Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Sp. du Pays de Charleroi R. Antwerp F.C.
2 1
11.08.2019 Plaats: Stade du Pays de Charleroi

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters:
Mathias Hillaert - Karel De Rocker

Vierde official: Quentin Pirard
Toeschouwers: 9.868

Wedstrijdverslag

VAR beslist over resultaat!
De rood-witte karavaan trok met een perfecte zes op zes, maar ook met de naweeën van een zware Europese midweekwedstrijd, naar het Stade du Pays de Charleroi. Zo moest coach Laszlo Bölöni op z'n minst in de vervanging voorzien van zwaargeblesseerde Junior Pius. Hoewel geen persoonlijke voorstander, was de Bosuilcoach toch geneigd om enkele van zijn spelers rust te gunnen. Roteren op belangrijke posities is nochtans niet geheel van gevaar ontbloot. Amara Baby, Jonathan Bolingi, Sander Coopman Martin Hongla Yma II en Ritchie De Laet wachtten al weken ongeduldig op speelminuten. Op schaduwspits Bolingi na, liepen ze allemaal in de startersrij. Veel minder selectiezorgen voor coach Belhocine. Met twee wijzigingen in het basiselftal en twee punten uit evenveel gelijke spelen, stonden de Karolo's de Bosuilen op te wachten. Mits winst zou de Great Old Club Brugge KV aan kop van de rangschikking vervoegen. Het team Verboomen moest de wedstrijd in goede banen leiden en zouden daarbij vooral assistentie nodig hebben van de VAR.

Royal Antwerp FC had de aftrap en de eigen kop in de rug voor de eerste speelhelft. Debutant Sander Coopman stuurde al vlug Amara de diepte, maar ook de buitenspelval in. Het begin van wat uiteindelijk een kansenarme eerste speelhelft zou opleveren. Sporting kwam al snel een eerste keer opzetten, maar zag Ilaimaharitra naast besluiten. Morioka richtte even later te hoog om Sinan Bolat echt te kunnen bedreigen. Op het kwartier veroverde de thuisploeg een eerste hoekschop, maar die werd simpel in de grijphanden van de Antwerpdoelman gevangen. Een schot vanop afstand van Bruno spieste de dwarsligger. Ondertussen was ook de Great Old op zoek naar het lokale doel. Uit een snelle combinatie knalde Ritchie De Laet zomaar op de vuisten van Penneteau. De lokale doelman moest op kopbal van Ritchie De Laet opnieuw handelend optreden. Op het half uur moesten de vuisten van Sinan Bolat uit de mouwen om Bruno af te weren. Ook Ivo Dos Santos Rodrigues probeerde het van ver, maar ook dan liet Penneteau zich niet verrassen. Rusten met een dubbele blanke score.

Vlak na de kampwissel vond Dieumerci Mbokani Penneteau op zijn weg. De rebound van Simen Juklerod zoefde het zwart-witte doel voorbij. De doelpoging van centrale verdediger Dessoleil leek dreigend, maar viel uiteindelijk met een plof op het dak van het Antwerpdoel. "Op een diefje zal de Great Old de punten pakken in Charleroi", voorspelde Eddy Snelders. Dat leek zo te gaan gebeuren als Sander Coopman een verre ingooi van Ritchie De Laet verlengde en Amara Baby het dak van het doel doorboorde. VARboomen werd evenwel na ellenlange consultatie van het apparaat gedwongen de heerlijke goal af te keuren. De wedstrijd kwam daarmee helemaal tot leven. Royal Antwerp FC voerde de pressing. Dwong een hoekschop voor Ivo Dos Santos Rodrigues af die in laatste instantie door Dieumerci Mbokani in de vlucht naast gedevieerd werd. In de reactie gooide Bruno zijn vrijschop messcherp richting tweede paal waar Fall zijn geweer richtte en binnenschoot. De elf van Bölöni - De Decker, bij wie Ivo Dos Santos Rodrigues inmiddels door Didier Lamkel Ze vervangen was, moesten nu voluit in het offensief.

Het leverde de thuisploeg tal van countermogelijkheden, maar ook een doelpunt voor de bezoekers op! De voorbereiding begon net als bij het (onterecht?) afgekeurde doelpunt van Amara Baby opnieuw met een gestrekte inworp van Ritchie De Laet. Dieumerci Mbokani verlengde. Lior Refaelov schoof zijn derde van het seizoen voorbij een hopeloos grabbelende Charleroi-doelman. Ook dit werd gevolgd door een weinig gesmaakt, want totaal overbodig VAR-moment. Charleroi-invaller Perbet knalde een (onterecht?) toegekende elfmeter op Sinan Bolat in de linkerbenedenhoek. De Charleroi-spits kreeg na consult van... de VAR uiteindelijk het laatste woord. Een ongelukkige deviatie van Faris Haroun van de vrijschop van Ilaimaharitra stuiterde via Sinan Bolat tot bij Perbet die zijn ploeg ongenadig op voorsprong knalde. Daar konden de zes extra-minuten, waarvan bijna de helft verloren gingen aan zoekwerk van... de VAR, niets meer aan veranderen. De Ploeg van 't Stad moest met dit onrechtvaardige verdict huiswaarts.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/08/2019)

Statistieken

Sp. du Pays de Charleroi R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Nicolas Penneteau
17 Stergos Marinos
5 Modou Diagne
24 Dorian Dessoleil (K)
25 Nurio Fortuna
26 Marco Ilaimaharitra
13 Christophe Diandy
27 Mamadou Fall
44 Ryota Morioka
77 Massimo Bruno
99 Chris Bedia
1 Sinan Bolat
2 Ritchie De Laet
3 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
6 Simen Juklerød
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
18 Martin Hongla
20 Sander Coopman
14 Amara Baby
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

70' 44 Ryota Morioka (uit)/
7 David Henen (in)
 
79' 99 Chris Bedia (uit)/
10 Jérémy Perbet (in)
 
87' 77 Massimo Bruno (uit)/
9 Adama Niane (in)
 
8 Ivo Rodrigues (uit)/
7 Didier Lamkel Ze (in)
55'
 
18 Martin Hongla (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
68'
 
14 Amara Baby (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
68'
 

Begin Match
      Simen Juklerød 41'
Ruststand 0-0
60' Mamadou Fall 1-0      
      Lior Refaelov 1-1 76'
90' Jérémy Perbet 2-1      
97' Eindstand 2-1 97'
TERUG