelen
2 Jules Van Cleemput
23 Thibaut Peyre
5 Arjan Swinkels
22 Alexander Corryn
8 Onur Kaya (K)
13 Joachim Van Damme
16 Rob Schoofs
21 Clement Tainmont
31 Dante Vanzeir
10 Igor De Camargo

Wissels

46' 15 Dino Arslanagic (uit)/
3 Abdoulaye Seck (in)
 
60' 11 Lior Refaelov (uit)/
7 Didier Lamkel Ze (in)
 
87' 87 Kevin Mirallas (uit)/
18 Martin Hongla (in)
 
31 Dante Vanzeir (uit)/
7 Geoffry Hairemans (in)
62'
 
21 Clement Tainmont (uit)/
9 William Togui Mel (in)
62'
 
10 Igor De Camargo (uit)/
20 Gustav Engvall (in)
78'
 

Begin Match
      Thibaut Peyre 44'
Ruststand 0-0
74' Kevin Mirallas 1-0      
90' Dieumerci Mbokani      
94' Eindstand 1-0 94'
TERUG