Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Sp. du Pays de Charleroi
1 2
10.03.2019 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters:
Frédéric Godelaine - Vito Di Vincenzo

Vierde official: Jasper Vergoote
Toeschouwers: 11.500

Wedstrijdverslag

Experimenteel elftal onderuit tegen wervelende Walen

Eerder deze week kwam de Waalse pers afgezakt naar de Bosuil. Het onderwerp van hun bezoek: Amary Baby. Conclusie? De Frans-Senegalese winger beweerde dat zijn huidige werkgever met ervaren spelers de Belgische voetbaltop wil bestormen en veel verder staat in zijn ontwikkeling. Op het prachtige Bosuilveld bleek zondagavond een andere realiteit. Een wervelend Sporting du Pays de Charleroi kon een experimenteel Antwerps elftal bij momenten naar de keel grijpen en na een vroege achterstand met de zege aan de haal gaan. Die vroege achterstand kwam er precies door toedoen van Amary Baby. De winger kijkt enkel vooruit kijkt en maakte zich niet druk over wat er in zijn rug gebeurt. Dat is best lastig voor zijn ploeggenoten, bleek zondag tegen de Karolo's. Acht graden en een vochtigheidsgraad van 69% in een winderig Bosuilstadion leken geen opmaat te zijn voor een leuke pot voetbal. Bovendien was de thuisclub genoodzaakt om enkele wijzigingen door te voeren.

In een onuitgegeven elftal stonden Omar Govea, David Simão en Dylan Batubinsika in de starterself. Daarentegen was Felice Mazzu zo tevreden over de prestatie van zijn poulains tegen hoogvlieger KRC Genk dat hij geen wijzigingen doorvoerde. Dat zou renderen, al kwam rood-wit na een uitgebreide studieronde in een gelijkopgaande eerste helft op voorsprong. Na 24 minuten vond spelmaker Lior Refaelov de doorspurtende rechtsback Aurélio Ulineia Buta. De Portugees leverde een zoveelste assist af. Dit keer vond hij Amary Baby. Met gebalde vuisten tikte de Frans-Senegalees de bal in het lege doel. Tot opluchting van de trouwe achterban werd het doelpunt na consultatie met de VAR gevalideerd. De bezoekers lieten zich evenwel niet kennen. Met combinatievoetbal kwamen zij de kooi van Sinan Bolat bedreigen. Een poging van Henen werd nog gekeerd door de Limburger. Zeven minuten na de openingstreffer ging zijn 12e clean sheet verloren.

Dylan Batubinsika schatte een pass verkeerd in en "zou met een minimale beroering sterspeler Osimhen onderuit hebben gehaald" in het strafschopgebied. Nicolas Laforge wees naar de stip. De Nigeriaan nette zelf zijn 11e van het seizoen. Beide clubs schoten eenmaal op doel voor rusten en scoorden uit hun poging. Maximale efficiëntie, maar in het veldspel waren de bezoekers wel superieur.

Het kantelmoment in de wedstrijd kwam snel na rust. Dieumerci Mbokani werd door Lior Refaelov bediend in het strafschopgebied en werd neergehaald. Dit keer strafschop voor de Great Old. Lior Refaelov kwam oog in oog met doelman Penneteau. De Israëliër knalde de bal pardoes tegen de staak. De beste Antwerpkans was verkeken. Jonathan Bolingi was ondertussen William Owusu Acheampong komen vervangen. Het waren toch vooral de bezoekers die de wet dicteerden. Een kans voor Osimhen vloog nog nipt naast de paal maar even later zette Marinos invaller Massimo Bruno aan het werk. En een mooie aanval werd verzilverd. De thuisploeg in de achtervolging. Laszlo Bölöni bracht publiekslieveling Geoffry Hairemans en Didier Lamkel Ze. Hoewel beiden voor meer dynamiek in het Antwerpse spel zorgden, konden ook zij een uitstekend georganiseerde bezoekende afweer niet ontregelen. Kansen voor Jonathan Bolingi en Dieumerci Mbokani in de slotfase brachten geen soelaas.

Een nieuwe thuisnederlaag voor de Reds, maar volgende week volgt een bezoek aan de stoere Kerels van KV Kortrijk. Rood-wit kan dan opnieuw zijn mooie uitreputatie onderstrepen, al zal dat opnieuw zonder sterkhouders Sambou Yatabaré, Jelle Van Damme en kapitein Faris Haroun moeten gebeuren. Just be there!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/03/2019)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Sp. du Pays de Charleroi

Elftallen

1 Sinan Bolat (K)
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
21 Dylan Batubinsika
6 Simen Juklerød
14 Amara Baby
22 David Simão
23 Omar Govea
11 Lior Refaelov
19 William Owusu Acheampong
70 Dieumerci Mbokani
1 Nicolas Penneteau
17 Stergos Marinos
8 Francisco Javier Martos (K)
25 Matias Nurio Domingos
33 Angella Gabriele
22 Gaetan Hendrickx
44 Ryota Morioka
26 Marco Ilaimaharita
88 Gholi Zadehnojehdeh Ali
45 Victor Osimhen
7 David Henen

Wissels

46' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
 
65' 22 David Simão (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)
 
85' 30 Aurélio Buta (uit)/
20 Didier Lamkel Ze (in)
 
7 David Henen (uit)/
77 Massimo Bruno (in)
70'
 
88 Gholi Zadehnojehdeh Ali (uit)/
9 Adama Niane (in)
82'
 
44 Ryota Morioka (uit)/
24 Dorian Dessoleil (in)
88'
 

Begin Match
24' Amara Baby 1-0      
      Victor Osimhen (penalty) 1-1 31'
Ruststand 1-1
      Massimo Bruno 1-2 77'
      Gaetan Hendrickx 84'
      Gaetan Hendrickx 87'
      Nicolas Penneteau 90'
94' Eindstand 1-2 94'
TERUG