Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent
3 2
21.11.2019 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters:
Laurent Conotte - Vito Di Vincenzo

Vierde official: Wesli De Cremer
Toeschouwers: 11.910

Wedstrijdverslag

Galavoorstelling met champagnevoetbal op de Bosuil
Sinds mensenheugenis is het RSC Anderlecht, Club Brugge KV en R Standard Luik en dan de rest. Gezien de rijke historie van die clubs lijkt dat logisch. In de recente geschiedenis heeft ook KAA Gent zich een plaats verworven bij de voetbalelite op het hoogste voetbalechelon in België. Na de inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag kan de voetballiefhebber concluderen dat ook R Antwerp FC zich opmaakt voor een definitief verblijf aan de top van de Jupiler Pro League. Na de 3-2 overwinning in een kolkende Bosuilarena oogt de toekomst voor de Reds rooskleurig. Los van de resultaten in de voorbije twee thuiswedstrijden tegen absolute topteams, is het veldspel een wereld van verschil met voorgaande jaargangen. Waar bij KAA Gent door vele afwezigen tijdens de interlandbreak de samenhang enigszins zoek was, had de technische staf van de Reds met een 3-4-3 formatie een heus, winnend plan uitgewerkt.

Dat was gebaseerd op dynamiek van de vleugel Ivo dos Santos Rodrigues en Aurélio Buta, intense druk op de bal van Faris Haroun en Alexis de Sart, positiewisselingen en onderlinge afstemming bij elke speler. Met fysiek en mentaal goed geprepareerde spelers won The Great Old deze titanenstrijd voor een uitverkochte Bosuil.

De opponent kon adelbrieven voorleggen. Met overwinningen tegen R Standard Luik, VFL Wolfsburg en KRC Genk zaten de Buffalo’s in een goede flow. De ervaren Roemeense stuurman Laszlo Bölöni had voor zijn honderdste wedstrijd een tactisch meesterplan neergezet. In een 3-4-3 formatie en met het heropvissen van Lior Refaelov was dat goed voor de beste teamprestatie in de recente clubgeschiedenis. Met dominant, wervelende aanvalspatronen werd blauw-wit zoek gespeeld en dat vanaf het moment dat scheidsrechter Laforge de wedstrijd op gang floot. Na nog geen 60 seconden kon de openingstreffer al op het bord staan voor de Reds. Een excellerende Dieumerci Mbokani kwam net een teenlengte te kort om een gemillimeterde voorzet van Aurélio Ulineia Buta in doel te verlengen. De aanvalsgolven bleven aanrollen. Draaischijf Lior Refaelov bracht Koji Miyoshi in stelling.

De vinnige Japanner schoot over. Ivo Dos Santos Rodrigues en Ritchie De Laet kwamen even later in kansrijke positie, steeds was er Plastun om het gevaar te neutraliseren. KAA Gent liet de storm overwaaien en wist na een fraai omschakelingsmoment de score te openen. Het was Yaremchuk die de bal in het doel strompelde. Weer geen clean sheet voor Sinan Bolat, maar verder niet getreurd. Een wilskrachtige Great Old toonde mentale weerbaarheid en zou de situatie in een mum van tijd omdraaien.

In de 25e minuut zette Dieumerci Mbokani drie tegenstanders in de wind en speelde vervolgens Ivo Dos Santos Rodrigues vrij. De winger bediende de Gouden Stier in het strafschopgebied. De poeier in het dak van het doel betekende een meer dan verdiende gelijkmaker. Royal Antwerp FC bleef met indrukwekkend samenspel de openingen zoeken. En die waren er ook. Zo stoomde Ritchie de Laet nog eens mee naar voren. Zijn schot werd door Kaminski in hoekschop geduwd. In de 33e minuut kreeg de thuisploeg loon naar hard werken. Owusu blokte een doelgericht schot van Ivo Dos Santos Rodrigues met de hand op schouderhoogte af. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip, Lior Refaelov klaarde de klus perfect. Met snel combinatievoetbal zette een weergaloos spelende thuisploeg de Bosuil in vuur en vlam. Het was er nu wederom in geslaagd om achterstand in een mum van tijd om te buigen in voorsprong.

Na de citroentjes ging rood-wit verder op het elan van voor de koffie. En dat resulteerde onmiddellijk in een derde treffer. De in alle doelpunten betrokken Ivo Dos Santos Rodrigues ging op wandel in het vijandelijke strafschopgebied en bediende met enig fortuin onze gouden stier. Dieumerci Mbokani nette met het hoofd zijn dertiende treffer van het seizoen. Hoewel de troepen van Laszlo Bölöni nog wel enkele kansen afdwongen via een bedrijvige Alexis de Sart en een dreigende Ritchie De Laet, waren het toch de Buffalo’s die op het einde konden milderen na een misverstand in de Antwerpse defensie. Het was goudhaantje David die de score nog een vertekend beeld gaf. Jess Thorup zal zijn lesje wel geleerd hebben en er wacht op zondag reeds de return in de Ghelamco Arena. Dan kan R Antwerp FC na zijn schitterende thuisbalans (19 op 21) ook het uitrapport wat opvijzelen.

KAA Gent heeft thuis nog het maximum van de punten en is gebrand op sportieve revanche. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/11/2019)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
25 Alexis de Sart
11 Lior Refaelov
19 Koji Miyoshi
70 Dieumerci Mbokani
1 Thomas Kaminski
23 Carl Lustig
32 Igor Plastun
5 Michael Ngadeu-Ngadjui
21 Nana Akwasi Asare
24 Sven Kums
6 Elisha Owusu
8 Vadis Odjidja Ofoe (K)
16 Jonathan David
7 Roman Yaremchuk
29 Laurent Depoitre

Wissels

73' 19 Koji Miyoshi (uit)/
6 Simen Juklerød (in)
 
83' 70 Dieumerci Mbokani (uit)/
98 Zinho Gano (in)
 
88' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
14 Amara Baby (in)
 
29 Laurent Depoitre (uit)/
13 Giorgi Kvilitaia (in)
60'
 
6 Elisha Owusu (uit)/
9 Roman Bezus (in)
60'
 
23 Carl Lustig (uit)/
14 Alessio Castro-Montes (in)
84'
 

Begin Match
      Roman Yaremchuk 0-1 20'
25' Dieumerci Mbokani 1-1      
      Elisha Owusu 32'
33' Lior Refaelov (penalty) 2-1      
38' Ivo Rodrigues      
      Sven Kums 44'
Ruststand 2-1
47' Dieumerci Mbokani 3-1      
65' Faris Haroun      
      Roman Yaremchuk 86'
86' Ritchie De Laet      
      Jonathan David 86'
      Jonathan David 3-2 93'
94' Dino Arslanagic      
97' Eindstand 3-2 97'
TERUG