Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.
1 1
24.11.2019 Plaats: Ghelamco Arena

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters:
Ruben Wyns - Jo De Weirdt

Vierde official: Wim Smet
Toeschouwers: 17.531

Wedstrijdverslag

Zinho Gano veegt vroege voorsprong van het bord in blessuretijd
De beste schutters van de reeks stonden tegenover elkaar op donderdag en dat leverde spektakel op de Bosuil, gekruid met liefst vijf treffers. Twee daarvan kwamen achter de naam van Dieumerci Mbokani en leverde de Great Old zelfs na de valse streek van David de driepunter op. Drie dagen later stonden de beste schutters in de terugwedstrijd opnieuw tegenover elkaar. Dit keer mochten ze hun kwaliteiten laten bewonderen in de Ghelamco Arena, naar de mening van velen het mooiste stadion van het land, maar helaas te klein voor de nationale ploeg, dixit de bondstop. Voor de sprong van de vijfde naar de zestiende speeldag schreven beide coaches op een speler bij elke ploeg na, dezelfde namen op het scheidsrechtersblad. Bij Royal Antwerp FC kreeg Didier Lamkel Ze na de interlands met zijn nationale elftal en de schorsingsdag van donderdag de voorkeur op Koji Miyoshi. Bij KAA Gent verdween ex-aanvoerder Asare (ex-R.A.F.C.) uit het type-elftal. Mohammadi moest het Portugese duo Aurélio Ulineia Buta - Ivo Dos Santos Rodrigues ver van het doel houden. Lior Refaelov had de aftrap voor zijn kleuren. Zijn club moest dezelfde hervatting weldra nog een keertje overdoen.

Didier Lamkel Ze had net voor het begin nog een slok water genomen en zag zijn ploegmaats al snel een eerste hoekschop afdwingen. Nog op zoek naar de richting van de partij dook daar plots man-in-vorm en aanjager Ritchie De Laet in de buurt van de vijandelijke zestien op. Zijn schot scheerde de buitenkant van de rechterpaal. In het duel moesten de bezoekers het weldra afleggen van de thuisploeg, al liepen ook foutieve duels in het voordeel van de lokalen. Neergehaald in de cirkel moest Didier Lamkel Ze Gents spelmaker Kums laten vertrekken. Via Odjidja ging het langs David snel over links. Yaremchuk koos de rechterbenedenhoek om de gestrekte voorzet binnen te werken, zijn negende van het seizoen. KAA Gent kwam aldus vroeg op voorsprong. Royal Antwerp FC moest in de achtervolging, al bleef de Gentse motor op hoog toerental draaien. Een aanval van achteruit bereikte via linksachter .. stormram Depoitre die zijn kopbal evenwel ver naast de muit van Sinan Bolat richtte. Gent-doelman Kaminski moest de armen strekken om de botser van Lior Refaelov na fout op Dieumerci Mbokani vast te pakken. Diezelfde Lior Refaelov werd even later in de Gentse buitenspelval gevangen. Owusu kon koppen op hoekschop van Odjidja, Sinan Bolat verslaan lukte niet. Dan maar een keertje van ver geprobeerd, maar ook Yaremchuk kwam niet in de buurt van de Antwerpdoelman uit. De kopbal van Dieumerci Mbokani viel in de handen van Kaminski. Met twee gele kaarten bleef scheidsrechter Visser in deze eerste periode ver onder zijn gemiddelde, dat zou er later in de partij (ten onrechte!) helemaal anders gaan uitzien. Na nog een laatste poging van Lior Refaelov, mochten de tweeëntwintig auteurs naar binnen.

Ongewijzigde elftallen na de kampwissel, al was er heel wat beweging in de opwarmzone langs de zijlijn. Terwijl hun ploegmaats zich onder de druk probeerden te werken, maalden Koji Miyoshi, Simen Juklerod en Kevin Mirallas hun eerste metertjes af. Een ommekeer realiseren lukte de Great Old niet en dus kwam Koji Miyoshi al voor het uur Ivo Dos Santos Rodrigues vervangen. Wesley Hoedt kon weliswaar even dreigen na vrijschop, maar de Gentenaars zetten doelbewust en met de hulp van scheidsrechter Visser hun opmars richting Sinan Bolat verder. Elk duel, elke fopduik van Odjidja werd in het nadeel van de bezoekers bestraft, met gele kaart bovenop. Zo moest ook nu Ritchie De Laet alweer incasseren. Het uur net voorbij kon Dieumerci Mbokani even aanleggen, al kreeg de poging veel te snel hoogte om Kaminski te bedreigen. David en Yaremchuk zorgden voor Gents gevaar, maar tot scoren kwam geen van beide ploegen in de reguliere speeltijd. Viel de aangekondigde blessuretijd met drie minuten bijzonder magertjes uit na interventies van de VAR en het gebruik van de wonderspons beiderzijds, de enige wissel aan Gentse kant leverde nog extra-speeltijd op. Zo slingerde Aurélio Ulineia Buta de bal voor de Gentse doelmond, doelman Kaminski en centrale verdediger lieten in hun onderlinge clash de bal springen tot bij klaarstaande Zinho Gano. Zijn eersteling in rood-wit shirt leverde Royal Antwerp FC in extremis de gelijkmaker op.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/11/2019)

Statistieken

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Thomas Kaminski
23 Lokale Lustig
32 Igor Plastun
5 Michael Ngadeu
15 Milad Mohammadi
24 Sven Kums
6 Elisha Owusu
7 Roman Yaremchuk
8 Vadis Odjidja (K)
16 Jonathan David
29 Laurent Depoitre
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
25 Alexis de Sart
7 Didier Lamkel Ze
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

91' 7 Roman Yaremchuk (uit)/
13 Giorgi vilitaia (in)
 
8 Ivo Rodrigues (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
56'
 
11 Lior Refaelov (uit)/
14 Amara Baby (in)
79'
 
25 Alexis de Sart (uit)/
98 Zinho Gano (in)
87'
 

Begin Match
13' Roman Yaremchuk 1-0      
      Dino Arslanagic 25'
      Dieumerci Mbokani 41'
Ruststand 1-0
      Alexis de Sart 60'
      Ritchie De Laet 61'
      Didier Lamkel Ze 78'
      Faris Haroun 80'
90' Sven Kums      
      Zinho Gano 1-1
95' Eindstand 1-1 95'
TERUG