Koen Thijs - Pieter Becquet

Vierde official: Jan Boterberg
Toeschouwers: 14000

Geen excellente sportavond op de Bosuil

Eigen bericht - Net als in de heenronde zijn de Kanaries met de driepunter gaan vliegen. Pechvogel van de avond was allicht Omar Govea Garcia. Bij zijn eerste interventie kreeg hij niet alleen fout tegen, maar moest zich ook minutenlang laten verzorgen. De Bosuil probeerde wel nog terug te keren, maar moest zich weldra laten vervangen na een tweede beurt van de wonderspons van kine Jan Vandenhouten. In de periode dat R.A.F.C. even in ondertal speelde, kreeg het na een ongelukkige reflex van doelman Sinan Bolat prompt een strafschop tegen. De Sint-Truidense Voetbal Vereniging teerde op dit vroege succes om gaandeweg het verloop van de partij te oriënteren. Bovendien stond de geluksfee aan de zijde van de Truienaars na nieuwe voorsprong via de paal, of was het een vroeg Sinterklaasgeschenk? De Goedheilige man nam samen met zijn pieten en Gunter Ribus de honneurs waar in de middencirkel, waarna de partij helemaal op gang getrapt mocht worden door Lior Refaelov, door de pers in de ziekenboeg geschreven, maar hij stond zomaar aan de aftrap. Ook marathonloper Faris Haroun had opnieuw zijn plek te stekken. Amara Baby is op herstelverlof van een ernstige blessure. Centraal in verdediging werd geelgeschorste Jelle Van Damme vervangen door Matheus Borges Domingues. Net als Dylan Batubinsika aan het seizoen begonnen in de ziekenboeg van de club, liep hij pas voor de vijfde keer de startersrij in. Hij moest het Truiense fenomeen Kamada mee aan banden leggen, maar werd in zijn streven gedeeltelijk voorbijgestoken door een reflex van doelman Sinan Bolat en een ongelukkige partij van zijn team.

Was de toon gezet met die vroege tegentreffer? Neen, op de Bosuil geloven de fans al lang niet meer in het begrip 'zwart beest", al waren in de heenronde de beide Limburgse clubs de garde van Laszlo Bölöni en Wim De Decker te sterk af. Het mottige gras van Stayen was in de heenronde beslissend en hoe scheidsrechter Boucaut het er vanaf bracht is welbekend in Deurne-Noord en ver daarbuiten. Had het team van Gent dat zich terecht bekocht voelde, dit keer ook te lijden van de Video Assistent Referee? Het duurde wel even voor de rood-witte overmacht in bruikbare kansen werd omgezet. Lior Refaelov stuurde de preciese voorzet van Dieumerci Mbokani voorlangs. De spits werkte hard, maar had geen aandeel in de snelle tegentreffer. Simen Juklerød knipte de bal uit de voeten van een tegenstander en haalde verschroeiend uit voor zijn tweede treffer van het seizoen. Met Didier Lamkel Ze was er wat onevenwicht in het defensieve denken en dus moesten de elf van Laszlo Bölöni en Wim De Decker uiterst precies verdedigen en tegen de gewoonte in nogal wat corners weggeven. In het duel koos scheidsrechter Put de kant van de bezoekers. Ook toen Dieumerci Mbokani op het half uur halfzacht tegen de grasmat werd gecatapulteerd bewoog de wedstrijdleider geen vin. Radiostilte heerste vanuit het hoofdkwartier van de VAR. Toch wel opvallend! S.T.V.V. toonde dan al lang tekenen van maturiteit en snel tactisch spel langs de flanken. Zo stuurde Garcia vanachteruit aan. Bezus kwam heel eenvoudig oog in oog te staan met Sinan Bolat en vond een heel klein gaatje om via de linkerpaal zijn kleuren terug op voorsprong te knallen. Gelukkig richtte een onterecht toegekende corner in de slotfase geen verdere schade aan. In een merkwaardig klein aantal extra minuten richtte Lior Refaelov na voorbereidend werk van o.a. Dieumerci Mbokani net buiten kader.

Royal Antwerp FC kwam niet helemaal ongewijzigd terug. Na de vroege wissel van Omar Govea Garcia, voor wie net als voor Dino Arslanagic de eerste vooruitzichten niet erg gunstig klinken, kwam publiekslieveling Geoffry Hairmans onder een daverend welkomstapplaus Daniël Opare vervangen. De linkspoot werkte hard, maar ook hij wist het tactische plaatje van S.T.V.V. niet te ontregelen. Op hoekschop van Lior Refaelov wierp de Truiense doelman een tweede bal op het terrein, maar kwam daarmee ongestraft weg. Erger nog: scheidsrechter Put liet hernemen met een scheidsrechtersbal. En dan te weten dat Sinan Bolat daarvoor tegen die andere Limburgse trots met geel werd bedacht! Eerste kans van de tweede helft viel zo maar voor de voet van linksachter Simen Juklerød, maar de afgeweerde bal na corner van Lior Refaelov klom te hoog. Bezus werd al voor de zestigste minuut door zijn coach teruggeroepen, maar dat was geenszins een verzwakking voor de bezoekers, wel integendeel. De vrijschop van Geoffry Hairemans, na fout van De Norre op Lior Refaelov, kwam net iets te breed uitgemeten uit. Doelman Steppe nam telkens de tijd om zijn kamp te ontzetten. Hij wisselde kort af met lang, maar dan ging het telkens heel diep het veld in. Net voor de 75e minuut ging de wedstrijd op slot. Een afgeweerde corner ging via Garcia hoog de touwen in. Net als tegen KRC Genk werd met twee doelpunten verschil verloren. Al had de wedstrijdleiding daar een minder opvallende rol in, het thuispubliek kon de 'prestatie' van Put maar matig appreciëren. Neen, het was geen excellente sportavond op de Bosuil.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/12/2018)

15 Daichi Kamada

8' 23 Omar Govea (uit)/
20 Didier Lamkel Ze (in)

46' 4 Daniel Opare (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)

64' 15 Dino Arslanagic (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)

10 Roman Bezus (uit)/
29 Elton-Ofoi Acolatse (in)
56'

4 Pol Garcia (uit)/
6 Steven De Petter (in)
79'

5 Alexis De Sart (uit)/
19 Cristian Ceballos (in)
86'

7' Sinan Bolat
      Jordan Botoka (penalty) 0-1 9'
17' Simen Juklerød 1-1
      Daichi Kamada 23'
      Roman Bezus 1-2 36'
      Takehiro Tomiyasu 44'
Ruststand 1-2
      Elton-Ofoi Acolatse 70'
      Pol Garcia 1-3 74'
76' Jonathan Bolingi
      Pol Garcia 77'
94' Eindstand 1-3 94'