Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Standard de Liège
2 2
06.10.2019 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters:
Yves De Neve - Christophe Battiston

Vierde official: Wesli De Cremer
Toeschouwers: 12.978

Wedstrijdverslag

Slag om Deurne-Noord eindigde in remise
Zondag wordt stilaan de topdag van het nationale voetbalweekeinde. Na de overtuigende winst van de thuisploeg in de 'Slag om Vlaanderen' op Jan Breydel, kenden de tegenstanders van het vooravond voetbaltreffen op de Bosuil de hun toegemeten opdracht. Mits winst bleef een van beide tenminste in de slipstream van de competitieleider. Na eerdere uitgelokte incidenten door de bezoekende trainersstaf, had het bestuur van Royal Antwerp FC wijselijk een drooglegging afgekondigd voor de vele duizenden dorstige kelen van tribune een. Het volk morde middels de sociale media, maar gaf wel present. Royal Antwerp FC meldde zich in wat heet haar sterkste opstelling, dus met Steven Defour in steun van topschutter en Gouden Stier Dieumerci Mbokani, maar niet voor lang. Hij moest zich al voor het half uur laten vervangen met mogelijk een lange onbeschikbaarheid tot gevolg. Ook andere ex-Standardmen hadden met gretigheid naar de confrontatie met de Rouches uitgekeken. Zo beloofde Dino Arslanagic een stevige repliek en waarom niet de eerste clean sheet van het seizoen voor Sinan Bolat. De bezoekers uit de Vurige Stede van hun kant schoven na de Europese opdracht in Londen met de pionnen. Zo bleef o.a. Paul-José Mpoku, maar niet tot het einde van de partij, in de imposante dug-outs van het Bosuilstadion. Erik Lambrechts moest de partij in goede banen leiden en werd daarbij welwillend geassisteerd door een team van video-assistenten. Zou het systeem in Deurne-Noord in tegenstelling tot de middagvertoning in Brugge, wel feilloos werken?

Vele vragen, maar weinig antwoorden bij de aftrap van wedstrijdsponsor Golden Palace. De stadionomroeper had een leuk intermezzo beloofd voor de onderbreking en dat werd het ook, alleen door de uitkomst al. De dobbelsteen van tribune hield het stadion in zijn ban, maar kende uiteindelijk een tournée générale toe aan... tribune één, gelukkig geldig na de wedstrijd. Dieumerci Mbokani had de aftrap voor zijn rood-witte kleuren en zorgde ook voor de eerste opwinding in het stadion. Hij veroverde het balverlies van centrale verdediger Laifis. Het schot zocht echter te snel hoogte. De bezoekers dwongen dan weer de eerste hoekschop van de partij af. Bijna een kwartier ver mocht Gavory tot twee keer toe naar het hoekje. Sinan Bolat bracht de wedstrijd middels een vrije trap opnieuw op gang. Royal Antwerp FC tekende enkele snelle driehoekjes op het onberispelijk Bosuilveld en kreeg daarvoor de handen op elkaar. Zo ook als Lior Refaelov op aangeven van Dieumerci Mbokani de vijandelijke zestien binnenstormde en er door Cimirot van de sokken werd geblazen. Overleg tussen Lambrechts en zijn assistenten achter het scherm, brachten na consultatie tussen twee gretige Antwerpspelers Lior Refaelov achter de stip en... hij faalde niet! Bal ter linkerzijde en op halve hoogte en de Bosuil mocht een eerste keer juichen. Ook de gelekaartenrekening bleef niet blanco. De provocatie van Vanheusden was duidelijk, maar waarom Didier Lamkel Ze ook een karton onder de neus geduwd kreeg, was voor niemand duidelijk. Het publiek kon het nummertje van Lambrechts bijzonder matig appreciëren, zoveel was duidelijk. De vervanging van de geblesseerde Steven Defour voltrok zich na de aanvankelijke weigering van de wedstrijdleiding in uitgesteld relais. Martin Hongla Yma II was zo aan zet voor een lange(re) invalbeurt. De trom van de Luikenaars werkte ook de stadionomroeper op de zenuwen. Zulk irritant tuig zou verboden moeten worden in de voetbalstadions! In de slotfase van de eerste, kansenarme periode namen de bezoekers van verre de muit van Sinan Bolat onder vuur, zonder evenwel maar in de buurt te komen.

Kevin Mirallas stak na de kampwissel vuur aan de lont. Het vluchtschot trof evenwel geen raak en werd bovendien in de buitenspelvlag afgevangen. Niet getreurd voor de Bosuilfans. Weinige minuten later verloor Fai het overzicht. Dieumerci Mbokani veroverde links van doel de te korte teruglegger, trok de bal in een technisch nummertje over de doelman en verdubbelde aan de tweede paal de score. Kevin Mirallas had zo maar een derde rood-witte treffer aan de voet, maar stuurde uiteindelijk zijn schuiver voorlangs. Het was evenwel niet lang teren op de lokale dubbele voorsprong. Carcela zwiepte tot bij aanvoerde Emond. Diens kopbal stuiterde via onderkant lat het doel van Sinan Bolat in. De Great Old koud gepakt, had niet onmiddellijk een reactie in huis, al was er wel het vluchtschot van Lior Refaelov, dat maar net naast het bezoekende doel zoefde. Dubbele vervanging, één aan elke kant. Terwijl de bezoekers met Mpoku inzetten op bijkomend aanvallende power, stuurde Laszlo Bölöni Sander Coopman in de loopgraven in een poging het middenveld te heroveren. Toch moest Sinan Bolat al onmiddellijk tussenbeide komen bij een voorzet van Carcela. Sander Coopman ging ongebreideld zijn kans, maar zag zijn verre poging via de vuisten van Bodart in hoekschop verdwijnen. In de reactie struinde Lestienne de flank af, bereikte Emond die in de linkerhoek raak trof. Simen Juklerod vuurde in de reactie een schicht vanop zo'n veertig meter af. Bodart had er alle moeite mee. Het leverde de Great Old evenwel niets meer dan een nieuwe corner op. Een kleine tien minuten voor tijd gooide R.A.F.C. nog joker Koji Miyoshi in de strijd. Het leverde de Ploeg van 't Stad niet enkel ademruimte, maar ook nog een drietal behoorlijk goede mogelijkheden op. Dieumerci Mbokani streelde de hoekschop met het voorhoofd naast het doel. De doelpoging van Faris Haroun kwam te breed uitgemeten. In blessuretijd had de lokale topschutter nog twee kansen op winst, de slag om Deurne-Noord eindigde evenwel in remise.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/10/2019)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Standard de Liège

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
6 Simen Juklerød
7 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
16 Steven Defour
87 Kevin Mirallas
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
16 Arnaud Bodart
21 Collins Fai
3 Zinho Vanheusden
34 Konstantinos Laifis
24 Nicolas Gavory
10 Mehdi Carcela-Gonzales
28 Samuel Bastien
8 Gojko Cimirot
22 Maxime Lestienne
19 Selim Amallah
9 Renaud Emond (K)

Wissels

27' 16 Steven Defour (uit)/
18 Martin Hongla (in)
 
68' 11 Lior Refaelov (uit)/
20 Sander Coopman (in)
 
81' 87 Kevin Mirallas (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
 
19 Selim Amallah (uit)/
40 Paul-Jose Mpoku (in)
67'
 
9 Renaud Emond (uit)/
25 Felipe Avenatti (in)
75'
 
22 Maxime Lestienne (uit)/
18 Aleksandar Boljevic (in)
82'
 

Begin Match
23' Lior Refaelov (penalty) 1-0      
      Zinho Vanheusden 25'
25' Didier Lamkel Ze      
Ruststand 1-0
54' Dieumerci Mbokani 2-0      
      Renaud Emond 2-1 57'
      Renaud Emond 2-2 73'
75' Dino Arslanagic      
88' Wesley Hoedt      
      Paul-Jose Mpoku 90'
95' Eindstand 2-2 95'
TERUG