Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
3 1
20.10.2019 Plaats: Afas Stadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Yves De Neve - Kevin Monteny

Vierde official: Wesley Alen
Toeschouwers: 16.500

Wedstrijdverslag

YRKV Mechelen houdt driepunter thuis na felbetwiste provinciale derby
Een provinciale derby op het scherpst van de snee. Dat moest het worden in het AFAS Stadion, achter de kazerne. Dat verwachtten alvast beide supportersclans, die samen zorgden voor een uitverkocht huis. Liefst 16.500 zakten deze zondagmiddag af en zorgden voor een zelden geziene verkeerschaos in het Mechelse. Beide coaches hadden om uiteenlopende redenen aan hun selectie moeten sleutelen. Thuisploeg YRKV Mechelen was geteisterd door rode koorts en zag zo twee van haar spelers uit de centrale as op de strafbank belanden. De pers schreef Geoffry Hairemans in de basis in geel en rood, maar kwam bedrogen uit. De ex-Bosuil was goed voor een zitje in de dug-out, enkele speelminuten, een knappe assist voor een late treffer en stond uiteindelijk toch in het winnende kamp. Bij Royal Antwerp FC was Steven Defour nog onvoldoende hersteld van een (spier)blessure opgelopen in de slag om Deurne-Noord tegen ex-club Royal Standard de Liege.

Simen Juklerod was een uitvaller van laatste minuut, Ritchie De Laet zijn vervanger op linksachter. Matheus Borges Domingues kwam na zijn basisplaats in de bekercompetitie tegen Jelle Van Damme & co. postvatten op de bank. Sander Coopman had tegen datzelfde KSC Lokeren OV zijn coaches overtuigd en liep mee de rood-witte startersrij in. Royal Antwerp had de aftrap voor Dieumerci Mbokani. Scheidsrechter van dienst was de immer onvoorspelbare Bram Van Driessche.

Zo had Royal Antwerp FC wel de aftrap, maar ook de eerste stuntelige gele kaart voor... Didier Lamkel Ze. Wil iemand eens uitleggen wat de Antwerpspeler verkeerd deed als er een indirecte vrijschop op volgde? De wedstrijd was begonnen tegen een stormachtige intensiteit met al een eerste dreigende lage voorzet van rechtsachter Van Cleemput richting korte hoek, een vluchtschot van Storm ver naast en een opgelegde kans van Lior Refaelov over het 'quasi' lege doel van Thoelen. Volgde dan de 'gekke'(?) gele kaart voor Didier Lamkel Ze en een thuisploeg op zoek naar balbezit en controle. Dieumerci Mbokani kon net niet bij een voorzet af de rechterflank van Faris Haroun, maar die opgelegde kans na een snelle tegenprik miste hij niet! Didier Lamkel Ze pikte het balverlies van Bateau, de vervanger van Swinkels, op. Stak millimeter precies op Aurélio Ulineia Buta die een assist op maat afleverde voor de Gouden Stier.

De VAR frommelde nog wat met de beelden, maar moest de goal na lange minuten toch laten valideren. Ze zouden uit het busje nog een keer tussenbeide komen bij een vermeend strafschopgeval ten voordele van de thuisploeg, maar bij twee dubieuze tussenkomsten in de roodgele zestienmeter bleef het muisstil! Sander Coopman had nog maar net kennisgemaakt met het doorregende gras, of aan de overkant ging een bel af! Een corner van Kaya werd in eerste instantie weggekopt door Ritchie De Laet, de reboundvoorzet af Kaya en rechterflank werd door centrale verdediger Peyre binnen gebuffeld. Nog voor het rustsignaal keerde de thuisploeg de score helemaal om. Een korte hoekschop van Kaya werd voor door Corryn naar de eerste paal geslingerd waar De Camargo de bal voorbij Sinan Bolat streelde.

KVM zette in op organisatie, maar loerde net zo goed op de snelle counter. Kaya coördineerde het Mechelse spel, maar ook Corryn werkte zich tegen zijn ex-club uit de naad. Dieumerci Mbokani liet zich niet onbetuigd en werd als volgende in een te lange rij opgeschreven. Nog voor het uur probeerde Antwerpcoach Laszlo Bölöni met een vroege aanvallende wissel de opgelopen achterstand op te halen. Zinho Gano had begrepen, ging voluit in het duel met de roodgele achterhoede, maar werd keer op keer door Van Driessche teruggefloten! De wedstrijd rolde mooi over en weer, al zat er veel meer venijn in de lokale acties. Dieumerci Mbokani moest enige Mechelse corners met het hoofd ontzetten, al veroverde de thuisploeg bijna telkens opnieuw de bal. Een kwartier voor tijd leek de gelijkmaker in de maak. Op voorzet van Dieumerci Mbokani krulde Lior Refaelov zijn poging net naast de muit van Thoelen.

In een ultieme poging stuurde de roodwitte technische staf Amara Baby en even later ook Benson Manuel, maar ook zij konden de balans niet laten kantelen, wel integendeel. Diep in blessuretijd kreeg Geoffry Hairemans de vrijheid, bediende gepast Vanlerbeghe die meteen in de rechterbovenhoek knalde. De beslissing was daarmee gevallen. Waar is de fighting spirit gebleven? Ritchie De Laet reageerde zorgelijk bij het bekijken van het zoveelste kopbaldoelpunt op rij van de tegenstanders. Een groot aantal roodwitte fans schreeuwen om het ontslag van Laszlo Bölöni.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/10/2019)

Statistieken

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

15 Yannick Thoelen
2 Jules Van Cleemput
30 Thibault Peyre
4 Sheldon Bateau
22 Alexander Corryn
8 Onur Kaya (K)
13 Joachim Van Damme
30 Jordi Vanlerberghe
11 Nikola Storm
9 William Togui
10 Igor de Carmargo
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
7 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
20 Sander Coopman
87 Kevin Mirallas
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

75' 9 William Togui (uit)/
3 Lucas Bijker (in)
 
85' 11 Nikola Storm (uit)/
21 Clement Tainmont (in)
 
88' 8 Onur Kaya (uit)/
7 Geoffry Hairemans (in)
 
20 Sander Coopman (uit)/
93 Zinho Gano (in)
56'
 
2 Ritchie De Laet (uit)/
14 Amara Baby (in)
80'
 
87 Kevin Mirallas (uit)/
28 Benson Manuel (in)
84'
 

Begin Match
      Didier Lamkel Ze 6'
      Dieumerci Mbokani 0-1 18'
      Kevin Mirallas 33'
40' Thibault Peyre 1-1      
44' Igor de Carmargo 2-1      
Ruststand 2-1
      Dieumerci Mbokani 51'
57' Onur Kaya      
64' Joachim Van Damme      
88' Igor de Carmargo      
90' Jordi Vanlerberghe 3-1      
95' Eindstand 3-1 95'
TERUG