Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Oostende R. Antwerp F.C.
1 1
29.09.2019 Plaats: Versluys Arena

Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters:
Dirk Gilon - Jeroen Walschap

Vierde official: Wesley Alen
Toeschouwers: 4.721

Wedstrijdverslag

Puntendeling in de Versluys Arena
De Versluys Arena was aardig volgelopen voor de komst van de Great Old. Dat kon ook moeilijk anders. De lokale burgemeester had opgeroepen om present te zijn en KVO naar de overwinning te schreeuwen. Na een 1 op 9 moesten de troepen van coach Ingebrigtsen zich dringend herpakken tegen Stamnummer 1. Rood-wit had geen reden om de typeploeg van de laatste twee gewonnen competitiewedstrijden door elkaar te husselen. Op een drassig en moeilijk bespeelbaar veld in herfstige weersomstandigheden floot scheidsrechter Wim Smet de partij op gang.

De Reds waren dit keer vanaf het beginsignaal gefocust en trokken het initiatief naar zich toe. Fraai veldspel en de vrije man vinden is een beproefd recept en de bezoekers combineerden vlotjes tussen de vijandelijke linies. Eerst kon een kopkans van Dieumerci Mbokani door Milovic nog ontzet worden, maar op het kwartier kon een doorgebroken Aurélio Ulineia Buta enkel foutief worden gestuit in de grote rechthoek. Na die domme penaltyfout, veroorzaakt door de bedrijvige Junior Sakala, stuurde de reekstopschutter Dutoit de verkeerde richting uit en nette zijn zevende doelpunt. Ook en vooral het blijvende alleenrecht op het dragen van de Gouden Stier.

Nadien probeerde de Great Old met controlevoetbal de wedstrijd lam te leggen, maar de strijdbare Kustboys wisten toch openingen te vinden in de bezoekende afweer. Sakala met een schuiver naast doel en Sylla via de buitenkant van de paal verzuimden om de bordjes in evenwicht te brengen. In de omschakeling net voor het rustsignaal liet Kevin Mirallas zich opmerken. Eerst week hij te ver uit om Dutoit nog te verschalken door een bal in het zijnet te deponeren, even later begon hij aan een magistrale solo en dito voorzet. Het inzenden werd door Skulason met de hand verwerkt, noch de scheidsrechter en de VAR wilden iets onreglementairs zien.

Na rusten speelde een nonchalant R Antwerp FC zich nog wel enkele kansen bij elkaar, maar moest de wet van de sterkste ondergaan. De jeugdige flankspeler Bataille kreeg alle ruimte om voorzet na voorzet af te leveren. De gelijkmaker hing tot afgrijzen van een wederom vol uitvak in de lucht. En jawel, een Oostendse voorzet vond het hoofd van targetman Sylla en Sinan Bolat kon de bal niet klemmen. Sakala was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren. Toen vonden de Reds het welletjes en drukten even met individuele flitsen op het gaspedaal. Aurélio Uliniea Buta dweilde nogmaals zijn flank af en de prachtige voorzet werd door Kevin Mirallas in doel gewerkt.

De VAR had echter een voorafgaandelijke fout van Dieumerci Mbokani vastgesteld en het Antwerpse feestje ging niet door. Invaller Ivo Rodrigues scoorde even later ook een treffer met het hoofd, maar ook bij deze fase was het overduidelijk dat de Portugees zelf een fout had begaan. Vandendriessche dreigde nog met een afstandschot voor de thuisploeg maar het was uiteindelijk de beste Antwerpman die op het eind voor zijn club de winnende treffer kon aantekenen. Helaas was het schoenmaatje van Didier Lamkel Ze iets te klein om zijn kleuren naar een derde plaats in de Jupiler Pro League ranking te schieten.

Met 7 op 9 uit de laatste drie wedstrijden, een bekerkwalificatie en een vierde plaats in het klassement is er geen reden om negatief te zijn. Volgende zondagavond komt er hopelijk een passend vervolg in de altijd beladen wedstrijd tegen R Standard de Liège. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/09/2019)

Statistieken

K.V. Oostende R. Antwerp F.C.

Elftallen

28 William Dutoit
25 Jelle Bataille
5 Goran Milovic
4 Wout Faes
23 Ari Skulason
55 Fernando Canesin
20 Michiel Jonckheere
26 Kevin Vandendriessche (K)
29 Robbie DHaese
7 Junior Sakala
24 Idrissa Sylla
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
6 Simen Juklerød
7 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
16 Steven Defour
87 Kevin Mirallas
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

79' 29 Robbie DHaese (uit)/
27 Brecht Capon (in)
 
84' 20 Michiel Jonckheere (uit)/
11 Indy Boonen (in)
 
90' 24 Idrissa Sylla (uit)/
9 Sindrit Guri (in)
 
87 Kevin Mirallas (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
68'
 
11 Lior Refaelov (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
72'
 

Begin Match
      Dieumerci Mbokani (penalty) 0-1 15'
Ruststand 0-1
60' Junior Sakala 1-1      
93' Eindstand 1-1 93'
TERUG