Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.
1 2
13.04.2019 Plaats: Ghelamco Arena

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Yves De Neve - Kevin Monteny

Vierde official: Wim Smet
Toeschouwers: 15.820

Wedstrijdverslag

Amara Baby en Omar Govea Garcia nemen Royal Antwerp FC bij de hand

Op het moment dat het erom gaat, komt kwaliteit bovendrijven. Na twee winstpartijen op rij speelden de Reds een cruciale uitwedstrijd in de Ghelamco Arena. Amara Baby en Omar Govea Garcia waren de uitblinkers in een collectief sterk geheel. Amara Baby is een slangenmens, een vleugelspeler die vanaf links dartelde om daar ruimte tussen de linies te vinden. Zijn bijdrage in de wedstrijd was fenomenaal. Altijd aanspeelbaar, had de bal aan een touwtje, speelde achteloos tegenstanders uit en had daarnaast voortdurend oog voor zijn medemaats. Als de Senegalese Fransman dribbelt, dan is zijn blik nooit op maar altijd gericht over de bal. Die combinatie van kwaliteiten zorgt er automatisch voor dat ploeggenoten als vanzelf naar Amara Baby zoeken en naar hem toe trekken wanneer hij de bal heeft. Wanneer de bal naar de vleugelspeler rolde, stoomde linksback Simen Juklerod langs de zijlijn om buitenom te komen en boden de offensieve driehoek met Lior Refaelov, Didier Lamkel Ze en Omar Govea Garcia zich aan voor de combinatie.

De bezoekers, onder sublieme regie van de Mexicaan Omar Govea, draaiden op volle toeren en sneden keer op keer door de linies van de Gentenaren. Er was weer de drive en dynamiek van voor de winterstop te herkennen. Dat is pure winst, omdat in Gent duidelijk werd dat de selectie een stuk breder is dan eerder werd aangenomen. Vooral Mexicaan Omar Govea Garcia blijkt het elftal de creativiteit en impuls te geven die in deze fase van de competitie nodig is om de wedloop met de topteams uit de Jupiler Pro League vol te houden.

In een aardig volgelopen Ghelamco Arena gaven drie wereldkampioenen hockey de aftrap. De thuiscoach gaf de voorkeur aan Bezus in plaats van Esiti. Bij de bezoekers zat William Owusu Acheampong op de tribune en nam Jelle Van Damme terug zijn rol in de starterself waar ten nadele van Matheus Borges Domingues. Ook vleugelflitser Amara Baby kreeg het vertrouwen van Laszlo BŲlŲni. De start mocht er zijn. Gestuwd door een uitzinnig uitvak nam de Great Old van bij de aanvang het initiatief. Na vier minuten resulteerde dat in een doelpunt. Een vrije trap van Lior Refaelov werd verlengd door Omar Govea richting de kleine rechthoek. Amara Baby pompte binnen, maar werd teruggefloten door de heren van de VAR. Een nieuwe kans voor de Senegalees vond even later een superreflex van Kaminski op zijn weg. Een dominant Royal Antwerp FC kreeg desondanks loon naar werken. Onder druk gezet door Dieumerci Mbokani, besloot verdediger Derijck een onnauwkeurige terugspeelbal op zijn keeper te geven.

Amara Baby profiteerde vanuit een scherpe hoek om de openingstreffer te netten. Kaminski ging niet vrijuit. Een makke thuisploeg kon geen antwoord verzinnen en hield zich onledig met horizontaal breiwerk. Een kolfje naar de hand van het imponerende verdedigingsduo Dino Arslanagic en Jelle Van Damme. Nooit in de problemen gekomen en steeds loerend op de dodelijke counter gingen de bezoekers met een Arsenalscore in het voordeel rusten.

In de tweede helft een sterkere thuisploeg met het inbrengen van Chakvetadze voor een bleke Bezus. Nadat de VAR nogmaals een doelpunt van Dieumerci Mbokani annuleerde claimde aan de overkant een hysterisch thuispubliek om een strafschop. Jelle Van Damme had zeker geen handspel begaan. De cleansheet voor Sinan Bolat leek binnen bereik. Met een enige uitgespeelde actie kwam daar toch nog verandering in. Via Yaremchuk en David belandde de bal aan het halve maantje voor de voeten van Chakvetadze. De GeorgiŽr gaf Sinan Bolat het nakijken. De wedstrijd barstte pas echt los. Didier Lamkel Ze vond de dij van Kaminski nog op zijn weg. Simen Juklerod probeerde van grote afstand de thuisdoelman te verschalken. Dan was het Govea-time. Een mooi lobpassje van de Mexicaanse metronoom vond de doorgelopen Lior Refaelov. De topschutter kende geen genade. Hij schoot in een tijd staalhard voorbij een verbouwereerde Kaminski. De Reds opnieuw op rozen en het wisselcontingent werd aangesproken.

Invaller David Sim„o vond Omar Govea Garcia in het strafschopgebied. Een lobje over de keeper was het fraaie resultaat, maar... een karatetrap van de thuisdoelman werd door het arbitrale kwartet en de VAR onwaarschijnlijk over het hoofd gezien. Eerder in de tweede helft kon ook Dieumerci Mbokani al eens vanop eigen helft oprukken naar doel en ook daar een dubieuze rol voor de scheidsrechter. Asare torpedeerde Dieu, een sanctie bleef wederom uit. De laatste minuten maakte Royal Antwerp professioneel vol. Met een 9 op 9 wacht het met een gerust gemoed de komst van Club Brugge af op Paasmaandag. Just be there!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/04/2019)

Statistieken

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Thomas Kaminski
2 Arnaud Souquet
76 Timothy Derijck
28 Dylan Bronn
21 Nana Asare (K)
19 Brecht Dejaegere
6 Birger Verstraete
18 Roman Bezus
10 Alexander Sorloth
16 Jonathan David
17 Roman Yaremchuk
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
6 Simen JuklerÝd
14 Amara Baby
23 Omar Govea
38 Faris Haroun (K)
20 Didier Lamkel Ze
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

46' 18 Roman Bezus (uit)/
7 Giorgi Chakvetadze (in)
 
58' 19 Brecht Dejaegere (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
 
75' 2 Arnaud Souquet (uit)/
13 Giorgi Kvilitaia (in)
 
14 Amara Baby (uit)/
2 Matheus Borges Domingues (in)
80'
 
11 Lior Refaelov (uit)/
22 David Sim„o (in)
86'
 
20 Didier Lamkel Ze (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
90'
 

Begin Match
      Dieumerci Mbokani 7'
      Amara Baby 0-1 20'
Ruststand 0-1
68' Roman Yaremchuk      
77' Giorgi Chakvetadze 1-1      
      Lior Refaelov 1-2 82'
88' Dylan Bronn      
      Faris Haroun 89'
97' Eindstand 1-2 97'
TERUG