Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
1 2
06.10.2018 Plaats: Kehrwegstadion

Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters:
Kristof Meers - Mathias Hillaert

Vierde official: Bram Van Driessche
Toeschouwers: 3808

Wedstrijdverslag

Met de precisie van Simen Juklerod
Eigen bericht - Geen vier zonder vijf, zo ongeveer kondigde de officiële website van Royal Antwerp FC de verste verplaatsing van het seizoen aan. Technische staf, spelers en fans van de club trokken dit weekeinde inderdaad naar de Oostkantons om er sinds de promotie naar de JPL voor de vijfde keer de Panda's partij te geven. Vier keer werd gewonnen, zij het dat het verschil in score nooit echt groot was. Vier keer werd dus gewonnen, ook die allereerste opdracht van Claude Makélélé, ondertussen een vertrouwde naam, met een vertrouwde aanpak Am Kehrweg. Waar is de tijd dat de vrede nauwelijks verstoord werd in Eupen bij een wedstrijd van de lokale club, nu toch al aan de derde campagne op rij bezig op het allerhoogste landelijke niveau? Na een aarzelende start, gaat het steeds beter met KAS Eupen. De laatste opdracht werd overtuigend gewonnen in het Guldensporenstadion. Royal Antwerp FC toonde klasse en weerbaarheid tegen KAA Gent en haalde twee keer een achterstand op.

Antwerpdoelman Sinan Bolat blijft een beetje ter plaatse trappelen in die rangschikking van de clean sheets, maar dat is niet de eerste bekommernis van coach Laszlo Bölöni. Het vechtvoetbal ligt achter de rug, maar vechtlust is gebleven, zo verklaarde hij na afloop van het bezoek Am Kehrweg.

Geen verrassende keuzes bij thuisploeg KAS Eupen om de tsunami van de rood-witte club en fans te doorstaan. Wel zo bij Royal Antwerp FC. Geen William Owusu Acheampong, gepasseerd door Jonathan Bolingi als maatje voor Dieumerci Mbokani. Geen Sambou Yatabaré, geblesseerd tijdens de laatste trainingen en niet fit voor de lastige verplaatsing. Wel in het team: Yehor Nazaryna, straks ook actief met een vertegenwoordigend elftal van Oekraďne, o.a. tegen Nederland. De onvolprezen Bert Put en zijn assistenten kwamen ook al van heel ver aanrijden om de wedstrijdleiding op te nemen volgens de landelijke richtlijnen en reglementen. KAS Eupen kreeg de aftrap, de volle avondzon fors in het gelaat. Het belette de thuisploeg niet om fors de aanvalstrom te roffelen, gesteund door het zwart-witte sfeervak achter de rug van Sinan Bolat. Een slordigheidje van de Antwerpdoelman belandde via het hoofd van Ocansey in het zijnet. Verwittiging begrepen en dus trok R.A.F.C. de andere kant op om de eerste corner van de wedstrijd op te halen voor Lior Refaelov.

Kersvers international Van Crombrugge had de beide vuisten nodig om af te weren alvorens Jelle Van Damme de rebound naast legde. Jonathan Bolingi was de volgende om gevaar de stichten in de zestien. Zijn pogingen werden tot twee keer toe afgestopt. Handspel in de zestien? Lior Refaelov in de rug gelopen in de onverbiddelijke zone? Niet zo de reacties van Bert Put, die samen met de VAR de terechte claims van de bezoekers onbegrijpelijk wegwuifden. De beelden zijn nochtans overduidelijk! Er werd nog met een derde gevalletje gerekend als Dieumerci Mbokani neergetrokken werd in de fatale zone. De Antwerpspits mocht jammerlijk genoeg alweer op weinig bescherming rekenen, al kreeg hij gelukkig wel complimenten van zijn coach op de persconferentie. R.A.F.C. hield enkele minuten later wel een hoekschop over aan de inspanningen en schot van Yehor Nazaryna. Jelle Van Damme kopte in een opvallende offensieve bui de trap van Lior Refaelov naast. Een gelukje voor de stadionomroeper als Jean Thierry Lazare Amani de voorzet van Arias Francesc Xavier Molina (ver) buiten het kader van Sinan Bolat richtte.

Toch moest de Antwerpdoelman even later zijn clean sheet afgeven. Doelman Van Crombrugge vond heel ver weg in de diepte Ocansey, die meteen Fall vond in de zestien en die richtte zijn projectiel in doel. Gevleide voorsprong, maar de Great Old moest ondanks het overtuigend woordje protest van Yehor Nazaryna bij wedstrijdleider Put, wel met achterstand de rust in.


Niet clubtopschutter William Owusu Acheampong, wel Amara Baby kwam het offensief versterken. Lior Refaelov kon onmiddellijk gevaar aanrichten, doelman Van Crombrugge kreeg hulp van Gnaka om de voorsprong veilig te stellen. Na een duel ter rechterzijde moesten Ivo Dos Santos Rodrigues en Marreh langdurig en wat betreft de Eupense verdediger binnen weinige minuten tot drie keer toe opgelapt worden, alvorens diens vervanging aan de orde was. Van Driessche hield een strak oog op de chrono en dat leverde KAS Eupen een extraatje op om alsnog wat aan de tussenstand te doen. De Great Old ontketende inderdaad een fors offensief. Hoewel scheidsrechter Put aanvankelijk nog in de weg liep van Simen Juklerod voor het afleveren van een voorzet, kon Yehor Nazaryna toch aanleggen. Het schot zocht te snel hoogte. Hoewel ook defensief tot daden te bewegen, trok Simen Juklerod over zijn linkerflank, bediende (bijna) perfect Lior Refaelov die zijn tweede in rood-witte dienst nette. Ook defensief pakte de gewezen Bruggeling de zaakjes opvallend aan.

Zo haalde hij enkele keren gevat de bal uit de voeten van de tegenstand. KAS Eupen zat helemaal in de omknelling. Het schot van Dieumerci Mbokani werd afgeblokt. De kopbal van de Antwerpspits op aangeven van Lior Refaelov ging naast. Kers op de taart: Ivo Dos Santos Rodrigues tikte centraal voor doel de assist van... Simen Juklerod binnen. Royal Antwerp FC draaide in minder dan vijf minuten de situatie helemaal om. De thuisploeg had ondertussen al twee keer gewisseld en zou er in extremis nog een derde (offensieve) vervanging aan toevoegen. Het wilde voor de thuisploeg evenwel niet baten. Geoffry Hairemans sloot mee de gelederen. In de slotfase kreeg Lior Refaelov nog een uiterst verdiende applauswissel. Samen met de ploegmaats hield Dylan Batubinsika, in zijn eerste optreden sedert de wedstrijd van de .. speeldag in Anderlecht, het slot op de deur. Tijdens de vijf (!) door KAS Eupen zelf vergaarde extraminuten, kwam de thuisploeg nog een keer tot bij Sinan Bolat. Het botsende schot van verdediger Blondelle was slecht gericht.

Claude Makélélé zocht al voor de vijfde keer op rij als geslagen coach naar een verklaring... Laszlo Bölöni was in zijn nopjes en met een weekje interlandvoetbal in het vooruitzicht kon er zowaar een brede lach af!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/10/2018)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Hendrik Van Crombrugge
8 Jean Thierry Lazare Armani
22 Siebe Blondelle
70 Mamadou Fall
24 Silas Gnaka
15 Sulayman Marreh
44 Xavier Molina Arias
10 Luis Garcia
25 Rocky Bushiri Kisonga
20 Yuta Toyokawa
28 Eric Ocansey
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
37 Jelle Van Damme
6 Simen Juklerřd
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K)
29 Yehor Nazaryna
11 Lior Refaelov
9 Jonathan Bolingi
70 Dieumerci Mbokani

Wissels

62' 15 Sulayman Marreh (uit)/
11 Megan Laurent (in)
 
72' 28 Eric Ocansey (uit)/
23 Samuel Essende Mbongu (in)
 
86' 8 Jean Thierry Lazare Armani (uit)/
31 Yvan Yagan (in)
 
9 Jonathan Bolingi (uit)/
14 Amara Baby (in)
46'
 
29 Yehor Nazaryna (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)
66'
 
11 Lior Refaelov (uit)/
21 Dylan Batubinsika (in)
85'
 

Begin Match
38' Mamadou Fall 1-0      
Ruststand 1-0
      Lior Refaelov 1-1 68'
      Ivo Rodrigues 1-2 73'
81' Rocky Bushiri Kisonga      
      Geoffry Hairemans 84'
93' Megan Laurent      
95' Eindstand 1-2 95'
TERUG