Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Sp. Lokeren O.-Vl. R. Antwerp F.C.
2 1
09.02.2019 Plaats: Daknamstadion

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters:
Jimmy Cremers - Patrick Plumes

Vierde official: Nicolas Laforge
Toeschouwers: 4.203

Wedstrijdverslag

Het verhaal van het gewonde dier...
Eigen bericht - KSC Lokeren OV mocht dan wel reekswinnaar van Play-Off 2 zijn geweest tijdens de vorige campagne (in de poule met R.A.F.C.), de afgelopen weken en maanden hebben de voetbalgoden het zinkende Wase schip geen reddingsboei toegeworpen. Of toch? Ook onder coach Glenn De Boeck konden de Waaslanders in het pas begonnen kalenderjaar de negatieve spiraal (nog) niet ombuigen. Een hapje dus voor de Play-Off I beluste Great Old? De coach van die andere fusieclub uit Oost-Vlaanderen stuurde in HLN alvast een forse waarschuwing richting Bosuil. Of de krant er ook gelezen wordt door de technische staf? Het afgelopen anderhalve seizoen lieten de troepen van Laszlo Bölöni en Wim De Decker zich geen moment betrappen op onderschatting. De online promo getuigde van realisme binnen de achterban, die weer massaal de doortocht door de Kennedytunnel had gemaakt, maar of er voor de vele honderden rood-witte fans ook veel te zien zou zijn in de benepen bezoekersvakken?

Royal Antwerp FC kon na een strafzondag voor Dieu(merci, Wim Smet!) Mbokani opnieuw beschikken over haar sterkste centrale as. Daarrond groepeerde de technische staf de vertrouwde gezichten. Ook Didier Lamkel Ze mocht na diens gemengde geel-rode uitsluiting opnieuw de startersrij in. KSC Lokeren had na de nederlaag in Kortrijk fors aan het effectief gesleuteld. Alexandre Boucaut was alweer aangeduid om een wedstrijd van de Ploeg van 't Stad op het hoogste vlak in goede banen te leiden. De ANTWERPSUPPORTER Online moest het alvast stellen zonder zijn (zieke) fotograaf.

KSC Lokeren OV mocht dan wel de steun van Daltona ingeroepen hebben, de bezoekers hadden binnen luttele seconden de eerste doelkans geprepareerd. Aurélio Buta rolde de rechterflank op stuurde door de zestien, maar het kanon van Dieumerci Mbokani stuurde aan de eerste paal naast. KSC had de verwittiging onmiddellijk begrepen, rechtte de rug en zette in overeenstemming met de samenstelling van de XI, een offensieve strategie in werking. Het duurde nog wel een hele tijd voor de Waaslanders in de buurt van Sinan Bolat zouden geraken, maar beletten tegelijk ook dat de wat lusteloos ogende bezoekers averij zouden aanrichten. Op de achtste minuut toch een infiltratie langs Simen Juklerod. Het gevaar werd tijdig in de kiem gesmoord. Net voor het kwartier richtte Didier Lamkel Ze vanop zijn stilaan vertrouwde rechterflank over het doel van Verhulst. Dieumerci Mbokani flirtte met de (onzichtbare) buitenspellijn en werd telkens in de vlag gevangen. KSC-verdediger Filipovic kopte een vrijschop van Overmeire, waakhond van Lior Refaelov, in handen van Sinan Bolat.

Cevallos probeerde het via een goedkoop verkregen vrijschop na duel tussen Miric en Aurélio Ulineia Buta, recht op doel. De Antwerpdoelman hoefde nauwelijks de handen uit te steken. Halverwege net voorbij of KSC stuurde twee spelers uit de dug-out voor een vroege opwarming. KSC tekende ondertussen wel enkele leuke combinaties op de mat, R.A.F.C. keek (bijna) goedkeurend toe. Vrezen hoefde voorlopig (nog) niet. De afwerking ook bij Cevallos bleef ondermaats. Net voorbij het half uur luidde de klokken boven Daknam. Snelle combinatie met Tirpan aan begin en einde en plots stond Musano oog in oog met de Antwerpdoelman. De spits behield zijn cool en werkte overhoeks af. De Great Old kon er in de eerste periode nog nauwelijks wat tegenover plaatsen. In blessuretijd werd de gelijkmaker via Simen Juklerod weliswaar van de lijn geveegd door Filipovic en ook de rebound van Ivo Dos Santos Rodrigues werd met meer geluk dan branie in hoekschop geweerd.

Ondanks de weinig flatterende tussenstand, behielden de Antwerpcoaches vast aan de basisopstelling. Er was aanvallende versterking op komst, maar voorlopig moest Dieumerci Mbokani zijn strijd met de onzichtbare buitenspellijn en krachtpatser Deschacht verder zetten. KSC Lokeren kon nog bijna uit de rood-witte aftrap de score verdubbelen. Dieumerci Mbokani richtte vervolgens naar de korte hoek, waar Verhulst in twee keer redding bracht. De gerichte trap op halve hoogte van Didier Lamkel Ze verplichtte de Lokerse goalie tot zijn eerste krachtdadige ingreep. Het leverde de bezoekers enkel een hoekschop op. Diepe bal en automatisch ging die vlag nog drie keer omhoog. Bij de intrede van William Owusu Acheampong moest de thuisploeg die regelmaat onderbreken, al stond de defensie wel sterk in weerwerk. Bijna halverwege de periode spurtte Terki over de achterlijn, vond aan de tweede paal de overigens nogal statisch acterende Miric die krachtdadig binnenkopte. Sinan Bolat op een onoverwinnelijke achterstand.

Zo leek het wel. Amara Baby en even later ook David Martins Simão (voor zijn eerste speelminuten in rood-wit shirt) moesten onder een (bijna) striemend protest van de achterban, de achtervolging mee gestalte komen geven. Was een handspel in de zestien voor scheidsrechter en VAR te licht bevonden voor de zwaarste sanctie, Lior Refaelov kon aan het begin van de extra-tijd toch nog achter de stip voor een charge zonder gele sanctie van Filipovic op Dieumerci Mbokani. Die was er tot twee keer toe wel geweest voor heel opzichtig tijdwinnen vanwege KSC. Tegen de streep in de linkerhoek stond gele zondaar Verhulst machteloos. Er restte de Great Old te weinig tijd om de score nog in evenwicht te zetten... De reacties van de fans logen er niet om!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/02/2019)

Statistieken

K. Sp. Lokeren O.-Vl. R. Antwerp F.C.

Elftallen

13 Davino Verhulst
20 Omri Ben Harush
32 Jakov Filipovic
3 Olivier Deschacht
25 Mikael Tirpan
7 Kilian Overmeire
11 Knowledge Musona
23 Lukas Marecek
10 Jose Cevallos
14 Mehdi Terki
21 Mark Miric
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerød
20 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré
8 Ivo Rodrigues
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

71' 21 Mark Miric (uit)/
77 Anton Saroka (in)
 
85' 14 Mehdi Terki (uit)/
35 Tracy Mpati (in)
 
89' 11 Knowledge Musona (uit)/
17 Guus Huperts (in)
 
60 Sambou Yatabaré (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
61'
 
20 Didier Lamkel Ze (uit)/
22 David Simão (in)
68'
 
8 Ivo Rodrigues (uit)/
14 Amara Baby (in)
71'
 

Begin Match
32' Knowledge Musona 1-0      
Ruststand 1-0
68' Mark Miric 2-0      
78' Davino Verhulst      
86' Tracy Mpati      
      Lior Refaelov (penalty) 2-1 89'
90' Jose Cevallos      
96' Eindstand 2-1 96'
TERUG