Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Oostende R. Antwerp F.C.
0 2
02.02.2019 Plaats: Versluys Arena

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters:
Laurent Conotte - Vito Di Vincenzo

Vierde official: Nathan Verboomen
Toeschouwers: 4.863

Wedstrijdverslag

Swingende en dominante Great Old geeft voetballes aan Kustboys

De wedstrijdbeelden van KV Oostende – KAA Gent werden ongetwijfeld vertoond aan de spelers van Royal Antwerp FC. De Zeekapiteins speelden hun beste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Verheyen het grootste deel van het duel de JPL-hoogvlieger op alle fronten de baas was. De grote vraag was of na de verloren penaltyloterij de troepen van KVO het opnieuw aandurfden overal op het veld druk te zetten vanaf het begin. De Kustboys waren mentaal aangeslagen en vooral doordrongen van het kwaliteitsverschil. Zij kozen ervoor om achteruit in de plaats van vooruit te stappen bij balverlies en dat niet enkel door een snijdende wind in hun nadeel in de eerste helft. Een vijfmansverdediging, geregeld met vier middenvelders kort daarvoor, was het beproefde recept van de door de media fel gehypte thuiscoach. Zulk spelconcept gaat enkel op tot de openingstreffer valt en dat gebeurde snel, heel erg snel. De bezoekers waren naar de kust afgereisd zonder Didier Lamkel Ze en Dieumerci Mbokani. Matheus Borges moest zich tevreden stellen met een invallersstatuut. Plaatsvervangers waren de bedrijvige Ivo Dos Santos Rodrigues, William Owusu Acheampong en kapitein Faris Haroun.

Bij de thuisploeg gaven De Sutter en Zivkovic verstek. De ploeg van Laszlo Bölöni heeft op deze ijskoude, regenachtige winteravond in de Versluys Arena laten zien in staat te zijn de defensieve spelopvatting van de thuisploeg te kunnen ontmantelen. De kwaliteiten aan de bal van R Antwerp FC zijn inmiddels alom bekend, maar op KVO zullen ook de fysieke en mentale kwaliteiten worden getest. Na de vorige wedstrijd tegen R Standard de Ličge ontstond er een ware mediahetze tegen onze spelers en daar moesten de bezoekers mee dealen. Ook een wederom uitpuilend bezoekersvak liet duidelijk met spandoeken merken het niet eens te zijn met de VAR en de recente analyses van het journalistenheir in de media. Vanaf de eerste minuut eiste de Great Old de bal op. Gedreven door de wind creëerden ze in een furieuze openingsfase de beste kansen. Eerst nog een slap shot van William Owusu Acheampong. Een minuut later stond de voorsprong al te flikkeren op het scorebord. Balverlies van Vanlerberghe gaf Aurélio Ulineia Buta de mogelijkheid om na een inworp een één-tweetje op te zetten met spelmaker Lior Refaelov. De rechterflank bracht de bal voor doel aan de verste paal.

Diens landgenoot Ivo Dos Santos Rodrigues kopte na een zweefduik de nul van de tabellen. Rood-wit ging verder door op het elan. Kansen voor Aurélio Ulineia Buta, Jonathan Bolingi en opnieuw Ivo Dos Santos Rodrigues brachten de dubbele voorsprong echter niet op het bord. Dan weer pogingen van Lior Refaelov en de mee opgerukte Jelle Van Damme vonden ook de weg naar de bevrijdende tweede treffer niet. Twaalf doelpogingen voor de rust voor een swingend en dominante roodwitte falanx maar een zeer karige beloning met een Arsenalscore tot gevolg. KVO kreeg tussen al dat rood-witte oorlogsgeweld welgeteld EEN kans om een tot dan toe werkloze Sinan Bolat te bedreigen. Een ongewilde assist van Jelle Van Damme zonderde Vanlerberghe af voor het doel van de Limburgse Turk. De kopstoot van de middenvelder had onvoldoende kracht om de Antwerpdoelman te verschalken.

In de tweede helft trof de thuisploeg gedreven door de zeewind met de moed der wanhoop naar voren, trof tweemaal het doelkader via verdediger Milovic en invaller Coopman. Een scrimmage in de laatste minuut via Guri bracht evenmin zoden aan de dijk. Stamnummer een domineerde vrolijk verder, maar miste net zo goed de opgelegde kansen. Jonathan Bolingi, Ivo Dos Santos Rodrigues en Lior Refaelov verzuimden om de score te verdubbelen. Het was wachten tot de ervaren stuurman Laszlo Bölöni zijn wisselcontingent aansprak om de zege veilig te stellen. Amper op het terrein of Geoffry Hairemans kreeg een puntgave assist van Lior Refaelov en scoorde zijn eerste treffer van de jaargang. Met zijn gouden linker zette de fijnbesnaarde technicus zijn ploeg in blessuretijd op rozen. Het sprak boekdelen dat de treffer uitgebreid gevierd werd met de weer talrijk meegereisde aanhang. Met deze routinezege zet de Great Old een reuzenstap richting PO een. En nu bevestigen op het veld van hekkensluiter KSC Lokeren OV. Just be there!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/02/2019)

Statistieken

K.V. Oostende R. Antwerp F.C.

Elftallen

28 William Dutoit
19 Amin Nouri
4 Wout Faes
6 Nicolas Lombaerts
3 Laurens De Bock
26 Kevin Vandendriessche
17 Jordi Vanlerberghe
14 Aristote Nkaka
55 Fernando Canesin
10 Sindrit Guri
5 Goran Milovic
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerřd
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré
11 Lior Refaelov
9 Jonathan Bolingi
19 William Owusu Acheampong

Wissels

68' 14 Aristote Nkaka (uit)/
7 Fashion Sakala (in)
 
81' 26 Kevin Vandendriessche (uit)/
43 Sandler Coopman (in)
 
8 Ivo Rodrigues (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)
91'
 
9 Jonathan Bolingi (uit)/
14 Amara Baby (in)
95'
 

Begin Match
      Ivo Rodrigues 0-1 3'
25' Aristote Nkaka      
      Faris Haroun 38'
      Ivo Rodrigues 43'
Ruststand 0-1
      Sambou Yatabaré 49'
61' Wout Faes      
      Jelle Van Damme 70'
88' Sindrit Guri      
      Geoffry Hairemans 0-2 92'
96' Eindstand 0-2 96'
TERUG