Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Club Brugge K.V.
0 0
22.04.2019 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters:
Thibaud Nijssen - Jo De Weirdt

Vierde official: Wesley Alen
Toeschouwers: 15.153

Wedstrijdverslag

De paashaas verdeelde het lekkers over beide ploegen
"Individuen in dé conditie van hun leven", zo keken de clubmedia terug op de eerste vier succesrijke speeldagen van PO I van Royal Antwerp Football Club. Dieumerci Mbokani, Sinan Bolat, Amara Baby, Omar Govea Garcia en Lior Refaelov eisten al een heldenrol op tijdens de afgelopen wedstrijden, maar vergeet toch ook de mannen in de schaduw en vooral het collectief van Laszlo Bölöni en Wim De Decker niet! Complimenten voor technische staf en spelersgroep, in aanloop naar de komst van uittredend kampioen Club Brugge KV. De coaches van de Great Old hadden overigens in enkele trainingsdagen tijd moeten voorzien in de vervanging van geelgeschorste Faris Haroun, schaduwzijde van een voortreffelijk verlopen Ghelamco-derby te Gent. De aanvoerdersband ging rond de bovenarm van Sinan Bolat, Sambou Yatabaré liep, zoals verwacht, mee in een voor de rest ongewijzigde startersrij.

Bij tegenstander Club Brugge KV, dat overigens nog niet op de Bosuil kon winnen sedert de promotie van de Ploeg van 't Stad, onderging een mini make-over na de desastreuze passage in de Luminus Arena. Zou blauw-zwart dit keer wel het licht in Deurne-Noord zien? Fluitenier-van-dienst was de eeuwig kaartenzwaaiende Lawrence Visser, aan wie heel wat Antwerpspelers kwade herinneringen bewaren.

Lior Refaelov verbroederde vooraf met zijn ex-ploegmaats. Dieumerci Mbokani trapte de partij op gang, al waren het wel de bezoekers die een openingsoffensief probeerden te ontketenen. In een duel met Jelle Van Damme ging Wesley Moraes gretig neer in de zestien. Enkel in de blauw-zwarte dug-out durfden ze even te hopen op een vroege elfmeter. Visser noch de assisten achter de monitoren lusten er pap van. Dieumerci Mbokani ging zijn kans vanop afstand en verplichtte doelman Horvath tot een stevige ingreep. Aan de overkant verlengde Openda, die om tactische redenen de voorkeur kreeg op Schrijvers, een aangeven van Vormer kruiselings naast het doel van Sinan Bolat. In een poging zijn persoonlijke record te breken, overschreed Lior Refaelov de dwarslat en kwam vol uit in tribune 3. Horvath moest op hoekschop van de ex-Bruggeling met de beide vuisten aan de slag.

De wedstrijdleiding kwam de Brugse doelman overigens ter hulp met een vrijschop. "Het was geen grootse wedstrijd", vatte Laszlo Bölöni samen, maar "wij hadden zeker het betere deel van de kansen in de eerste periode." Op het kwartier benutte de Great Old een hoekschop van Vormer om via Didier Lamkel Ze en Lior Refaelov de Brugse doelman tegemoet te stormen. Het ontbrak Sambou Yatabaré aan precisie om het af te maken. Vanaken probeerde het op zijn beurt vanop grote afstand, zonder succes. Omar Govea Garcia mocht bij zijn eerste fout op het matje komen bij Visser, de gele kaart bleef gelukkig nog op zak. De vrijschop van Vanaken was te weinig precies om de rood-witte afweer te verontrusten. In de slotminuten van de eerste periode ontsnapte Club nog aan doorboring. Ook de waaierende poging van Daniël Opare ging maar rakelings naast het doel van Horvath.

Openda, die zich tot driemaal toe had laten opmerken met een slecht geslaagde graslanding, bleef binnen. In zijn plaats kwam middenvelder Amrabat. De invaller trok het spel in de cirkel naar zich toe. Een inzwiepende voorzet van Groeneveld af de linkerflank passeerde iedereen in de rood-witte zestien. Toch mocht Club hernemen met een hoekschop! Ook een duel aan de rechterzijlijn werd uiteindelijk verkeerdelijk door de assistent in het voordeel van de bezoekers beslecht. De wedstrijdleiding had het publiek al een keertje over zich heengekregen, volgde gedwee. Royal Antwerp FC veroverde al vlug een volgende hoekschop. Doelman Horvath moest de kopbal van Dieumerci Mbokani vanonder de dwarsbalk schrapen. Het leverde een nieuwe corner op, die centraal werd ontzet, al stuurde Simen Juklerod al even snel terug voor doel. Vormer glipte door de afweer en leek op weg naar de openingstreffer.

Sinan Bolat liet zich evenwel niet verrassen door het liftje van de Brugse kapitein. Het eerste uur lang voorbij stuurde Laszlo Bölöni David Martins Simao de groene rechthoek op. De invaller mocht onmiddellijk een nieuwe hoekschop droppen aan de tweede paal. Aan de overkant moest Sinan Bolat een tweede en meteen ook stevige stuntredding van de middag voltrekken. Wesley Moraes kon na een interventie van de Antwerpdoelman uithalen, maar weer hadden de grijphanden van Sinan Bolat het laatste woord. Amrabat haalde uit, maar vond de kruising niet. Met nog ruim een kwartier te gaan, stuurde de rood-witte technische staf met Jonathan Bolingi een nieuwe aanvaller tussen de lijnen. Beide ploegen zetten aan voor het slotoffensief. Enkel Royal Antwerp FC komt via Sambou Yatabaré en Dieumerci Mbokani nog dicht bij een treffer. Club hield de gelederen, ten koste van nog twee gele kaarten, gesloten.

De 'Hate Game' verliep desondanks in een voortreffelijke sfeer en... coach Laszlo Bölöni leek in tegenstelling tot zijn collega Leko, tevreden met het behaalde punt!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/04/2019)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Club Brugge K.V.

Elftallen

1 Sinan Bolat (K)
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerød
20 Didier Lamkel Ze
23 Omar Govea
60 Sambou Yatabaré
14 Amara Baby
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
22 Ethan Horvath
77 Clinton Mata
44 Brandon Mechele
24 Stefano Denswil
42 Emmanuel Dennis
25 Ruud Vormer (K)
20 Hans Vanaken
26 Mats Rits
47 Arnaut Groeneveld
80 Louis Openda
7 Wesley Moraes

Wissels

60' 11 Lior Refaelov (uit)/
22 David Simão (in)
 
71' 14 Amara Baby (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
 
80 Louis Openda (uit)/
6 Sofian Amrabat (in)
46'
 
47 Arnaut Groeneveld (uit)/
11 Krépin Diatta (in)
71'
 
77 Clinton Mata (uit)/
9 Jelle Vossen (in)
84'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Sofian Amrabat 64'
      Clinton Mata 79'
81' Sambou Yatabaré      
      Brandon Mechele 89'
92' Eindstand 0-0 92'
TERUG