Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.S.C. Anderlecht
0 1
17.02.2019 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Yves De Neve - Kevin Monteny

Vierde official: Wesley Alen
Toeschouwers: 14.500

Wedstrijdverslag

Supertalent beslist tactisch steekspel

RSC Anderlecht is de meest prestigieuze club van het land, maar de nieuwe coach had de club nog niet op de rails. Met 4 op 12 was zijn bilan eerder negatief. Negatief was ook de 12 op 36 behaalde punten op verplaatsing, inclusief vijf opeenvolgende uitnederlagen. De trots uit de hoofdstad incasseerde in 21 uitwedstrijden telkens minimaal een tegendoelpunt en dat tegen een op en top gemotiveerde thuisploeg. Royal Antwerp FC wilde bewijzen dat de nederlaag bij Sporting Lokeren OV een accident de parcours was. Nokvolle tribunes keken uit naar de topper op de Bosuil. Roemeense coach Laszlo Bölöni koos voor een behoudend spelconcept en dropte Jonathan Bolingi in zijn starterself ten nadele van Ivo Dos Santos Rodrigues. Een lekker zonnetje, de schemering viel langzaam in, kersvers Vlaams minister Koen Van de Heuvel kwam de aftrap geven. Wat kon er mislopen? Wel, de VAR onder leiding van Tim Pots en het Brusselse supertalent Yari Verschaeren!

Inderdaad, het was een assist waar de klasse van afdroop. In blessuretijd haalde het toptalent een lange pass van Saelemaekers op geniale wijze uit de lucht. Vervolgens de blik naar de instormende miljoenenaankoop Yannick Bolasie, die directe tegenstanders Aurélio Ulineia Buta en doelman Sinan Bolat verraste met een loopactie naar de tweede zone. De perfect aangesneden pass waarmee Verschaeren de bal op het hoofd van de Congolees schilderde : 0-1. Het was een zwaar verdict voor de Great Old, de beste en meeste kansen waren immers voor de thuisploeg. In extremis kon een aanval via Ivo Dos Santos Rodrigues belanden bij Dieumerci Mbokani. De Congolees bediende fraai de ingevallen William Owusu. De publiekslieveling haalde uit met een prachtige buffelstoot, maar excellerende doelman Didillon hield zijn netten schoon met een wereldreflex.

De bezoekers begonnen het best aan de partij met veel balbezit zonder evenwel een uitgespeelde kans te creëren. Na 10 minuten namen de Reds de wedstrijd resoluut in handen. Dank zij uitblinkende Kameroener Didier Lamkel Ze kwam de thuisclub ook aan mogelijkheden. De kwelduivel van Cobbaut brak geregeld door de verdedigingsgordel van de hoofstedelingen en kon enkel gestopt worden door overtredingen. Zo kon Simen Juklerod een vrije trap richting Didillon afvuren, de Fransman gaf geen krimp. Even later een herhaling als Didier Lamkel Ze wederom zijn flank afdweilde, maar te gehaast was om een assist af te leveren voor de instormende aanvallers. Rond het halfuur geen ingrijpen van de VAR wanneer een Anderlechtverdediger de bal met de hand toucheerde in het strafschopgebied. Even voor rusten opnieuw gevaar voor de Brusselse kooi. Lior Refaelov kon gebruik maken van het goede kopwerk van zijn spitsen, maar schoot in het zijnet.

Het tactische steekspel ging in de tweede helft onverdroten voort. Beide ploegen probeerden de aanvallende intenties van de opponent te neutraliseren en slaagden daar wonderwel in. Een kopbal van Lawrence miste kracht. Aan de overzijde kon een kwikzilveren Aurélio Ulineia Buta meermaals gevaarlijk zijn. En toen kwam het moment van VAR-mannetje Pots. Lior Refaelov stuurde Didier Lamkel Ze in het straatje. De Kameroener omspeelde de Brusselse goalie. Didillon probeerde de Antwerpspeler te ontwijken, maar de dynamiek van beide spelers was zo heftig dat een aanraking tot de mogelijkheden behoorde. Scheidrechter Van Driessche wees naar de stip maar kwam na lang beraad met de VAR tot het geven van een gele kaart aan de Kameroener voor een schwalbe. Dubbele videomoord op de Bosuil: geen penalty en Didier Lamkel Ze geschorst voor de volgende uitwedstrijd op KRC Genk.

Een enthousiast thuispubliek probeerde de Great Old alsnog naar de verdiende overwinning te schreeuwen. Een late vrije trap van Lior Refaelov belandde in de middelste rijen van Tribune 3. Blessuretijd begon met het moment 'Yari Verschaeren'. De thuisploeg bleef met een kater achter. Het tactische steekspel kreeg een winnaar. Volgende week kunnen de Reds hun mooie uitreputatie alle eer aandoen in de topper op KRC Genk. Just be there!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/02/2019)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.S.C. Anderlecht

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerřd
20 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré
11 Lior Refaelov
9 Jonathan Bolingi
70 Dieumerci Mbokani
16 Thomas Didillon
7 Andy Najar
2 Kara Mbodji
3 Jamie Lawrence
22 Elias Cobbaut
99 Zakaria Bakkali
11 Yannick Bolasie
27 Peter Zulj
51 Yari Verschaeren
20 Sven Kums (K)
19 Ivan Santini

Wissels

82' 9 Jonathan Bolingi (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
 
87' 20 Didier Lamkel Ze (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
 
22 Elias Cobbaut (uit)/
44 Antonio Milic (in)
57'
 
7 Andy Najar (uit)/
56 Alexis Saelemaekers (in)
67'
 

Begin Match
34' Sambou Yatabaré      
      Yannick Bolasie 36'
Ruststand 0-0
81' Jelle Van Damme      
81' Didier Lamkel Ze      
84' Faris Haroun      
      Yannick Bolasie 0-1 90'
96' Eindstand 0-1 96'
TERUG