Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

KV RS Waasl.-SK Bev. R. Antwerp F.C.
0 1
28.10.2018 Plaats: Freethielstadion

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters:
Koen Thijs - Stijn Butsebaut

Vierde official: Jordy Vermeire
Toeschouwers: 7.807

Wedstrijdverslag

Sluipschutter Faris Haroun aan 't kanon

Eigen bericht - Royal Antwerp FC moest opboksen tegen nogal indrukwekkende statistieken. Zo haalde de Great Old tot nog toe nauwelijks een puntje in het huis van fusieclub KVRS Waasland-SK Beveren. Bovendien had de ploeg van Yannick Ferreira dit seizoen op de Freethiel nog niet verloren, maar.. hoe langer de reeks, hoe dichter bij het einde. Wijze woorden van gewezen clubsecretaris Paul Bistiaux. Met die wetenschap trok de Ploeg van 't Stad in gesloten slagorde, met een karrevracht aan steun in de rug en met vertrouwen na de overwinningen tegen KAS Eupen en die andere Wase eersteklasser KSV Lokeren OV de Schelde over. De Panda's hielden deze twaalfde speeldag de punten tegen RSC Anderlecht thuis. Zo lag de derde stek zowaar voor het grijpen. De rood-witte technische staf stuurde een bijna identieke doorslag van het elftal dat KSC Lokeren OV afhield, tussen de lijnen. Jonathan Bolingi kreeg de voorkeur op clubtopschutter William Owusu Acheampong. Didier Lamkel Ze had na zijn opvallende debuut opnieuw een plaatsje in de startersrij. Bij de tegenstander werd na het mooie gelijkspel op Olympia het eerste gebod van de voetbalsport 'never change a winning team' met voeten getreden.

De statistieken spraken in het voordeel van de thuisploeg, maar de bezoekers uit Deurne-Noord hadden wel windvoordeel tijdens de eerste periode. De elf van Laszlo Bölöni en Wim De Decker maakten daar zeker goed gebruik van. De commerciële aftrap was voor Tuur Dierckx als blijk van steun tijdens diens (hele) lange revalidatie. Scoren tegen zijn ex-club, zoals vorig seizoen gebeurde tijdens een korte invalbeurt, zat er dus dit keer zeker niet in. Toch mocht Apostolos noodgedwongen de bal in beweging brengen. W.B. moest het voorwerp meteen inleveren en voegde er meteen de eerste van een hele reeks bijzonder irritante overtredingen aan toe. Scheidsrechter liet dit spelletje veel te lang op zijn beloop tot Boljevic een beetje tegen de logica van de goede man tegen de gele kaart aanliep. Ondertussen had de Great Old zowel sportief als vocaal de overhand genomen. Zo mochten de Antwerpfans klappen voor Jonathan Bolingi. Zijn kopbal ging helaas te snel de hoogte in. Net voor het kwartier volgde een scrimmage met Jelle Van Damme als diepste aanvaller in de rol van bijna afwerker. Geheel onverwacht kon de Wase verdediging nog tijdig en op de lijn afweren.

Dieumerci Mbokani stond op de juiste plek om gevaar te stichten uit een aangeven van Simen Juklerød. Ook de rebound van Simen Juklerød zelf werd afgeweerd. Het was voor de lokale fans wachten op een eerste teken van leven richting Sinan Bolat. Pal op het half uur was er Jonathan Bolingi om het doel van Roef onder vuur te nemen. Zijn schot was te breed uitgemeten. Ampomah zag zijn doelpoging afgeweerd worden door Simen Juklerød. De bal belandde via het dak van het doel in het halve maantje ter linkerzijde. Ampomah zette de grijphanden van Sinan Bolat voor het eerst echt aan het werk. In blessuretijd na twee (min of meer lange) onderbrekingen voor verzorging van Keita, liftte Jonathan Bolingi zijn schot over doel. Rusten met dubbele blanke score en daarmee had Royal Antwerp FC zichzelf zeker tekort gedaan.

De Great Old kwam ongewijzigd terug en trok na de kampwissel meteen alle registers open. De Wase verdediging hield stand ten koste van liefst vijf hoekschoppen. De trap van Lior Refaelov zorgde telkens voor een rimpeling van onrust in de lokale zestien, maar niet voor de zeer gewenste openingstreffer. Dan maar geprobeerd in combinatie. Ivo Dos Santos Rodrigues pikte het balverlies op, Lior Refaelov bediende Dieumerci Mbokani en dan volgde een schicht van de voet van aanvoerder Faris Haroun die millimeterprecies de kruising doorboorde. Royal Antwerp FC op voorsprong en dus reageerde de Wase bank even later met een aanvallende vervanging. Royal Antwerp FC had ondertussen wel het middenveld prijsgegeven en liet het balbezit een beetje onvoorzichtig aan de tegenstander die de verhoudingen langzamerhand probeerde in evenwicht te brengen. Minder fouten, maar wel heel veel slordige passes waren het lot van de lokale aanhangers. W.B. probeerde het over links met snelle Badibanga, maar aanspeelpunt Apostolos maakte in de rechthoek weinig klaar. De bewegingen van Ivo Rodrigues, Aurélio Buta en Jonathan Bolingi richting Roef waren nog het gevaarlijkst.

Bij het uitgaan van de officiële speeltijd was er ei zo na de treffer van de bevrijding voor Dieumerci Mbokani. Hij stuurde zijn schot voorlangs. Nog moeilijk om missen was de opgelegde kans voor Apostolos. Ook hij vond, tot ontzetting van zijn coach en bij uitbreiding van heel W.B., het kader niet. Druk besproken ogenblik tijdens de na-wedstrijdbabbel met Laszlo Bölöni in een lange en interessante tussenkomst. Tevredenheid bij Royal Antwerp FC, berusting bij de Waaslanders, maar dromen doet de Antwerptrainer (nog) niet, al is die derde plaats uiteraard een hele mooie startpositie om topclubs KRC Genk (op de Bosuil) en Royale Standard de Liège (in het Stade Maurice Defrasne) partij te geven.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/10/2018)

Statistieken

KV RS Waasl.-SK Bev. R. Antwerp F.C.

Elftallen

33 Davy Roef
28 Daam Foulon
23 Maximiliano Caufriez
26 Aleksandar Vukotic
3 Milan Massop (K)
15 Paul Keita
13 Louis Verstraete
7 Aleksandar Boljevic
11 Beni Badibanga
22 Nana Opoku Ampomah
39 Apostolos Vellios
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerød
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
20 Didier Lamkel Ze
11 Lior Refaelov
9 Jonathan Bolingi
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

43' 15 Paul Keita (uit)/
52 Jur Schryvers (in)
 
70' 13 Louis Verstraete (uit)/
5 Karlo Lulic (in)
 
79' 3 Milan Massop (uit)/
9 Francesco Forte (in)
 
8 Ivo Rodrigues (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
78'
 
11 Lior Refaelov (uit)/
21 Dylan Batubinsika (in)
84'
 

Begin Match
39' Aleksandar Boljevic      
Ruststand 0-0
55' Louis Verstraete      
      Faris Haroun 0-1 58'
      Simen Juklerød 89'
94' Eindstand 0-1 94'
TERUG