Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
2 1
03.03.2019 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Lijnrechters:
Mathias Hillaert - Tom Vanpoucke

Vierde official: Alexandre Boucaut
Toeschouwers: 11.000

Wedstrijdverslag

Dominante Great Old met driepunter naar Play-off één

Na de blamage op Daknam poetste R Antwerp FC de afgelopen weken het zelfvertrouwen weer op. Tegen RSC Anderlecht leverde het lof op, maar door een doelpunt in de blessuretijd van de hoofdstedelingen, geen positief resultaat (0-1). Vorige week werd met een strakke teamorganisatie hoogvlieger KRC Genk in de eigen Luminus Arena op een brilscore gehouden. De Antwerpenaren willen af van de grillen en dus moest op een winderige Bosuil KAS Eupen voor de bijl: van de ondergrens naar beneden bijstellen in Lokeren als gevolg van elf dolende individuen, tot twee krachtige teamprestaties tegen topteams uit de Jupiler Pro League. De afgelopen twee weken werd wat betreft teamorganisatie een nieuwe bovengrens aangetikt.Tegen de Oostkantonners was er weer bereidheid om voor elkaar te werken, de overgave om niet alleen met, maar ook zonder bal alles te geven.

Niet los van elkaar, strijdend voor eigen eer, maar met elkaar. Als team aanvallen, als team omschakelen en als team verdedigen. Met het weer talrijk opgekomen fanatieke publiek in de rug dwong de Great Old tegen de Panda's de ene na de andere kans af en won nipt na een bewogen en interessante wedstrijd. Met deze thuiszege is de Great Old zeker van kwalificatie voor de kampioenenpoule in de Jupiler Pro League. Een gevoel van opluchting maakte zich na afloop meester in een volgepakte Bosuil. De Roemeense coach Laszlo Bölöni drukte alle bewoordingen over een vormcrisis na de 1 op 9 eigenhandig de kop in. Het kan er opeens weer zijn. Met geslaagde wissels had de ervaren coach toch maar weer zijn gelijk gehaald.

Met Didier Lamkel Ze en Aurélio Ulineia Buta in de startersrij ten faveure van Daniel Opare en Sambou Yatabaré zocht de thuisploeg vanaf de eerste minuut naar de openingstreffer. De Oostkantonners hadden een uitblinkende doelman Van Crombrugge in hun rangen. De stugge organisatie met vijf verdedigers en twee defensieve middenvelders voor hem maakte het de Reds in de eerste helft knap lastig. Via een imponerende Aurélio Ulineia Buta en draaischijf Lior Refaelov werden mooie kansen afgedwongen. Ook Antwerpproduct Geoffry Hairemans liet zich opnieuw van zijn creatiefste kant zien. Na zeven minuten ging Didier Lamkel Ze als eerste zijn kans. De Eupense goalie ranselde de bal uit de winkelhaak. Op het kwartier verijdelde Van Crombrugge met een karpersprong de inzet van Lior Refaelov. Kort voor rusten werd William Owusu Acheampong afgeblokt door de bezoekende defensie.

De bal caprioleerde voor de voeten van Geoffry Hairemans. Diens plaatsbal belandde via de vingertippen van de doelman op de paal. Een dominante thuisploeg was niet beloond voor geleverde inspanning.

Dino Arslanagic bleef wegens ziekte in de kleedkamers en werd vervangen door Dylan Batubinsika. De Reds bleven verwoed jagen op de verdiende voorsprong. Didier Lamkel Ze verzuimde een droompass van Lior Refaelov te verzilveren. Uitstel van executie voor de moedig strijdende poulains van Makélélé. Kwikzilveren Aurélio Ulineia Buta dweilde wederom zijn rechterflank af en leverde een puntgave assist af. Het was William Owusu, die de score aan de tweede paal opende met een strakke deviatie. De schaapjes op het droge? Zo dachten er velen, want de Eupense weerstand leek gebroken. Dat was helaas gerekend zonder het mistasten van linksachter Simen Juklerřd. De Noor speelde de bal lateraal breed en het was voor Ocansey een koud kunstje om de gelijkmaker te netten. Toen begon het pas. Laszlo Bölöni sprak met Amara Baby en Jonathan Bolingi zijn gehele wisselcontingent aan.

Nog meer aanvallende intenties leiden tot doelgevaar en VAR-tijd. Eerst werd Dylan Batubinsika een doelpunt ontnomen na een minuscuul duwtje in het strafschopgebied. Even later stond de Bosuil in lichterlaaie toen Dieumerci Mbokani een lange pass van Geoffke in de winkelhaak deponeerde. Te vroeg gejuicht want de VAR had de Congolees in buitenspelpositie gezien. Uiteindelijk kreeg een gretige thuisploeg loon naar werken. Een geniale pre-assist van Geoffry Hairemans vond de sneltrein Aurélio Ulineia Buta. De Portugees vond in de tweede zone de instormende Jonathan Bolingi en de voorsprong was een feit. Of toch niet? Op aangeven van zijn lijnrechter keurde de jonge scheidsrechter Van Damme in eerste instantie het doelpunt af. Na beraad met de videoref werd de goal toch gevalideerd.

Derde keer, goede keer! Met uitblinkers Aurélio Ulineia Buta, Jelle Van Damme en Geoffry Hairemans maakte stamnummer 1 vlotjes de 90 minuten vol. Schaduwzijde: zowel kapitein Faris Haroun als bankzitter (!) Sambou Yatabaré kregen hun tiende gele prent van het lopende seizoen. Zij zijn de resterende competitiewedstrijden tegen Sporting du Pays de Charleroi en KV Kortrijk geschorst. Met deze eerste thuiszege van 2019 heeft de club zich al in het tweede jaar na de promotie weten te verzekeren van een plaatsbewijs in de fel begeerde kampioenenpoule van de Jupiler Pro League. Een huzarenstukje voor de oudste club van het land en wel dubbel en dik verdiend! Volgende week komt Felice Mazzu met zijn troepen naar de Bosuil. Just be there!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/03/2019)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerřd
20 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
10 Geoffry Hairemans
11 Lior Refaelov
19 William Owusu Acheampong
70 Dieumerci Mbokani
1 Hendrik Van Crombrugge
14 Alessio Castro-Montes
25 Rocky Bushiri Kisonga
22 Siebe Blondelle
24 Silas Gnaka
10 Luis Garcia (K)
4 Jordan Loties
8 Jean Amani
6 Remi Mulumba
28 Eric Ocansey
70 Mamadou Fall

Wissels

46' 20 Didier Lamkel Ze (uit)/
21 Dylan Batubinsika (in)
 
65' 20 Didier Lamkel Ze (uit)/
14 Amara Baby (in)
 
69' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
9 Jonathan Bolingi (in)
 
8 Jean Amani (uit)/
18 Nils Schouterden (in)
71'
 
28 Eric Ocansey (uit)/
34 Konan NDri (in)
76'
 
4 Jordan Loties (uit)/
3 Cheick Keita (in)
88'
 

Begin Match
      Jean Amani 16'
29' Didier Lamkel Ze      
Ruststand 0-0
52' William Owusu Acheampong 1-0      
      Eric Ocansey 1-1 56'
76' Jelle Van Damme      
84' Jonathan Bolingi 2-1      
85' Sambou Yatabaré      
87' Faris Haroun      
      Siebe Blondelle 88'
94' Eindstand 2-1 94'
TERUG