Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Royal Excel Mouscron R. Antwerp F.C.
3 1
02.11.2019 Plaats: Le Canonnier

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters:
Kevin Monteny - Christophe Baillieul

Vierde official: Frederik Geldhof
Toeschouwers: 3.569

Wedstrijdverslag

Het rood-witte bootje maakt slagzij op Le Canonnier
Twee dagen slechts had de rood-witte technische staf om de ontgoocheling van de midweekwedstrijd uit de hoofden en de benen te masseren, of daar stond al een nieuwe, gevaarlijke verplaatsing op de kalender ingeschreven. Coach Laszlo Bölöni benutte ten volle de korte voorbereidingstijd om alle alternatieven voor de positie van de (terecht?) geschorste Ivo Dos Santos Rodrigues tegen het vervagende herfstlicht te houden. Mooi volk om uit te kiezen, maar wie zou er uiteindelijk de startersrij inlopen? De keuze viel uiteindelijk op snelle Benson Manuel, van wie de Henegouwse coach achteraf zou zeggen dat hij hun linkerflank voor bijna onoverkomelijke problemen had gesteld. Goede beslissing dus. Topschutter Dieumerci Mbokani stond na twee wat minder aanwezige wedstrijden uiteraard niet ter discussie. Na de late puntendeling van de midweekvertoning restte de Great Old weinig anders dan de driepunter te gaan halen op Le Canonnier? Gezien het verleden, geen evidente opdracht, al was er wel het doelpunt van William Owusu Acheampong dat vorig seizoen goed genoeg was om de fusieclub de driepunter afhandig te maken. Zou het spook van Le Canonnier opnieuw toeslaan of kon Royal Antwerp FC opnieuw aanknopen met een away-overwinning. In tegenstelling tot de rest van het stadion, stonden de bezoekersvakken afgeladen vol. De rood-witte fans moesten dan wel opboksen tegen een niet-aflatende trommel, zij zorgden bijna een volle wedstrijd lang voor sfeer.

De Great Old startte de rood-witte clash overtuigend, steun in de rug van de kop. De aanpak week daarmee niet af van de tactiek van de midweekwedstrijd. Amper afgetrapt of Kevin Mirallas in zijn rol als spelverdeler stuurde de zestien in. Dieumerci Mbokani kon er net niet de voet tegenkrijgen. Afgevlagd werd de fase niet, al zouden talrijke rood-witte aanvallen in de buitenspelvlag gevangen worden. Ook de eerste hoekschop was voor de Ploeg van 't Stad. Na enige omzwerving in de vijandelijke zestien, leverde Alexis de Sart een gekraakt schot af, binnen bereik van doelman Vasic. R.E. Mouscron gaf het initiatief uit handen en zou dat langere tijd volhouden. Het leverde de bezoekers veel balbezit op. Didier Lamkel Ze beliep overtuigend de linkerflank, maar echt gevaarlijk werd zelden. Benzon Manuel voelde zich in zijn sas op de rechterflank, toonde initiatief en nam, wanneer mogelijk, het doel van Vasic onder vuur. Na een luchtduel moesten Wesley Hoedt en Osabutey langdurig onder de wonderspons. Eens terug aan de gang, kwam ook Kevin Mirallas er nog een keertje dicht bij. Zijn schot belandde pal op de onderste ledematen van doelman Vasic. Net nadat R.E. Mouscron haar eerste gevaartje met een achterwaartste kopbal van Boya had gepresteerd, ging de bal vliegensvlug af Sinan Bolat de andere kant op. Benson Manuel was aanspeelpunt ter rechterzijde van Wesley Hoedt en aangever in de zestien voor Gouden Stier Dieumerci Mbokani. Royal Antwerp FC had haar voorsprong vast en ondervond weinig moeite om R.E. Mouscron af te houden, al genoot Benson Manuel eens te meer veel te weinig bescherming van scheidsrechter Boterberg! Aanvoerder Godeau mocht zowaar de snelle flankspeler neerhalen zonder bestraffing! De Medina volgde na diens vroege intrede dat (slechte) voorbeeld. Royal Antwerp FC trok uiteindelijk de rust in met een (te) kleine marge.

De tweede periode leek een kopie van de eerste te zullen worden, al hadden enkele d aanhangers verwacht dat de thuisploeg de opgelopen achterstand al binnen het eerste kwartier zouden goedmaken. Omoigui werd in zijn dadendrang afgestopt. Ciranni trapte de toegekende vrijschop pal in de muur, maar in de rebound ook pal in de rechterhoek van het doel van Sinan Bolat. Daar had Royal Antwerp FC niet van terug. De bezoekers hapten minder naar het initiatief, al volgde er wel een kleine reeks hoekschoppen voor Kevin Mirallas, al leverden ze weinig meer dan lichte dreiging op. Het schot van Manuel Benson verdween achter het doel van Vasic. Sein voor de rood-witte technische staf om de snelheidsduivel te wisselen. Het werd met de inbreng van Martin Hongla Yma II en Lior Refaelov meteen een dubbele aanpassing. Nog later kwam ook Koji Miyoshi het aanvallende effectief te bemannen. Het leverde evenwel niet op, wel integendeel. Nauwelijks had de Great Old de veldbezetting aangepast of de thuisploeg kwam op voorsprong. Balverlies van Didier Lamkel Ze net voor de eigen rechthoek, werd onmiddellijk door Omoigui doorgestuurd in de zestien. Osabutey was er als de kippen bij om Sinan Bolat in het verlies te spelen. R.E. Mouscron trok nu doelbewust de buitenspelval open en trok zelf nog ten aanval. Dieumerci Mbokani werd nog neergehaald in de zestien, het opvolgende schot van Didier Lamkel Ze zocht te snel hoogte om doeltreffend te zijn. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg nog een derde keer uit een verlengde stilstaande fase. Aanvoerder Godeau zorgde voor de eindstand. Vertwijfeling bij spelers en technische staf van de Great Old na afloop. Coach Laszlo Bölöni kreeg een stortvloed van kritiek over zich heen nadat de rood-witte vouwkunst weer slagzij maakte op Le Canonnier.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/11/2019)

Statistieken

Royal Excel Mouscron R. Antwerp F.C.

Elftallen

90 Vaso Vasic
13 Alessandro Ciranni
23 Diogo Lucas Queiros
31 Bruno Godeau (K)
25 Rafal Pietrzak
15 Frank Boya
6 Deni Hocko
33 Kevin Wimmer
24 Aleix Garcia
20 Cedric Omoigui
45 Jonah Osabutey
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
7 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
25 Alexis de Sart
87 Kevin Mirallas
28 Benson Manuel
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

33' 25 Rafal Pietrzak (uit)/
4 Nathan de Medina (in)
 
85' 24 Aleix Garcia (uit)/
7 Fabrice Olinga (in)
 
89' 20 Cedric Omoigui (uit)/
9 Sami Allagui (in)
 
25 Alexis de Sart (uit)/
18 Martin Hongla (in)
67'
 
28 Benson Manuel (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
67'
 
87 Kevin Mirallas (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
72'
 

Begin Match
22' Deni Hocko      
28' Rafal Pietrzak      
      Dieumerci Mbokani 0-1 30'
Ruststand 0-1
60' Alessandro Ciranni 1-1      
      Dieumerci Mbokani 70'
74' Jonah Osabutey 2-1      
77' Jonah Osabutey      
80' Bruno Godeau 3-1      
93' Eindstand 3-1 93'
TERUG