Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.
0 0
24.02.2019 Plaats: Luminus Arena

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters:
Karel De Rocker - Thibaud Nijssen

Vierde official: Christof Dierck
Toeschouwers: 18.000

Wedstrijdverslag

Rood-wit recht de rug en brengt verdiend punt mee uit Limburg

Eigen bericht - Sambou Yatabaré had het vooraf gezegd: "Er is geen goed moment om naar de Luminus Arena af te reizen". Zou de warrior van Royal Antwerp gelijk krijgen? De statistieken spraken alvast in het voordeel van de Limburgers, maar iedereen met een min of meer objectief oordeel zal zich nog wel herinneren hoe hard scheidsrechter Boucaut zich op de Bosuil had ingespannen om de tegenstander eigenhandig te vloeren. Alle rood-witte fans spreken nog steeds schande van de strafschop die KRC Genk ten geschenke kreeg ten nadele van Aurélio Ulineia Buta. Hoewel de valsspeler van de eerste ronde er nu niet bijliep, had ook hij verrassend geen plaats in de basis. Zo liep Daniël Opare geheel onverwacht in de startersrij. Terwijl bij de thuisploeg blijkbaar geen wisseloplossingen in de rijkgestoffeerde selectie te vinden waren, had de rood-witte technische staf na de doortocht van de recordkampioen geschoven met de pionnen. Jonathan Bolingi en Dylan Batubinsika moesten hun min of meer vast plek binnen de wedstrijdkern afstaan aan o.a. Omar Govea Garcia, na maandenlang blessureleed eindelijk fit bevonden voor de dienst. Zeer tot genoegen van de weer luidruchtige bezoekersvakken mochten ook Geoffry Hairemans en William Owusu Acheampong de strijd aanbinden met de reeksleider.

KRC Genk kon na de Europese uitschakeling aantreden in wat heet haar sterkste opstelling. Dat belette de Great Old niet al onmiddellijk voor gevaar te zorgen. Lior Refaelov heeft de ruimte, maar de passing naar Dieumerci Mbokani werd door Aidoo ternauwernood ontzet. Hoewel gesteund door schaduwspits William Owusu Acheampong, was het was optornen tegen een overmacht voor de rood-witte spits. Op veel clementie bij de wedstrijdleiding moest hij overigens ook niet rekenen. Zo kon Trossard even later diepgaan, maar het schot kwam binnen bereik van Antwerpdoelman Sinan Bolat. Wel kwam er al heel vlug een eerste flap richting Faris Haroun, er zouden gezien de reputatie van Visser in de slotfase voorspelbaar nog vier volgen! Net voor het verstrijken van het eerste kwartier kwam rood-wit opzetten. Het schot van William Owusu Acheampong op aangeven van Geoffry Hairemans ging naast het doel van Vukovic, aangekondigd in de pers als zwaar geblesseerd, maar gewoon tussen de palen! De lokale doelman zou net als overbuur Sinan Bolat geen wonderen moeten verrichten om zijn nul te handhaven. Zo knalde na een langzaam uitgesponnen KRC-aanval Heyen hoog over.

Een bezoekende corner werd bijna een ideale springplank voor een snelle prik van Ndongala. Sambou Yatabaré pakte correct af, al had de spurtbom wel verzorging nodig. Dat had scheidsrechter Visser voor een keertje goed gezien! Balverlies van Dewaest werd KRC bijna fataal, Lior Refaelov richtte zijn voorzetschot buiten het kader. Sinan Bolat moest vervolgens strak tussenbeide komen. De kopbal van Dewaest was dus evenmin doeltreffend. Beide ploegen gingen de rust in met een dubbel blanke score, al drong de thuisploeg in zicht van het rustsignaal nog aan.

Ongewijzigde elftallen na de kampwissel, al moest Visser even wachten op het bezoekende elftal. Eens terug op gang, was het een tijdje wachten op een eerste doelpoging. Die kwam van de voet van Heynen. Het schot klom fors over het doel van Sinan Bolat. David Martins Simão kreeg dan al zijn instructies voor een latere invalbeurt. Even later moest de Antwerpdoelman toch de handen uit de mouwen steken om een voorzet van Maehle uit de lucht te plukken. Daniël Opare, die gretig zijn streng trok tegen snelheidsduivel Ndongala, triggerde na overtreding op William Owusu, met een vrijschop Antwerpspits Dieumerci Mbokani die Aidoo op zijn weg vond. Op het uur stuurde de thuisploeg debutant Ito tussen de lijnen. Dewaest nam na enige aarzeling de aanvoerdersband over. Pozuelo in de handen van Sinan Bolat en De Norre met een poging over het doel, vuurden het volume in de Luminus Arena aan, al lieten de rood-witte fans zich op geen enkel ogenblik overstemmen. Zeker niet als Vukovic in weinige seconden twee keer handelend moest optreden. Hij onderscheidde zich op de kopslag van William Owusu Acheampong op corner van Lior Refaelov en op de herneming van Faris Haroun.

Een kwartier voor tijd, met de beginscore op het bord, vond de vrijschop van Geoffry Hairemans de knikker van Jelle Van Damme aan de tweede paal, maar hij kopte naast. KRC luidde na de belachelijk lichte gele kaart voor William Owusu Acheampong, het slotoffensief in met twee corners op rij. Telkens Dieumerci Mbokani paraat om de blauw-witte poging te neutraliseren. Zo'n tien minuten voor het einde (uitgerokken vier minuten extra-speeltijd meegerekend) bracht Laszlo Bölöni zijn enige wissel. David Martins Simão, eerder al degelijk geïnstrueerd aan de zijlijn, schakelde zich vlotweg in. Ging hoog storen en trok zo samen met zijn ploegmaats in weerwil van de gelekaartenregen van Visser het beoogde en nodige punt over het laatste fluitsignaal heen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/02/2019)

Statistieken

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Danny Vukovic
31 Joakim Maehle
45 Joseph Aidoo
6 Sebastien Dewaest
2 Casper De Norre
28 Bryan Heynen
77 Dieumerci Ngondala
18 Ruslan Malinovskyi
24 Alejandro Pozuelo
10 Mbwana Samatta
14 Leandro Trossard (K)
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerød
19 William Owusu Acheampong
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré
10 Geoffry Hairemans
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

61' 14 Leandro Trossard (uit)/
7 Junya Ito (in)
 
74' 77 Dieumerci Ngondala (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 561

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 561
Jhon Janer Lucumi (in)
 
11 Lior Refaelov (uit)/
22 David Simão (in)
85'
 

Begin Match
      Faris Haroun 19'
Ruststand 0-0
      Geoffry Hairemans 74'
      William Owusu Acheampong 80'
83' Joseph Aidoo      
      Dieumerci Mbokani 89'
90' Bryan Heynen      
      Dino Arslanagic 92'
94' Eindstand 0-0 94'
TERUG