Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
1 4
28.07.2019 Plaats: Kehrwegstadion

Scheidsrechter: Wesley Alen

Lijnrechters:
Dirk Gilon - Jeroen Walschap

Vierde official: Christof Dierick
Toeschouwers: 2.811

Wedstrijdverslag

Hij kwam, zag en overwon
Het was voor de Antwerpfans net dat ietsje langer aftellen naar het begin van de competitie. Zondagavond, met aftrap om 20.00u. aan de Kehrweg stond de eerste opdracht voor Laszlo Bölöni, zijn technische staf, spelersgroep en aanhang op de kalender ingeschreven. En of de fans op post waren! Ondanks de striemende regen onderweg, puilden de bezoekersvakken uit. Ook in volume, zoals spoedig zou blijken. KAS Eupen? Het is altijd een beetje reizen. Een voorproefje van wat de fans van de Europa League mogen verwachten. De rood-witte technische staf koos niet eens verrassend, maar wel een beetje door de omstandigheden gedwongen, voor een bijzonder offensieve opstelling met ook 'good old' Geoffry Hairemans in de basis.

Van de nieuwkomers liep enkel Alexis de Sart in de startersrij. Hij werd een beetje in de schaduw gespeeld door het offensief, maar leverde een meer dan behoorlijke prestatie af. Ritchie De Laet, Junior Pius en Sander Coopman moesten hun ongeduld verbijten in de dug-out.

KAS Eupen pakte het helemaal newlook aan en met een nieuwe hoofdcoach die evenwel niet door de omstandigheden gediend werd. Amper twee minuten ver of een diepe bal van Antwerpdoelman Sinan Bolat caprioleerde doorheen de Eupense afweer, stuiterde op de borst van Geoffry Hairemans die er meteen een doelgericht schot van maakte. De terugkaatser af het lichaam van Eupens doelman Van Crombrugge werd door Dieumerci Mbokani uiterst precies, maar niet zonder gevaar voor lichaam en leden in doel verlengd. De Bosuilspits zette meteen een ferme neus naar La Courtois, die haar eigengereide meninkjes meteen mocht beginnen bijstellen. Overijverige Scheidsrechter Alen ging vervolgens over de tongen bij dé aanhang. Abdoulaye Seck, die de voorkeur genoot op nieuweling Junior Prius, ging bij zijn eerste fout in het boekje bij de wedstrijdleiding.

Ook Faris Haroun was ongenadig datzelfde lot beschoren, terwijl Koch er na een hele smerige overtreding op Dieumerci Mbokani ver van doel en aan de zijlijn met een klapwiekende vermaning vanaf kwam. Antwerpcoach Bölöni was terecht not amused met de gang van zaken. Hem werd theatraal het zwijgen opgelegd. Offensief voetbal vanwege de elf uit Deurne-Noord, al was de passing niet doorlopend topzuiver. De greep naar de bal losten zij nauwelijks of niet. Ook al knutselden de leerlingen van Gill Benat San José enkele fraaie aanvallen in elkaar, Sinan Bolat bedreigen lukte amper, al had diens landgenoot Jon Bautista sekonden voor het einde van de eerste speelhelft wel een geniale ingeving. Diens trap ging buiten bereik van de Antwerpdoelman royaal tegen de netten en dus moest ook Royal Antwerp FC met een gelijke tussenstand naar de kleedkamer.

Amper terug op het terrein na de kampwissel of de stadionomroeper van Kehrweg kon al opnieuw aan het werk. Was de Eupense goal nog met orkaankracht aangekondigd, de verdubbeling van de bezoekende score ontsnapte hem als een berustende zucht. De voorzet af rechts van Aurélio Ulineia Buta bleef wat tussen een bos van benen steken tot... Dieumerci Mbokani er zijn rechter tegen plantte voor zijn tweede van de avond en van het nieuwe seizoen. Hij zette daarmee een flinke neus richting... Amper vijf minuten later lag het newlook KAS Eupen helemaal op apegapen. De Great Old snelde dan al richting overwinning. Lior Refaelov verlengde subtiel de diepe bal van... Sinan Bolat in de loop van Ivo Rodrigues De winger haalde snoeiprecies uit en deponeerde de bal tussen de benen door van doelman Van Crombrugge voor grotere bezoekende voorsprong.

De thuisploeg zou wel nog het vernuft kunnen opbrengen voor een paar hoekschoppen en leuke probeersels, maar ook een resem wissels kon de Panda's onder leiding van hun nieuwe coach niet van de nederlaag behoeden. Neen, die werd alleen nog meer uitgesproken als ook Lior Refaelov in een driehoekje met Dieumerci Mbokani en Simen Juklerød zo'n tien minuten voor het einde de score nog verder opdreef. "Top of the league", was een niet eens overdreven vaststelling vanwege de rood-witte twaalfde man. Ook coach Laszlo Bölöni werd minutenlang toegezongen en Wim De Decker is en blijft "A Red". Royal Antwerp FC kwam met het nodige vertrouwen terug naar Deurne-Noord om er de volgende opdrachten voor te bereiden en daar zit ook al een Europese kwalificatiematch tussen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/07/2019)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Hendrik Van Crombrugge
32 Andreas Beck
3 Menno Robert Koch
22 Siebe Blondelle (K)
32 Silas Gnaka
6 Sulayman Marreh
8 Adrian Lapena Ruiz
11 Megan Laurent
21 Jon Bautista
9 Flavio Ciampichetti
20 Yuta Toyokawa
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
3 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
6 Simen Juklerød
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
10 Geoffry Hairemans
25 Alexis de Sart
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

72' 8 Adrian Lapena Ruiz (uit)/
18 Nils Schouterden (in)
 
72' 32 Silas Gnaka (uit)/
18 Nils Schouterden (in)
 
85' 22 Siebe Blondelle (uit)/
97 Leonardo Miramar Rocha (in)
 
25 Alexis de Sart (uit)/
2 Ritchie De Laet (in)
85'
 
70 Dieumerci Mbokani (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
88'
 
11 Lior Refaelov (uit)/
20 Sander Coopman (in)
88'
 

Begin Match
      Dieumerci Mbokani 0-1 3'
      Abdoulaye Seck 9'
      Faris Haroun 30'
34' Yuta Toyokawa      
43' Jon Bautista 1-1      
Ruststand 1-1
      Dieumerci Mbokani 1-2 54'
      Ivo Rodrigues 1-3 58'
      Lior Refaelov 1-4 81'
TERUG